Şener parti sinyalini verdi

Genel & Güncel Konular

Şener parti sinyalini verdi

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 29, 2008 20:20

Star Ana Haberde Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Abdullatif Şener, parti kurabileceğinin sinyalini verdi. Siyaseti bırakıp üniversitede çalışmalarına devam eden Şener, eğer halk isterse yeni parti için ortam hazırlığı yapacağını söyledi.

İşte Şener'in açıklamaları;

"Sürekli olarak Türk siyasetinde bulunmayan bir şeye vurgu yapıyorum. Kutuplaşmaların olduğu, soğuk savaş dönemi tarzının siyasete hakim olduğu ortamda amaç sistemin sorunlara çözüm üretme yeteneğini ortadan kaldırmaktadır.

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz, toplumsal kültürün değişmesi lazım, toplumsal kültürün değişmesi için siyasetin de değişmesi lazım. Bende bu değişikliğe vurgu yapıyorum. Şuanda her hangi bir organizasyon içerisinde değilim. Sadece Türkiye'nin neye ihtiyacı olduğunu hatırlaymaya çalışıyorum.

PARTİLERİ HALK KURAR

Partileri bazı siyasi aktörler kurmaz partileri halk kurar ve halk desteğiyle var olurlar ayakta kalır, güçlenirler. Bir partiye ihtiyaç olup olmadığına da halk karar verecek. Eğer toplumsal talep gelirse halk isterse bu görevden kesinlikle kaçmam.

:arrow: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=138819
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 29, 2008 21:29

AKP ve onun zihniyetinde partileri bir daha iktidara getirmeyecek bir oluşumsa;sağ görüşte olamasına karşın vatansever,milletsever ve her ne şart altında olursa olsun MİLLİ bir oluşumsa;belli bir halk desteğine ulaştıktan sonra TÜRBAN muhabbeti yapmayacak bir oluşumsa;DİN-İMAN-TARİKAT ilişkilerinden bağımsız bir oluşumsa helal olsun diyorum.Yolları açık olsun diyorum.

Ama tıpkı halefleri gibi ABD-AB destekli ve patentli ise hiç kurulmasın diyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 29, 2008 21:37

demin koyduğu haberde cemil çiçekte tayyibi eleştirmeye başlamış ve ipler koptu söylentileri yayılıyor.eğer şener yeni bir parti kurarsa cemil çiçek dahil bir çok isim burya geçiş yapar ve hakkaten tayyibe çok kan kaybettirebilir.onujn için ben de bu hareketi destekliyorum.tabi işimize geldiği haliyle :r
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 29, 2008 21:47

sesiz sedasız kardeş.Böyle bir oluşumun da ABD tarafından desteklendiğine inanıyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 29, 2008 21:56

Çetin abi böyle bir oluşumu abd destekleseydi en basitinden akp ye ıraka giriş izni vermez ve buna benzer konularla akp nin kamuoyunda büyük yara almasını sağlayarak yeni hareketi daha çabuk palazlandırabilirdi diye düşünüyorum...
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 29, 2008 22:20

sessiz sedasız,meseleler karışık.
Burada bazı refleksler var Irak ile ilgili.Bu refleksler yapıldığında ABD Türkiye'yi karşısına almamak için kendi inisiyatifi dışında gerçekleşen Türk hareketlerine MÜSADE ETMİŞ gözüküyor.Çünkü göz göre göre kendi inisiyatifi dışında Türkiye'nin bu türden hareketlere girdiğinin resmen kabullenilmesi karizmalarını feci şekilde çizer.Zaten birkaç sene önceye kadar Kuzey Kore ve birkaç senedir de İran ciddi şekilde Amerikan karizmasını çizdi.Bunlara bir de MÜTTEFİK Türkiye'nin eklenmesi işlerine gelmez.

Ama bizim besleme basının içindeki AŞAĞILIK KOMPLEKSİ devleti yöneten HER TÜRDEN KURUM ve KURULUŞa ne yazık ki hakim olduğu için daha ciddi adımlar atarken ABD'den izin alma ihtiyacı hissediyorlar.Tabi bu durumda da Amerikalı abileri izin vermediğini söylüyor.

Ama mevzu AKP ve içinden çıkacak yeni parti ise sana yakın geçmişi anlatayım.
Bak bu ülkede 1980 darbesi yapıldı ve bu darbeyi Amerikalıların bildiği ve desteklediği artık herkes tarafından kabul ediliyor.Bu darbeden sonra emekli general Turgut Sunalp'e parti kurdurdular.Kurduran darbeciler ve dolayısıyla Amerikalılar.Ama bir taraftan da ANAP'ı kurdurdular.Kime?Turgut Özal'a.Peki Turgut Özal'ı da desteklemedi mi bu Amerikalılar?Amerikan çıkarlarını RTE'ye kadar Ortadoğu'da en çok savunan lider ÖZAL değil miydi?

Demek ki ABD için önemli olan her zaman çıkarları ve her zaman alternatif planları var.Kemal Derviş'i Ecevit'e rağmen ABD'den getirip bakan yaptıran(bu dönem cidden araştırma konusu olmalı ve ciddi tarihi kitaplar yazılmalı,Ecevit bile bu olayın nasıl gerçekleştiğini anlamadığını söyledi,yahu başbakandı Ecevit o zaman!!!),daha sonra DSP'de ki İsmail Cem'i gaza getirip DSP'yi parçalatan,böylece erken seçimlere gidilip SP içinden kurdurulan AKP'nin iktidara gelmesini sağlayan bu ABD değil mi?Düşününce bunları yapan ABD'nin daha neler neleeeer yapabileceğinden hala şüpheleniyor musun?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 29, 2008 23:00

aynı dönemde abd tarafından t.sunalpe ve t.özala parti kurdurtulması gerçekten günümüzlede örtüşüyor.cevabın için teşekkür ederim.

abd nin o zamanki senaryosu mantıklı geliyor.sıkıyönetimden kurtulmak için referandumda darbecilerin yaptığı anayasaya halkın evet demesi(bunu kulaktan duydum) gibi bir refleks olabilir.abd darbecilere bir parti kurdurduktan sonra "darbecilerden kurtulmak için alternatif parti" ihtiyacını karşılamak için iktidara getirtmek istediği ANAPı kurdurtması hakkaten çok mantıklıymış.eğer bu anladığım şekildeyse.

lakin şu zamanda öyle bir şeye kalkışmasına anlam veremiyorum hala.tamam neler yapabileceğinin farkındayım.son paragrafta yazdıklarını da abd tarafından ne maksatla yapıldığını biliyordum.ama şimdi abd nin destekleyeceği A.şenerin partisi akp nin içinde ki muhalif verkilleri kapacak.ama sadece muhalifleri!! akp nin yerine açılan yeni parti de yoluna düşe kalka devam edecek.ve böyle bir durumda bence oylar hem akp yerine kurulacak parti hemde şenerin partisi arasında bölüşülecek ve ikisine de yaramayacak.böyle bir durumda da abd nin istemeyeceği şekilde chp ve mhp güçlenmiş olacak.abd bunu neden yapmak istesin hala anlayamadım :roll: :?: :?: :?:
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen SuLtanAhmet » Sal Nis 29, 2008 23:03

Bu ve buna benzer söylemlerin devamı muhakkak gelecektir.Bunlar sadece lafta kalacak haberlerdir.Abdüllatif Sener böyle bir yükün altından kalkabilecek siyasi iradeye henüz sahip degildir.
Sen "Dogrusun","Yalanlar"Benle Dolu ! [Burcin Birben]
Kullanıcı küçük betizi
SuLtanAhmet
Üye
Üye

İletiler: 215

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 29, 2008 23:22

Şu an yaptığımız tabi ki komplo teorileri üretmek ama bunların çok mantıkdışı senaryolar olmadığına inanıyorum.sessiz sedasız kardeşim,burada sana AKP'nin içinden çıktığı SP örneğini hatırlatayım.Ben ve pek çok kişi hem 3 Kasım 2002 seçimlerinde ve hem de 22 Temmuz 2007 seçimlerinde SP ile AKP'nin oylarının her ikisine de yaramayacağı ihtimalini de düşündük ve bazen umutlandık.Ama senin de bildiğin gibi her iki seçimde de AKPlilerin içinden çıktıkları SP önemli oy alamadı.Oylar büyük oranda kulağa(SP'ye)değil de boynuza(AKP'ye)gitti.
ABD önlemini alıyor diye yorumluyorum.Öncelikle AKP kapatılırsa yerine açılması muhtemel partide pek çok ağır top yasaklı olacağından yer almayacak.Bu durumda RTEsiz,Arınçsız,Den gir Mir Mehmet Fıratsız ve daha pek çok kişiden yoksun yeni kurulan partiye vatandaşın oy vermeme ihtimali kuvvetli.Bu durumda vatandaşın daha az yıpranmış ama aynı kökten gelen A.Şener,Hikmet Çiçek,Vahit Erdem,Turhan Çömez gibi insanların yer aldığı partiye oy verme ihtimali kuvvetli olacaktır sanırım.
Diyelim ki AKP kapatılmadı.O zaman tabi ki bu oluşturulmak istenen parti ya kurulmadan tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır veya maceraya yelken açacaktır.Ama ABD her durum için planını yapar.

Tüm bu senaryoların haricinde...........

Kim bilir?Belki ABD yeni dönemde kendi çıkarlarını en iyi savunacak parti olarak CHP,DSP,MHP,DP veya SP'yi seçti.Bu durumda da belki gerçekten de AKP ve devamı parti ya da partilerin oylarının bölünmesini hedefliyor.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 29, 2008 23:44

umarım abd nin (varsa(senaryo icabı)) bu hesabı boş çıkar ve oylar bölünerek durumu bizim lehimize çevirir.bu arada Çetin Taş meslektaş sayılırız bende kimya okuyorum :r açıklamaların içinde ayrıca teşekkürler
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 30, 2008 7:55

Vay kardeşim!!Bir de meslekdaşız he?Vallahi kimya ile ilgili bir meslek iyidir.Çünkü çevrende gördüğün her şeyin ama her şeyin bir kimyası var.Ne okuyorsun?Mühendislik,kimyagerlik,öğretmenlik?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Nis 30, 2008 12:57

sivasta 4 yıllık kimyagerlik okuyorum usta 3. yılım.haklısın,milletin zoruyla geldim bu bölüme ama hakkaten herşey kimyaymış.memnun oldum valla seni tanıdığıma :r :r
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Nis 30, 2008 19:56

Çok memnun oldum canım.Şimdiden hangi sektörde çalışmak istediğine karar versen iyi olur.Son yıllarda tekstilin durumu kötü.10 senedir içinde olan bir kişi olarak söylüyorum.Tekstil dışı işlere yönelirsen daha az stresli bir hayatın olur düşüncesindeyim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x