Seçim kaybeden müşavir oluyor

Genel & Güncel Konular

Seçim kaybeden müşavir oluyor

İletigönderen sessiz sedasız » Cum May 22, 2009 2:04

Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanı olduğu dönemde İGDAŞ Genel Müdürü olan ve yerel seçimde de AKP’den Erzurum Belediye Başkanlığına adaylığını koyan Süreyya Polat, seçimi kaybetti ama Başbakanlık müşaviri oldu. Polat, İstanbul Beton ve İstanbul Asafalt’ta da Genel Müdürlük yapmıştı

ANKARA - AKP’den 22 Temmuz genel seçimlerinde aday olan ve seçim kaybeden milletvekili adayları, birer ikişer bürokrasinin tepe noktalarına getirilirken, bu isimler ikinci görevlerini de almaya başladı. AKP İstanbul milletvekili adayı Prof Salih Aynural, Etik Kurulu üyeliğinin ardından, Bişkek’deki Türk-Kırgız Manas Üniversitesine denetim kurulu üyesi olarak atandı.

Daha önce, AKP Muş milletvekili adayı Sadettin Kılıç Başbakanlık müşavirliğine getirilirken. Adana milletvekili adayı Adnan Özen, Adalet Bakanlığı Yüksek müşavirliğine atanmış, AKP Adana milletvekili adaylarından Yaşar Dostbil, Çevre Bakanlığı Strateji Başkanlığı görevine getirilmişti. AKP milletvekili Fazilet Çığlık’ın eşi Muharrem Çığlık da Başbakanlık müşaviri olmuştu. Enerji Bakanı Hilmi Güler’in baldızı Sema Gezgincan, Milli Eğitim Bakam müşaviri yapılırken, AKP adayı Mehmet Hamdi Yıldırım da, Enerji Bakanlığı, Maden İşleri Genel Müdürü olmuştu.

Bir süre önce de Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, 22 Temmuz seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı olan Abdullah Yağlı getirildi. Bağ-Kur eski Genel Müdür Yardımcısı Yağlı, AKP’den Kırıkkale milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etmiş ancak listeye girememişti. AKP Gümüşhane milletvekili adayı Feramuz Üstün de daha önce, İller Bankası yönetim kurulu üyesi oldu. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığına da AKP Trabzon milletvekili adayı Sabahattin Kalyoncuoğlu atandı.

NİKAH ŞAHİDİ
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde kararnamesi geri çevrilen Milli Eğitim Bakanlığı, APK başkanvekili ve Malatya AKP milletvekili adayı Nurettin Konaklı da bir süre önce, bu göreve asaleten atandı. En ilginç iki atama ise 22 Temmuz seçimlerinde AKP’den aday olan Fatih Sayan ile Berat Çonkar’ın Başbakanlık Müşavirliği’ne atanmaları oldu. Başbakan Erdoğan, elektronik mühendisi Fatih Sayan’ın, Hidiv Kasrı’ndaki nikah şahitliğini yapmıştı. AKP Erzincan eski milletvekili Talip Kaban da, Etik Kurulu üyesi oldu.

AKP’li adayların yanı sıra AKP milletvekillerinin eş ve yakınları da çeşitli görevlere geldi. AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan’ın eşi Prof. Habip Asan, Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı oldu. Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey’in eşi Mehmet Şahkulubey, Bayındırlık Bakanlığı Müşavirliği’ne atandı. Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun eşi Arif Seymenoğlu da Sanayi Bakanlığı Daire Başkanlığına getirildi. Enerji Bakanı Hilmi Güler’in baldızı Sema Gezgincan, Milli Eğitim Bakanlığı müşaviri yapıldı. Erzurum milletvekili Fazilet Çığlık’ın eşi Muharrem Çığlık da Başbakanlık müşaviri oldu.


Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x