Sezen Aksu'nun Bütün Şarkıları Kadüktür Artık / Teoman ALİLİ

Sezen Aksu'nun Bütün Şarkıları Kadüktür Artık / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Tem 20, 2011 22:32

Sezen Aksu'nun Bütün Şarkıları Kadüktür Artık

TEOMAN ALİLİ

Sezen Aksu konuştu: “çocuğumun yaşamadığı toprağı ne yapayım.”

Vatan kavramını bilmeyen bir insanın bugüne kadar aşk için yazdığı herşey işte bu sözüyle kadük oldu. Yazık, gerçekten sadece üzülüyorum vatan aşkı yaşayamayan insanlara. Ne boş bir hayattır kimbilir... Mesela onların hiçbiri İstiklal Marşı’nı aynı anda söylemenin keyfini yaşayamayacak, bir milli maç sonrası sokağa çıkmak için merdivenlerden hızla inip unuttuğu bayrağı almak için tekrar beş kat yukarı çıkamayacak, vatan savunması nedir bilemeyecek, vatan için mahpus yatmanın ne demek olduğunu anlayamayacak ve hiçbir zaman “Gülhane Parkı’nda ceviz ağacı” olamayacak. Vatansız olmak ne zor şey kimbilir ait olmamak yani.

Vatan ne ki? Hep sorarım kendime Araf’ta kalmış biri olarak. Annemin babamın memleketi mi yoksa benim ait olduğum yer mi? Peki bir yere yada bir kişiye ait olmak için kendini emanet etmek için ne gerekli? Bence koşulsuz, karşılıksız sevgi anne sevgisi, evlat sevgisi, mahpus arkadaşı sevgisi, asker arkadaşı sevgisi, yoldaş sevgisi, kardeş sevgisi..? Aslında hepsi. Bunların hepsinin toplamı kadar seviyorsan toprağını işte ona vatan sevgisi deniyor. O zaman içtiğin suyu, yediğin domatesi daha bir lezzetli buluyorsun ve aslında hayatının bir amacı oluyor.

Peki nasıl oluşuyor bu sevgi? Aklınla, tarihinle, senin gibi düşünenlerin ve fedai olanların hayatlarını okuyarak ve onları kıskanarak, taşın üstüne fedainin kanı sıçrayınca oluşuyor. Ortak tarihi, ortak coğrafyayı, ortak müziği paylaşınca. Mesela yabancı bir ülkede yürürken uzaktan kulağına çalınan bir sesi kendine yakın hissediyorsan yani vatanın da konuşulan dili duyuyorsan ve o dili konuşan insanları birden en yakının gibi hissediyorsan işte o senin vatandaşın oluyor.

Vatan Sağolsun demenin büyük gururunu yaşayamamak ne kötü ve ne yazık bunu söyleyemeyen insana. Dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım biz insanlar hep sevgiye muhtacız aslında ve hepimizin ortak sevgisi yaşadığımız ülkeye aslında.

Sezen Aksu’ya bir Rumeli Türküsü’nün sözleriyle seslenmek en doğrusu olacak galiba: “Sözlüysek de uzakların yoluna offf, öleceğiz doğduğumuz toprakta offff MEMLEKET SEVDANA YÜREK GÜREK...” (İNTERNETE KARA KALPAKLILARIN TÜRKÜSÜ DİYE GİRİŞ YAPIN VE BU AZ BİLİNEN ENFES TÜRKÜYÜ DİNLEYİN)


TEOMAN ALİLİ, 20 Temmuz 2011


Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x