Şimdi ne olacak?

Şimdi ne olacak?

İletigönderen Erkan Güçiz » Cum Şub 19, 2016 5:33

4 Mayıs 2010’da, Gölge CIA, Stratfor'un Türkiye ajanı, Hakan Fidan’ın TİKA’daki çalışmasından son derece memnun olan Fethullah Gülen tarafından çok takdir edildiğini merkeze iletiyor. MİT müsteşarlığı için laik kesimin müsteşar yardımcısı a.g. adlı kadını (bugün bu adın Afet Güneş olduğunu biliyoruz), Zaman Grubu’nun ise Hakan Fidan’ı desteklediğini bildiriyor.1

27 Mayıs 2010’da MİT Müsteşarı olarak atanan Fidan, kurumun internet sayfasında şöyle tanıtılıyor.

“1968 yılında Ankara'da doğmuştur. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. Evlidir. Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK'daki görevi esnasında yapmıştır. Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda yurtdışı görevde bulunmuştur. Bu dönemde, University of Maryland University College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yüksek lisans ve doktora dereceleri almıştır.”2


Fidan’ın, Almanya’da NATO’da görevli iken devam edip, lisans diploması aldığı University of Maryland University College, istihbarat ajanı eğitimi veren yaygın bir ABD kuruluşudur. Bütün NATO ülkelerinde üniversitenin şubeleri vardır. Türkiye’dekiler, İncirlik ABD Hava Üssü ve İzmir NATO karargâhına hizmet verir3.

Üniversite’nin gururla tanıttığı mezunları arasında CIA Genel Müfettişi David B. Buckley ve Hakan Fidan var4.

1962’de, ABD Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, Küba’ya karşı meşru bir savaş açmaya sebep olabilecek Northwood Operasyonu adlı bir plan hazırlayıp Başkan Kennedy’ye sundular.

Plana göre, CIA veya diğer istihbarat güçleri Amerikan asker ve sivillerine karşı terör hareketleri düzenleyecekler ve bunları Küba’nın yaptığını söyleyerek Küba’ya karşı savaş açmanın meşruiyetini yaratacaklardı.

Kennedy planı reddetti5.

Fidan’a CIA türü istihbarat eğitimi veren üniversite, herhalde “Northwood Operasyonu” tipi eylemlerin nasıl hazırlanacağı konusunda da onu çok iyi yetiştirmiştir.

Fidan, bu yeteneğini, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Güler’in hazır bulunduğu, 2014’de bir toplantıda, Türkiye’nin Suriye’ye karşı savaşa girmesini meşrulaştıracak planını açıklayarak gösteriyor…

“Şimdi bakın, bakın, komutanım şimdi biz gerekçeyse… gerekçeyi, ben öbür tarafa 4 adam gönderirim, 8 tane boş alana füze de attırırım. Problem değil o, gerekçe üretilir. Olay, böyle bir iradenin ortaya konması. Biz savaş idaresi ortaya koyuyoruz, her zaman yaptığımız şeyi, akıl yürütme hatasına düşüyoruz.”6


Fidan’ın MİT Müsteşarlığı’na ek görev olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın “SIR KÜPÜ” olduğu da şu şekilde açıklanıyor Erdoğan tarafından.

“MİT olayındaki gelişmelerde sessiz kalmak mümkün değil. Niye. Benim malum nekahat dönemime rastlayan süreçti. Benim sır küpüm. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sır küpü. Türkiye’nin geleceğinin sır küpü. Uluslararası alanda bu görevi yapanlar ajan olarak nitelendirilir.

Operasyon yapacakları zaman görevlendirmeyle devlet adına giderler. ABD, Rusya, Çin, Batı ülkelerinin hepsinde var. İmralı’ya da gönderen benim, Oslo’ya da gönderen benim. Niye, ortada bir problem var. Terör mücadelesinde başarılı olmamız lazım. Bunun için bazı bilgi alışverişlerine sahip olmamız lazım.”7


2010 referandumu öncesi başlayan ve her seçimde yenilenen bir görüş pek çok köşe yazarı tarafından dile getirildi. Her seçim, Erdoğan ve şürekâsı bir “ölüm kalım meselesi” olarak tarif edildi. Zira iktidar gücünü ellerinden kaçırırlarsa hesap vermeleri imkânsız olacak diyorlar.

Devamlı değişen ve her gün ülkeyi daha da karanlıklara sürükleyen yapay gündemlerle Türk halkını oyalayarak bu hesap gününü erteleyen iktidarın son planı ne olabilir?

Resim



1. https://search.wikileaks.org/gifiles/?viewemailid=1537776
2. http://www.mit.gov.tr/mustesar.html
3. https://www.europe.umuc.edu/locations
4. http://www.stateuniversity.com/universities/MD/University_of_Maryland_University_College.html
5. https://tr.wikipedia.org/wiki/Northwoods_Operasyonu
6. http://www.voltairenet.org/article183047.html
7. http://www.ntv.com.tr/turkiye/erdogan-fidan-benim-sir-kupum-yedirmem,JFwHbBx7RUub7sraacsJaQ


Ek bilgi
Bu da mı şaibeli?
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x