Sezer Anıtkabir'de alkışlandı

Genel & Güncel Konular

Sezer Anıtkabir'de alkışlandı

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 19, 2007 17:17

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor.

Kutlamalar dolayısıyla Ankara'da ilk tören, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Anıtkabir'deki törene Sezer'in yanı sıra TBMM başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kuvvet Komutanları, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, bakanlar ve diğer devlet erkanı katıldı.

Törene katılanlar Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldiler. Cumhurbaşkanı Sezer, Atatürk'ün mozolesine kırmızı ve beyaz karanfillerle süslü, üzerinde "Cumhurbaşkanı" yazan çelengi bıraktı. Devlet erkanı daha sonra saygı duruşunda bulundu.

Sezer'in gelmesi ile Anıtkabir'de bulunan öğrenciler ve törene katılan erkan alkışlamaya başladı. Bu alkış ile Anıtkabir'de bir ilke imza atılırken Sezer de gösterilen ilgiyi eli ile selamlayarak yanıtladı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte yürüyen Cumhurbaşkanı Sezer'in alkışlanması sıradışı bir görüntü oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Sezer, Anıtkabir Özel Defterini imzalayarak, yazılan şu metni okudu:

"Yüce Atatürk,

Ulusumuza aydınlanma çağının kapılarını açan bu anlamlı günde Türk gençliğine armağan ettiğin bayramı coşku içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulusumuzla bizlikte tarih önünde büyük bir destan yazarak kazandığınız Kurtuluş Savaşı ve kurduğunuz Cumhuriyet, şanlı bayrağımızın yurdumuz üzerinde özgürce dalgalanmasını, genç Türkiye'nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasını sağlamıştır.

Türk Ulusu gerçekleştirdiğiniz devrimlerle bağımsız bir ülkede onurlu bir yaşam sürebilmenin temel hak ve özgürlüklerini demokratik bir ortamda kurabilmenin, yarınlara güvenle bakabilmenin kıvancını duymaktadır. Varlığımızın sonuna kadar korunabilmesi, Türkiye'nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin temel unsuru Cumhuriyetin yeni eserlerle yüceltilmesi, değiştirilemez nitelikleri ile korunması ve yaşatılmasıdır. Cumhuriyeti yaşatmaya ant içmiş ilke ve devrimlerinizi.

Çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk gençliği bu konudaki en büyük güvencemizdir.

Cumhuriyetin devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkusuyla sürdürmeye karalı olan Türk gençliği ilke ve devrimlerinizin yol göstericiliğinde öngördüğünüz çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için özveriyle yorulmadan ve tüm gücüyle çalışacaktır.

Aydınlık düşünceli Türk gençleri kendilerine duyduğunuz güvene layık olmak için hiçbir özveriden kaçınmayacak bıraktığınız emaneti her koşulda koruyarak sonsuzluğa taşıyacaktır. Türk Ulusunun her yaştan ferdiyle ortaya koyduğu kararlılığın önünde hiçbir güç duramayacak kimse Türkiye'yi çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecektir."

Kaynak:http://www.kanalturk.com.tr/17171/sezer-anıtkabir'de-alkışlandı.html

Not:Yahu ne bindirilmiş kıtalarmış,bindir bindir bitmiyor?! :twisted:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Hasta » Cmt May 19, 2007 17:20

:kikirik: :kikirik: :kikirik: Çetin... :wink: :twisted: doğru vallaaa,bindir bindir bitmiyor... 8)
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

Re: Sezer Anıtkabir'de alkışlandı

İletigönderen Türk-Kan » Cmt May 19, 2007 17:22

Çetin Taş yazdı:Not:Yahu ne bindirilmiş kıtalarmış,bindir bindir bitmiyor?! :twisted:

:twisted: Cetin, BIN dirilmis kitalar olarak yeniden doguyorlar :artis:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 19, 2007 17:33

Cetin, BIN dirilmis kitalar olarak yeniden doguyorlar

Türkan,haklısın da şu seçim anketine ilgi yok,bir siz de el atında güzel bir seçim anketi yapalım sitede.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt May 19, 2007 17:35

Çetin Taş, atalim da, ben bile kararsizim yahu... :?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 19, 2007 17:36

Çetin Taş, atalim da, ben bile kararsizim yahu

Aşkolsun Türkan yahu?Niçin kararsızsın?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen MedceziR » Cmt May 19, 2007 19:05

Çetin Taş, abi inşAllah gerçek seçimlerde böyle karamsarlık olmaz. . .
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Pzr May 20, 2007 14:15

Medcezir kardeşim,kararsızlık demek istedin herhalde ve ben de sana katılıyorum.İnşallah insanlar AKP haricinde ki partilere oy yağdırırlar ve kararsızlar da sandıklarda kararlarını AKP aleyhinde verirler.Ben AKP gelmesin de hangi iktidar gelirse gelsin AKP iktidarından iyidir düşüncesindeyim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Pzr May 20, 2007 14:17

Çetin Taş, umarım abi bende senin gibi düşünüyorum akp bu milleti artık rahat bırakmalıdır bu arada haber için teşekkürler :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Çetin Taş » Pzr May 20, 2007 14:39

Rica ederim Semihciğim,sağolasın.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x