Sincar,HDP,Barzani ve Amerika/Gürhan İsagiller

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

Sincar,HDP,Barzani ve Amerika/Gürhan İsagiller

İletigönderen Gürhan İsagiller » Prş Nis 27, 2017 13:34

1.
Sincar üzerinden duman halen tütüyorken ABD yüksek rütbeli bir subayını hasar tespiti için bölgeye gönderdi. Kara gücüm dediği PYD/YPG teröristlerin uğradı zararı gözlemlemek amacıyla PKKlılarla bölgeyi inceledi. PKK'yı terör örgütü olarak isimlendiren amerikan dış işleri soru üzerine subayın yanındaki kırmızı bültenle aranan PKK teröristin orada ne aradığını açıklayamadı.Böyle ''maksatlı'' bir soruyu subaya saygısızlık olarak değerlendiren ABD dışişleri geçiçi sözcüsü ama Ferhat abidin Şahin'in nasıl oluyor da amerikan subayına brifing verdiğini açıklayamadı. Abidin subayları tarafından görülmemiştir dedi. o dedi ve ben halen gülüyorum buna.Ya sözcü Mark Toner gerizekalı yada bizi öyle zannediyor. Soruyu soran gazeteciyi aptal yerine koyduğu muhakkak.
2.
Aynı zaman HDP merkezinde bir hareketlilik oldu. Safını çok açık ve net gördüğümüz sözde parti tweeter üzerinden bir açıklama paylaştı. Şengal ( Sincar) ve Rojava'nın çeşitli bölgelerine saldırıları durdurun. Orada yaşayanlar düşmanımız değil kardeşimizdir diye buyurdu HDP.
Sizi bilmem ama benim o kampta hiç kardeşim yoktu. Sizin vardıysa cibiliyetinizi sadece tescil etmiş oluyorsunuz. Öcaalan ve Barzani arasında gel gitler yaşayan HDP'liler saflarını ABD yanında ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında bir kez daha pekiştirdiler. Bunu tek bir kelime ile özetlemek mümkün oda ihanettir. Sözde Kürdistan hayaliyle yanıp kavrulan bölücü tayfası o hayallerin Sur Nusaybin ve Cizre hendeklerine gömüldüğünü halen farkında değiller. 15 Temmuz gecesi devletin yanında saf tutan Kürt yurttaşlarımız o hezeyanı paylaşmadıklarını acıkça belli etiler. İşte o Kürtler benim kardeşlerim. Ziya Gökalp'ın Kürt sevmeyen Türk Türk değildir diye bas ettiği Kürt onlar..siz değilsiniz,Sincar dekiler hiç değil.
3.
Başbakan Binali Yıldırım operasyon sırasında bölgede bulunan ve bombardıman sırasında ölen bir avuç Peşmerge için Barzani'ye telefon açıp başsağlığı dilemiş. Şimdi.... Neden diye soracağım cevap verebilecek kimse yok. Şu bir gerçek. Barzani Amerikan kürt koridorun birleşmesini hiç mi am hiç istemiyor çünkü o durumda bölgeye ve sözde Kürdistana hakim olacak olan güç PKK olacaktır. Dengeler değişir ve Barzani'nin yaşam süresi oldukça hızlı bir şekilde kısalır. Peki Peşmergelerin orada ne işi vardı? Kimlikleri ve sıfatları neydi? Amerika nın desteğini alan Barzani bir uzlaşının mı peşindeydi Sincarda? Operasyonlar Barzanı'nin işine geliyor çünkü Türkiye PKK'yı ekarte ettikten sonra tek güç olarak kalacağını hesaplıyor .Yani Barzani asla dost değildir asla dost olamaz ve olmayacaktır. Başsağlığı bildirimler gereksiz ve zafiyettir.PYD ne kadar Amerika'nın uşağı ise Barzani o kadar uşaktır. PKK/PYD/YPG ile çatışmıyor Türkiye Amerika ile savaş halinde. Bunu inatla algılamayan çevreler var. Ne yazık ki bu çevreler Ankara'nın koridorlarına kadar uzanıyor. Sırf çatışmalar evlerin köşesinde olmadığı için barış zamanında yaşadığımızı sananlar var. Sınırlı bir alanda sürüyorsa bu savaş bunu devlete (iktidara, saraya değil) borçluyuz.Devlettin kendi koruma mekanizmaları halen faal. O kaleler düşerse işte o zaman mermiler roketler şehirlerimizde uçuşur.Barzani'ye başsağlığı dilemek değil keşke sende orada olsaydın demek gerekiyordu. Sansar çünkü pusu kurmuş bekliyor.
Kullanıcı küçük betizi
Gürhan İsagiller
Üye
Üye
 
İletiler: 25
Kayıt: Cum Nis 07, 2017 18:45

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x