Sınavda 'Atatürk'e hakaret'

Genel & Güncel Konular

Sınavda 'Atatürk'e hakaret'

İletigönderen antalyalim » Pzt May 18, 2009 13:39

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 16 Mayıs'ta yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavı'ndan Atatürk'e yönelik ağır hakaret bulunan bir soru olduğunu öne sürdü. Adıbelli, söz konusu soruyu skandal olarak nitelendirdi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 16 Mayıs 2009 cumartesi günü Türkiye genelinde yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavı'nın bir skandala neden olduğunu söyledi. Sınavda T.C Devrim Tarihi ve Atatürkçülük-1 dersine ait 11. sınav sorusunda Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e “apaçık” hakaret edildiğini söyleyen Adıbelli, şunları söyledi:

“Kitapçıkta, ‘Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'ün kişisel özelliklerinden biridir?' a) Hayalperest oluşu, b) Maceracı oluşu, c) Mantıklı oluşu, d) Mandacı oluşu şeklinde yer almıştır. Bu sıfatların Türk ulusunun makus talihini yenmenin ötesinde bütün mazlum ulusların idolü haline gelmiş bir kahramanın adıyla birlikte anılmasını, cehaletin doruğu olarak değerlendiriyoruz. Aksi halde bu sıfatların Atatürk'ün adıyla birlikte bir soruda seçenek olarak dahi verilmesi onun aziz hatırasına ihanet, Türk ulusuna hakarettir. Bu pervasızlığın resmi bir sınavda yapılacağı olasılığını düşünmek dahi istemiyoruz. Böyle bir soruyu hazırlayan, denetleyen ve bu ulusun gençlerinin önüne koyma aymazlığını gösterenleri kınıyor, Cumhuriyetin savcılarını bu konuda sorumluluğu olanlarla ilgili olarak göreve çağırıyoruz.”

-“HUKUKİ MÜCADELEYİ BAŞLATACAĞIZ”-

Söz konusu sorunun sınav kitapçığında yer almasına “sebep olanlara” yönelik konuşan Adıbelli, “Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusunun kurtuluşunu emperyalist güçlerle işbirliğine endeksleyen hayalperest zihniyete kafa tuttuğu, Çanakkale Cephesini maceraperest Alman komutanlara emanet edecek kadar maceracı paşalara karşı çıktığı, kendi saltanatını korumak için mandacı bir ruh haliyle, bir devletin boyunduruğunu çözüm gibi gösteren padişaha boyun eğmediği için, bu sıfatlarla asla ama asla bir arada anılamaz” dedi. söz konusu soruyu hazırlayanların ya birer “cehalet abidesi”, ya da Atatürk'ü ve Türkiye Cumhuriyeti'ni “içine sindiremeyenler” olduğunu savunan Adıbelli, “Eğitim-İş, bu çirkinliğe karşı tepkisiz kalmayacak, gerekli hukuki mücadeleyi başlatacaktır” dedi.

Kaynak
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

Re: Sınavda 'Atatürk'e hakaret'

İletigönderen Türk-Kan » Pzt May 18, 2009 13:51

Böyle bir soruyu hazırlayan, denetleyen ve bu ulusun gençlerinin önüne koyma aymazlığını gösterenlerin en önemli özellikleri ne(ler)dir?

a) Şerefsiz/Haysiyetsiz/Ahlaksız oluşları,
b) Emperyalizmin kıçını yalamakla yükümlü uşak oluşları,
c) Atatürk yüzünden Yunan, İngiliz ve/veya Fransız piçi olamamış oluşları,
d) Salya sümük hocaefendinin kuklası oluşları

Not: Birden fazla şık işaretlenebilir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

bu ne biçim soru???

İletigönderen emesiz1979 » Pzt May 18, 2009 13:53

evet bu haberi bende gördüm, bu ne biçim bir sorudur? acaba yoklama gibi bir şey mi hani medyada artık ATATÜRK'E cok fazla hakaret edildi bakalım millet ne kadarını yemiş yutmuş gibi bi sonuç çıkarmayı mı düüşünüyolar bu anket sonucunda ...?
“Halkın her dediği demokrasinin gerekleri olarak kabul edilirse bu bir çoğunluk diktatörlüğü yaratabilir. Demokrasinin sınırlarını halk belirlemez, demokrasinin temel ilkeleri belirler.”
Prof. DR. AHMET TANER KIŞLALI
Kullanıcı küçük betizi
emesiz1979
Üye
Üye

İletiler: 70

İletigönderen emesiz1979 » Pzt May 18, 2009 13:58

Türk-Kan yazdı:Böyle bir soruyu hazırlayan, denetleyen ve bu ulusun gençlerinin önüne koyma aymazlığını gösterenlerin en önemli özellikleri ne(ler)dir?

a) Şerefsiz/Haysiyetsiz/Ahlaksız oluşları,
b) Emperyalizmin kıçını yalamakla yükümlü uşak oluşları,
c) Atatürk yüzünden Yunan, İngiliz ve/veya Fransız piçi olamamış oluşları,
d) Salya sümük hocaefendinin kuklası oluşları

Not: Birden fazla şık işaretlenebilir.

sayın Turk-kan ben cevap hakkımı kullanıyorum
hepsi birden , daha da geliştirilip şıklar coğaltılabilir.
“Halkın her dediği demokrasinin gerekleri olarak kabul edilirse bu bir çoğunluk diktatörlüğü yaratabilir. Demokrasinin sınırlarını halk belirlemez, demokrasinin temel ilkeleri belirler.”
Prof. DR. AHMET TANER KIŞLALI
Kullanıcı küçük betizi
emesiz1979
Üye
Üye

İletiler: 70

İletigönderen antalyalim » Pzt May 18, 2009 14:13

sevgili Türk-Kan,
Bunlar soros(pu) evlatlari olarak yasamayi kabullenmis Vatanhainleridir
Ama en büyük hainlik;
Bu serefsizlerin yaptiklarini sorgulamayan bunlara gerekli cezayi vermeyenlerindir,
Taraf Gazetesi ve yazarlarina halen elini kolunu sallayip Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olma hakkini verenlerdedir,
"Cumhuriyet Mitingi yapiliyor, Cumhurbaskani ve TSK bu konuda ne düsünüyor" diye aklinin ucundan gecirmeyenlerdedir.
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 18, 2009 19:48

Bu soruyu hazırlayan,bu sorunun bu sınavda yer almasını sağlayan,bu kişilere sahip çıkan kişi,kişiler,kurum,kurumlar şerefsizdir,namussuzdur.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen yigitler » Pzt May 18, 2009 19:49

Yeter artik bre soysuzlar! Eger Laik Turkiye Cumhuriyeti hoslarina gitmiyorsa defolsunlar Suudi Arabistana, Afganistana vs. Bu Fethullah'a niye bu kadar tapiyorlar acaba? Turkiye Cumhuriyetine ne katkisi oldu Fetonun? Allah askina bir bilen varsa bana soylesin artik!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen maydonos » Pzt May 18, 2009 20:19

Ahlaksiz ve namussuzluk kimde var hangi ulke yetistirir boyle hain namussuz surusunu. Dogru arabistana nas nas olmalilar; bu soysuz akp artik ittir edilmeli.. Bunun bir yolu olmali..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Neyzensever » Pzt May 18, 2009 20:42

Aşağıdakilerden hangisi RTE nin kişisel özelliklerinden biridir?' a) Vatanhaini olusu b) Mandaci olusu c) Ümmetci oluşu, d) hepsi birden
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen iceberggg » Pzt May 18, 2009 20:49

cevap:d
Kullanıcı küçük betizi
iceberggg
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen lozan 2005 » Pzt May 18, 2009 20:56

Bu soruyu hazirlayan serefsizler;Türkiye Cumhuriyeti devletini yikmaya ve bölmeye kendilerini feda etmis köpeklerdir.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x