"Sinekli Bakkal" Fethullah Gülen kurbanı oldu

Genel & Güncel Konular

"Sinekli Bakkal" Fethullah Gülen kurbanı oldu

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Oca 23, 2008 15:25

Fethullah Gülen kurbanı oldu

Baba karekteri 'Gülen'e benziyor' diye Sinekli Bakkal, yayından kaldırıldı iddiası.

Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı baba karekteri 'Fethullah Gülen'e benziyor' diye Sinekli Bakkal, yayından kaldırıldı iddiası.

atv’de Sinekli Bakkal dizisi yayından kaldırıldı, oyuncular ve senarist, kanalı suçladı: “Dizideki takkeli imam için ’Fethullah Hoca’ya benziyor, ayıp oluyor’ deyip kaldırdılar” . Diğer iddiaya göre ise dizi reyting alamadığı için kaldırıldı

Halide Edip Adıvar’ın klasik eseri Sinekli Bakkal’ın, atv’de yayından kaldırılması polemik konusu oldu. Dizinin tamamen siyasal nedenlerle kaldırıldığını iddia eden oyuncular kanal yöneticilerini suçladı:

Şemsi İnkaya (Oyuncu):

“Takdir-i ilahi oldu. Mahalle baskısından sonra kanal baskısı uygulandı. Benim orada karakter olarak oynadığım yobaz İlhami, Halide Edip Hanımefendinin çok önemli romanlarından birinin kahramanı. Bu karaktere uygun kostüm düşündüm. Evin içinde beyaz, çıktığı zaman siyah takkeli ve pardesülü bir karakterdi. Birinci bölümü ekiple beraber seyrettik. Bir mekan kapatıp atv’nin önemli kişileriyle diziyi izledik. Onlar bu romandan seyrettikleri ilk bölümle bilgi sahibi olmuşlar. Müslüman bir imam böyle gaddar olur muymuş. Bu adam takkeyle Fethullah Gülen beyfendiye benziyormuş. Bunun yüzünden bir panik kopmuş. Gelen talimatla o sahnelerimin takkesiz çekilmesini istediler. Yeniden çektik. Benim tavrım orada ’Ben çekmiyorum allahısmarlalık’olabilirdi ama 40 kişiye yakın arkadaşlarım var. Bu bir ekip işi. Fethullah Hoca’ya benziyormuşum. Ayıp oluyormuş. Bu, Halide Edip’e saygısızlık. Romana, oyuncuya, laikliğe ve Atatürkçülüğe saygısızlık. Dizide bu yüzden devamlılık da olmadı.

Kapıdan çıkıyor takkeli içeriye giriyor takkesiz.

Özge Özberk (Oyuncu):

Dizinin ilk bölümünü kanal yöneticileriyle birlikte izledik. Onların ilk tepkisi bu dizinin bu şekilde olmayacağıydı. ’Bir din adamını bu kadar kötü gösterip sembol olarak da tesbih ve takke kullanamazsınız’dediler. Çektiğimiz takkeli sahneleri koca bir gün yeniden çektik. Sabah 8’den ertesi güne kadar çektiğimiz takkeli sahneyi takkesiz çektik. Reytingimiz 3’üncü bölümden sonra çok iyiye gidiyordu. Ama müdahaleler oldu. Takkesini çıkardılar tesbihini aldılar.

Gökhan Aktemur (Senarist):

Halide Edib’in kalemi kırılmıştır. Ancak bunun sebebi reytingler değildir. Kimi nitelikli projelerin seyirciye geçmesi biraz zaman alır. Yaprak Dökümü, Hırsız-Polis buna örnek gösterilebilir. Dizinin çekimlerine müdahalede bulunulduğu doğrudur. 1. ve 2. bölümleri tekrar izleyebilen herkes aradaki farkı görebilirsiniz. 2.bölümün kimi sahneleri tekrar çektirilmiş ve sonraki bölümlerde de kimsenin bilgisi olmadan bazı sahneler kesilmiştir. Özellikle Şemsi İnkaya’nın canlandırdığı karakterin başındaki takke ve elindeki tesbihin çıkarılması istenmiştir. ”

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Çrş Oca 23, 2008 15:44

Türk-Kan, Odatv'ye konuşmuştu senarist, geçen gün izledim. Şemsi İnkaya'da fena halde andırıyor hani bizim fettanı... Şimdi adama küfretmiş kadar oldum ya neyse. :)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen kaye » Çrş Oca 23, 2008 19:19

Valla ben yakında Karayılan'ı kaldırırlar diye düşünüyorum ama inşallah yanılırım...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Panzehir » Çrş Oca 23, 2008 20:10

Haberim yoktu ama dün arkadaşlar anlattıydı bu meseleyi. Benziyor da hani.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Gilda » Çrş Oca 23, 2008 20:37

Fettandan daha neler cikacak bekleyelim bi bakalim :roll:
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen SOKRATES » Cmt Oca 26, 2008 21:44

Gözleri Fettan güzel!
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x