SESSİZ YAĞARKEN

SESSİZ YAĞARKEN

İletigönderen Feza Tiryaki » Pzr Haz 11, 2023 19:00

SESSİZ YAĞARKEN

Şiir kitabım "Sessiz Yağarken Damla Damla” geçen yılın sonunda çıktı. Kitabın elime geçmesi Ocak ayının on beşini bulmuştu. Sonra deprem oldu, kitabı tanıtamadım. Bu günlere gelindi. Geçen yıl baharda kitap hazırlıklarına başlamış, aylarca üzerinde çalışmıştım. En çok kapağı bizi uğraştırmıştı. Kaç aşamadan geçmiş, kaç kez sil baştan yenilenmişti. Gazi’de öğrenciyken yaptığım siyah – beyaz “linol baskı” resmim, kapağın ana konusu olmuş, yine sandıklardaki eski işlemeler burada da kapağı süslemişti. Sonunda kapak istediğimiz gibi oldu. Kalın, ciltli bir defter kapağı gibi.

Dört bölümlük kitapta her bölüm ayrı başlıkla, şairlerimizden kısa kısa dizelerle tanıtılıyor. Yalnız bu bölüm başlıkları tek sayfa olarak kalmalıyken, basımda, istenmeden, başlıkların arkası yazılı çıkmış. Bu durum yeni baskısında eminim düzeltilecektir. Şiir defteri duygusunu veren bir şiir kitabı, ele gelişi, düzenlemesi alışılmadık güzellikte. Yayınevine, bu ayrıcalıklı baskı için ayrıca teşekkür ederiz.

İlk bölümde (Gönlümce) eski şiirlerim, yaşamdan özümsemeler, ikincide (Özlemle) gurbetten şiirler var. Sıla özlemi. Üçüncü bölüm ( Gönlümde) gönlümdekilere ayrıldı, unutamadıklarıma… “Ekleme” bölümü karışık konulu. Öğrencilerden ayrılma, “Elveda” ile bitiyor.

Kanımca, okuyanlar, şiirlerde kendilerinden çok şey bulacaklar, bazı şiirleri kendileri yazmışçasına seveceklerdir. Bazılarında gözleri buğulanacak, geçmişe doğru bir yolculuğa çıkacaklardır.

***
15 Ocak 2023, Yayınevi Tanıtımı:

Sessiz Yağarken
Damla Damla
Feza Tiryaki
https://bit.ly/3XrJGZS
SESSİZ YAĞARKEN DAMLA DAMLA

Yağmur yağıyor, her gün yağmur
Yaşamın her günü yağmurlu
Biraz dikkatle baksanız
Sağanaklar alıp götürüyor, önüne çıkanı
Fırtınayla geleni yıkıcı, korkutucu
Ahmakıslatanları kim sever
Sinsice kötülük yapanını
Yağmur çiseliyor, çoğalabilir de, diner de
Değişiyor önlemi kişiden kişiye
Sessiz yağarken damla damla
Bir göl oldular işte

Feza Tiryaki: Samsun Kız İlk Öğretmen Okulu’nu okul birincisi ödülüyle (iki altın bilezik) bitirdi. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nden mezun oldu. Maraş Lisesi’nde ilk göreve başladı. Sonra değişik okullarda, yurtdışında uzun yıllar öğretmenlik yaptı.

Öğrencilik yıllarından başlayarak yaşamı boyunca şiirler yazdı, şiirleri öğrenciyken okul gazetelerinde, yerel gazetelerde yayınlandı. Sonraları sandıklarda birikti. Sayıları bini aştı…

Elinizdeki bu kitap, bir zamanlar Yunus Nadi Şiir Yarışmasına hazırlayıp gönderdiği örnek kitaptaki şiirlerden oluşuyor. Şiirler üç bölümde: Gönlümce, Özlemle, Gönlümde.

“Eklemeler” kitaba sonradan eklenen şiirler.

Gönlünüzce duygular, özlemle andıklarınız, gönlünüzdekiler… Okuyunuz…

#SessizYağarken #DamlaDamla #FezaTiryaki #yenikitap #newbook
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 988
Kayıt: Sal Kas 09, 2010 14:12

Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x