SGK’da teftişin başına eski AKP milletvekili aday adayı geldi

Genel & Güncel Konular

SGK’da teftişin başına eski AKP milletvekili aday adayı geldi

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Eki 26, 2021 20:26

Soylu’nun kuzeninin firmasına yönelik 1 milyar TL’lik yolsuzluk soruşturması yürütülüyordu
Resim
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun yakın zamana kadar ortağı olduğu firmayla ilgili 1 milyar TL’lik yolsuzluk soruşturması yürüten Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) Teftiş Başkanı Mustafa Apaydın görevden alındı. Apaydın’ın yerine 2015’te AKP’den milletvekili aday adayı olan Çalışma Bakanlığı Hukuk Müşaviri Oğuzhan Tekin getirildi. 2 Ekim’de yapılan yönetmelik değişikliği ile SGK’da Teftiş Başkanı’nın müfettiş kökenli olma şartı kaldırılmış, değişikliğin soruşturmanın müfettiş denetiminden kaçırılmak için yapıldığı iddia edilmişti.

SGK’da 7 kişilik teftiş ekibi oluşturulmuştu
SGK, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun 28 Mayıs 2021 tarihine kadar ortağı olduğu ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunduğu İnvamed firmasının hastanelere sattığı ürünlerin ÜTS kayıtları ile SUT kodları arasında tutarsızlıklar tespit etmiş ve firma hakkında geçtiğimiz ay inceleme başlatmıştı. Firmanın bu yolla SGK’yı 1 milyar TL zarara uğrattığı öne sürülürken soruşturma için 7 kişilik teftiş ekibi oluşturulmuştu.

Yönetmelikle “müfettiş” şartı kaldırıldı
Bu arada soruşturma sürerken 2 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Yeni yönetmelikle Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına atama için gerekli olan “müfettiş nitelik ve yetkisini haiz bir başkan’’ ibaresi kaldırıldı. Atama şartları için “kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak’’ koşulu getirildi. Düzenlemenin SGK’nın yürümekte olan soruşturmalarının müfettiş denetiminden kaçırılmak için yapıldığı iddia edildi. Bu gelişmenin ardından geçtiğimiz günlerde SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında değişiklik yaşandığı ortaya çıktı.

Yeni başkan 2015’te AKP’den aday adayı olmuştu
Başkan Mustafa Apaydın, görevden alınarak bakanlıkta merkeze çekilirken yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Hukuk Müşaviri Oğuzhan Tekin getirildi. Müfettiş kökenli olmayan Tekin’in 2001 yılında Konya Sigorta İl Müdürlüğü'nde Dava Takip Memuru olarak göreve başladığı ve 2013 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Hukuk Müşaviri kadrosuna atandığı öğrenildi. Tekin’in aynı zamanda 2015 yılında 25. Dönem Konya AKP Milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden çekildiği de ortaya çıktı. Yeni görevlendirmeye rağmen Tekin’in sosyal medya hesabında, bulunduğu görevle ilgili halen “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müşaviri” yazıyor.

20 milyon TL’ye yakın geri ödeme çıkartıldı
Soruşturma kapsamında SGK müfettişlerinin Türkiye’nin farklı bölgelerinden hastanelere satılan ürünlerle ilgili İnvamed firmasına fazladan 20 milyon TL’ye yakın ödeme yapıldığı, söz konusu miktarın tahsilatı için geri ödemeye yönelik raporlar hazırladığı öğrenildi. Birçok hastanede, çok sayıda ürün grubu ile ilgili incelemeler devam ederken, hazırlanan raporların yargıya taşınması için yeni atanan Rehberlik ve Teftiş Başkanının raporları imzalamasının gerektiğinin altı çizildi.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x