Şeyh,Zorlu Rakibe Çattı

Genel & Güncel Konular

Şeyh,Zorlu Rakibe Çattı

İletigönderen Hasta » Prş Mar 08, 2007 8:29

Şeyh, Zorlu rakibe çattı

İstanbul'un en değerli arsasını Şeyh Maktum'u geride bırakıp 800 milyon dolara alan Zorlu, İETT arsasında da Şeyh'e rakip.

İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları arsası canlı yayında açık artırmayla özelleştirildi. 96 bin metrekarelik arazinin ihalesine iki ayrı şirketle giren Şeyh Maktum 799 milyon dolarda pes etti. Arazi 800 milyon dolara Zorlu Gayrimenkul'ün oldu.

2 MİLYAR DOLAR GETİRİR
Bu fiyatla, arazinin net metrekaresi Zorlu Gayrimenkul'e 8 bin 290 dolara mal oldu. Şirket arsada 400 milyon dolarlık inşaat planlıyor. Toplam maliyet 1 milyar 200 milyon doları bulacak. Piyasa uzmanlarına göre, inşaatların satışından Zorlu 2 milyar dolar gelir elde edebilir.

'İETT İHALESİNE GİRECEĞİZ'
Zorlu Grubu'nun Başkanı Ahmet Nazif Zorlu SABAH'a "Sırada İETT'nin Levent'teki arsası var. İnşallah o ihalede de yer alacağız" dedi. Bu arazi için Şeyh Maktum "Burgulu Kule" projesiyle gündeme gelmişti.

2010 YILINDA BİTECEK
Ahmet Nazif Zorlu, Şeyh Maktum'un da katıldığı ihaleyi kazanınca çok sevindi . Karayolları arsası metrekare fiyatı itibariyle Türkiye'nin en pahalı toprağı oldu.



Karayolları'nı aldı, gözünü şimdi İETT arazisine dikti

İstanbul'daki Karayolları arazisi metrekare başına 9 bin 614 dolar gibi rekor bir fiyata Zorlu'nun oldu. İhalede Dubai Şeyhi El-Maktum'un şirketi ile yarışan Zorlu araziye 800 milyon dolar verdi.

Karayolları'na ait İstanbul Levent'te bulunan 96 bin 505 metrekarelik arsanın satışında kıyasıya rekabet yaşandı. İpi Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi ile yarışan Zorlu göğüsledi. Satışa ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi 800 milyon dolarla Zorlu Grubu verdi. Yani Zorlu, Karayolları arazisinin metrekaresine 9 bin 641 dolar gibi rekor bir bedel ödeyecek. Bu rakamla Karayolları arazisi metrekare başına Türkiye'deki en değerli arazi de oluyor. Arazinin satışına ilişkin son karar, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun. İhalenin ardından SABAH'ın sorularını yanıtlayan Zorlu Grubu'nun Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "2010 yılına kadar projeyi tamamlayacağız. Kültür başkenti İstanbul'un adına yaraşır bir proje üreteceğiz" dedi. Daha önce Uzan Ailesi'ne ait Zeytin Adası'nı, ardından da Deva Holding'in Levent'teki 13 bin 500 metrekarelik arazisini satın alan Zorlu, "Sırada İETT'nin arazisi var. İnşallah o ihalede de yer alacağız" dedi.

İHALEYE 10 FİRMA GİRDİ
10 firmanın katıldığı ihale sürecinde, üç turluk ön elemenin ardından açık artırmaya geçildi. 720 milyon dolar taban fiyattan başlayan açık artırmada, Zorlu Gayrimenkul, Emaar Gayrimenkul ve Limak-Morgan Stanley Ortak Girişim Grubu arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Limak-Morgan Stanley Ortak Girişim Grubu, 776 milyon dolarlık teklifin ardından ihaleden çekilirken, Emaar Gayrimenkul 799 milyon dolarlık teklifle son ana kadar direndi. Zorlu Gayrimenkul'ün 800 milyon dolarlık teklifi ise ihaleye noktayı koydu. Bu rakamın ardından Dubai Seyhi El-Maktum'un yüzde 25'ine sahip olduğu Emaar Gayrimenkul, "Zorlu'ya hayırlı olsun" diyerek ihaleden çekildiğini açıkladı. İhalenin ardından görüşünü aldığımız ÖİB danışmanı Garanti Yatırım'ın İcra Kurulu Başkanı Metin Ar, "Bölgedeki tüm arazilerin değeri bu rekor satışla arttı. Başarılı bir ihale oldu. Türk vatandaşı olarak ÖİB'yi tebrik ediyorum" dedi


Zorlu, Maktum'un 2 şirketi ve Ofer ile birlikte 10 grupla yarıştı

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Köktaş'ın başkanlığında, Ankara'da gerçekleştirilen ihale sürecinin ilk turu, kapalı zarf usulü, elemesiz olarak yapıldı. Bu turda verilen en yüksek teklif 505 milyon ABD doları oldu. Toplam 10 firmanın katıldığı ihalenin elemeli 3 turunda, en düşük teklifi veren 3 firma elendi. Elemeli üçüncü turun ardından, iki saat süreli açık artırmaya geçildi. Açık artırmaya 720 milyon dolardan başlandı. Minimum artırım oranı 1 milyon dolar olarak belirlendi. Kıyasıya bir mücadelenin ardından, en yüksek teklifi 800 milyon dolarla Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım verdi. El-Maktum'un ihaleye giren diğer şirketi de Burj el Arap'ı inşa eden ve İETT arazisinin taliplerinden Sama Dubai'iydi. Ayrıca ihale ye Galataport ihalesinden yakın tanınan İsrailli işadamı Sami Ofer'in Global ile birlikte girdi.



Zorlu, rezidansı yabancıyla birlikte yapacak

Bu adamın gözü kara!
Dalıyor, çıkıyor, kafasına taktığı her şeyi satın alıyor! Daha bir yıl bile olmadı, yüzde 75'ine sahip olduğu Denizbank'ı 2 milyar 750 milyon dolara Dexia'ya sattı. Cebindeki nakit parayla 6 ay içinde Türkiye'nin Manhattan'ını kapattı.
Kendisi, 27 bin kişinin çalıştığı, 6 milyar dolar ciro yapan Zorlu Holding takasının reisi... Denizlili ama heyecanlandığında tıpkı Karadenizli gibi çabuk tepki veriyor. Doğum yeri Babadağ ama ekmek teknesinin temelini Trabzon'da atmış. Kalbi Ege'de değil Karadeniz'de kalmış.
Risk almaya bayılıyor. İhalelerde korkusuzca fiyat veriyor. Ahmet Nazif Zorlu, sinirli, agresif ama bir o kadar yufka yürekli bir zengin...
Yönettiği holdingin rotasında artık Türkiye'nin Manhattan'ı, yani "Levent-Maslak" hattı var. 50 yıllık holdingin amiral gemisi önce Korteks'ti şimdi Vestel! Görünen o ki, bu halkaya turizm ekleniyor. Galiba sanayicilere fabrika kurmak yetmiyor, sanayici geleceğini hizmet sektöründe arıyor.
Manhattan deyip geçme!
Manhattan'da arazi, altından bile değerli. Arazinin metrekare fiyatı 6 bin doları geçiyor. Zorlu, Manhattan'daki 96 bin metrekarelik karayolları arazisi ile Deva Holding binasına 1 milyar doları bastırıp satın aldı.
Güzel iş...
Zaten Zorlu'nun özelliği "basiretli tüccar" olması!
Alım-satım tekniğini çok iyi biliyor.
Zamanlaması mükemmel.
Geleneksel bir Türk işadamı olarak gayrimenkule yatırım yapmaya bayılıyor. Sıfırdan Zirveye Giden Yolun öyküsü, hiç okumamış ama ne yapmışsa iyisini yapmayı ilke edinmiş bir insanın duruşundan başka bir şey değil.
Kendisini şöyle anlatıyor; "7 yaşımda iyi yüzmeyi öğrendim. 14'ümde ticarete atıldım. 15 yaşımda iş seyahatine çıktım. Anadolu yollarına düştüm. 27 yaşımda ilk fabrikamı kurdum."
Hoş, Zorlu 53'ünde bankacı oldu, finans defterini 10 yılda kapattı.
Zorlu, tıpkı ünlü sihirbaz Mandrake gibi 50 yıllık iş hayatında "Şapkadan tavşan çıkartıyor!" Bu haliyle rakiplerini de profesyonellerini de şaşırtıyor.
Nasıl mı?
Dün açık artırmada karayolları arazisine 800 milyon dolar verdi, tüm rakiplerini sollayıp geçti. Arazisi üzerine rezidans ve iş merkezi yapacak. Aldığı arazinin ne imar ne de altyapı sorunu var. Üstelik tek başına yola devam etmeyi düşünmüyor.
"Yabancı ortak yok mu?" diyoruz.
Yanıt, "Arkadaşlarım görüşmeleri sürdürüyor. Birkaç kere bir araya gelindi. Henüz ortada somut bir şey yok ama gayrimenkul işinde yabancılarla stratejik ortaklık yapacağız", diye geliyor. Arkasından "aceleye gerek yok" diye eklemeyi de ihmal etmiyor.
Zorlu hesabını iyi yapıyor...


Meliha Okur/Sabah



Kaynak:Sabah
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 08, 2007 17:28

Zorlu'nun vardır bir bildiği.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Hasta » Prş Mar 08, 2007 17:31

Çetin Taş, illa ki...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 08, 2007 17:40

800 milyon Dolar.Hem de peşin.Gelen yerde kim bilir neler var yahu :wink: Düşünmeden edemiyorum :kikirik:
Hayır,bir de buraya bu adam 800 milyon Dolar'ı yatırıyor.Bir sürü mahkemeyle uğraşacak çevrecilerin,mimarlar odasının açacağı.Ama bu 800 milyon Dolar'ı demek ki 8 milyar Dolar yapmanın planlarını çoktan yapmışlar.
Valla yine aynı şey oldu,zenginin parası,fukaranın çenesi. :mrgreen:
Ya nurdiciğim,sağolasın beleş seans için,hanımla kaç gündür hep senden konuşuyoruz.Bu arada bizim yaramaz dik tutmuyor sayfayı,enine tutuyor :kikirik: :kikirik: :kikirik:
Sevgiyle kal.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Hasta » Prş Mar 08, 2007 17:43

Çetin Taş, zaten pek şüphem yoktu canım,sevindim... :wink: :D Bu arada,Zorlu'nun parayı,Denizbank'ın yabancılara satışından elde ettiği de yazıyordu,Sabah gazetesinde...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Veled » Prş Mar 08, 2007 17:43

nurdi, sagol haber için zorlunun bir bildigi vardır mutlaka doğru söylüyorsun çetin abi
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 08, 2007 17:45

nurdi, Denizbank'i sonradan Yunanlilara satti, burasini da kime satacaginin hesabini yapmistir simdiden :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x