Şemdinli’de Her 4 Ölü Teröristin 2’si Yabancı / Mahiye MORGÜL

Şemdinli’de Her 4 Ölü Teröristin 2’si Yabancı / Mahiye MORGÜL

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Çrş Ağu 08, 2012 19:44

Şemdinli’de Her 4 Ölü Teröristin 2’si Yabancı

Bakan Şahin açıkladı: “Her 4 ölü teröristin 2’si yabancı.”
Böyle başlık attı Bugün gazetesi. (8.8.2012)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ele geçirilen 4 teröristten ikisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı söyledi. İran, Suriye, Irak, Ermenistan ve bazen de İsrail kimliği taşıdıklarını belirtti.

http://www.bugun.com.tr/gazete-mansetleri/?gazete=bugun

Eksik yazdı. Paralı asker olduklarını söylemedi. Dörtten ikisinin yerli paralı asker olduğunu, artık onun Türk veya Kürt olmasının bir manâsının kalmadığını, onların BOP askeri olduğunu, hepsinin küresel güçlerin askeri olduğunu yazmalıydı.

Bu gazetenin logosunda kuyruklu yıldız var, normalde okumam bu gazeteyi. Fakat bu sabah televizyonda gazete haberlerini izlerken bu haberi tek veren gazete bu olunca girdim baktım. (Eğri hilal, kuyruklu yıldızın kuyruğudur, İngiliz sömürgelerinin sembolüdür. Son yıllarda tadilat diye girip camilerin üzerine de bu eğri hilaller yapılıyor. Erzurum’da bile Ramazan afişlerinde aynı eğri hilallere rastladım.)

Yabancı teröristler… Önceki gün A Haber’de canlı yayına çıkan başbakan bu konuda gelen “Ölen teröristlerin kimliğini neden açıklamıyorsunuz?” sorusuna, saldırganların hepsi Türkiye’den PKK’lıymış gibi “Ölülerini ailelerine mi vereyim” şeklinde cevap vermişti. İçişleri Bakanı Şahin ise, başbakanın tam tersine, teröristlerin hangi ülkelerden geldiğine dair önemli bir bilgi açıkladı.

Türkiye, İran, Suriye ve Irak Müslüman ülkedir, buralardan devşirdikleri paralı asker yetmemiş, Ermenistanlı yoksul Ortodoks’a da cüzdan uzatmış Amerika. Teröristin İsrailli kimliğine gelince; Türk dünyasından “siz aslen Yahudisiniz, beyaz Türksünüz” diye İsrail’e getirilenler var, ama onların paralı askerlik dışında iş bulmalar çok zor, amaç da bu görünüyor.

Ramazan ayında, anlaşılan mızrak çuvala sığmamaya başladı, gerçekler her yerden fışkırıyor. Bakan Şahin bir ucundan gerçeği söylemek durumunda kaldı.

Kafkas ülkelerinden Osetya bu tezgâha düşmedi, Suriye ve İran’a destek veriyor, Barzani’ye paralı asker vermiyor. Diğer Kafkas ülkesi Gürcistan’da, hem Müslüman hem de Hıristiyan gençlerin Amerikan Kuzey Irak Ordusunda paralı asker olduklarını resmi olmayan kaynaklardan biliyorum; Rize’ye işçi gelen Gürcülerden dinledim. “Bizi Amerika yönetiyor. Şu anda Tiflis Üniversitesinin kapısında paralı asker toplama ilanı var; 1000 dolar aylıkla 5 yıllık sözleşmeli asker alıyor Amerika” diyorlar. Böyle giden bir tanesi, altı ay sonra Bağdat’tan tek bacaklı olarak geri gelmiş, 5 yılı dolmadığı için para da alamamış, perişan ailesi şimdi bir de ona bakıyormuş. Bağdat’tan sakat dönen adam Müslüman Gürcüdür.

Artık paralı askerin kimliğinin ne önemi var. İdris Naim Şahin, ölü teröristin banka hesabına kimin para yatırdığına kadar araştırsaydı düşmanı daha iyi görürdük. İster İranlı Kürt olsun, ister Suriyeli, ister Türkiyeli, para için yapıyorlarsa, paralı askerdir, patronu kim ise ona bakılmalıdır. Saf değiştiren korucuların hesabına da bakınız lütfen. Üzerinde bomba patlatan kızın aile hesaplarına da bakın lütfen. O kızın okul çağında neden dağda olduğuna da Milli Eğitim Bakanı cevap versin?

Türkiye’den de gayri resmi yollarla paralı asker devşiriliyor. Onlara İzmir’de eğitim verildiğini gençler söylüyor. Sırada resmi yoldan asker devşirmek var. Hele bir anayasa değişsin, bakın “vicdani red hakkı” geliyor. Vatan, namus, onur kavramları boşaltılmış gençlerimiz için “vicdani red” gelirken, diplomalı işsizler için onlara uzatılacak “cüzdanı red” hakkı verilmeyecek. Bizim üniversitelerimizin kapısına da paralı asker ilanı asılacaktır.

Bu arada, Atatürk’ün Büyük Taarruz öncesinde Sakarya’da topladığı öğretmen kurultayını anımsadım. Onlara özetle şunu diyordu:

Halkımız düşmanımız kimdir bilmiyor. Yunan ordusu Afyon’da karargâh kurmuş, ama halkımız hâlâ kiminle savaştığımızı bilmiyor. Lütfen okullarda düşmanımızın kim olduğunu anlatınız.

İşte bu. Bugün de halkımız düşmanımızın kim olduğunu bilmiyor.

Naim Şahin bir perde araladı, lütfen perdeyi tümüyle açalım, düşmanın yüzünü herkes görsün! Oğullarımız kiminle savaşıyor, Türk askerine bu tuzağı kimler kurdu, artık herkes bilsin.

Eğitimci yazar olarak söylüyorum; eğitimin paramparça edilmesi de aynı nedenledir; bilgisiz, cahil, işsiz ve vatan sevgisiz bir nesil yetiştirip onlardan paralı asker devşirmek için…

Mahiye MORGÜL, 8 Ağustos 2012
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 694

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x