Sıfırına yaklaşamayan ikinci el giyime yöneldi. Zamlardan başını kaldıramayan vatandaş çareyi buldu.

Genel & Güncel Konular

Sıfırına yaklaşamayan ikinci el giyime yöneldi. Zamlardan başını kaldıramayan vatandaş çareyi buldu.

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzr Kas 13, 2022 13:56

Her gün yeni bir zam haberine uyandığımız şu günler vatandaş, çareyi ikinci el ürünlere yönelmekte buldu. Türkiye’deki AVM’lerde ikinci el kıyafet mağazaları açılmaya başladı.
Resim
Vatandaş, yüksek enflasyonla mücadele etmeye çalışıyor.

İkinci el kıyafet mağazaları, Anadolu’dan sonra İstanbul’da da teker teker açılmaya başladı. İkinci el kıyafetlere alt gelir grubunun yanında orta gelir grubundan olan vatandaşların da ilgi göstermesi dikkat çekti.

'İKİNCİ EL ÜRÜNLER' AVM’DE TEMİZLENMİŞ OLARAK SATILIYOR
İstanbul Beylikdüzü’nde Yakuplu’daki Kaymakamlık binasının alt tarafındaki Yunuslu Kavşak’ta açılan ikinci el AVM’de temiz kullanılmış kıyafetler satılıyor. Bölgede böyle bir mağaza açılması, orta gelir ve alt gelir grubunun büyük ilgisini çekti. Avrupa’da ve gelişmiş ülkelerde sanatçıların dahi ikinci el marka ürünler alması ile gündeme gelen el değiştirme ve çevre hassasiyeti Türkiye’de revaçta olmaya başladı. Ülkemizde ekonomik gerekçelerle devreye giren ikinci el kıyafet mağazaları, vatandaşın gözdesi haline geldi. İyi bir pantolonun 10 ile 50 TL arasında satıldığı ikinci el kıyafet mağazalarında marka kabanlar da 100 ile 150 TL arasında alıcı buluyor. Gömlekler 20-50 TL bandında, spor ayakkabılar 30-100 TL fiyat aralığında alıcı buluyor.

İSRAFIN ÖNLENMESİ İÇİN AÇILMIŞTI
Temizlenip askılanan ürünlere her kesimden ilgi var. İsrafın önlenmesi için açılan mağazalar, özellikle muhacirlerin ve gündelik ile ev geçindirenlerin uğrak noktası oluyor. Marmara Mahallesi’nde ikinci el AVM işleten Gıyasettin Arvas, aslında bir taraftan çöpe veya yurt dışına hurda olarak gidecek eşyaları ikinci defa sahiplendirerek sıfır atık çalışmalarına destek olduklarını söyledi. İhtiyaç sahibi müşterilerine fiyat anlamında büyük destek de sağladıklarını belirten Arvas, “Bizim fiyat skalamız 10 TL ile 150 TL arasında değişiyor. Ama harçlıklarını avucunda 1’er lira toplayıp bir şeyler almaya gelen çocukları bile boş çevirmemeye gayret ediyoruz.” dedi.

Kaynak:https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sifirina-yaklasamayan-ikinci-el-giyime-yoneldi-596900h.htm
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

cron

x