Sınırlar Arasında programına sansür!!

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Sınırlar Arasında programına sansür!!

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 11, 2008 16:52

10 mart pazartesi gecesi trt 1'de yayınlanacak olan SOHUM ZAMANIN İÇİNDE programı TRT Haber Dairesinin kararıyla yayından kaldırılmıştır. 15 gün önce metni denetime gönderilmiş olan program son anda 'Dışişlerine danışılacağı' gerekçesiyle yayınlanmadı.

Yayindan kaldirilan programin tanitimi:

BANU AVAR’LA SINIRLAR ARASINDA ABHAZYA’DA ! 10 MART PAZARTESİ TRT 1 23:00

Karadenizin kafkaslara yaslandığı yerde Abhazya diye bir diyar var. Dünyada hiçbir ülke tarafından tanınmayan bir diyar. İçinde kafkasların en savaşçı kavimlerinden biri yaşar… Abhazlar..

Avar, Sohum’da cumhurbaşkanı Sergey Bagapş, dışişleri bakanı Şamba’yla günlerin getirdiklerini konuşuyor. Aydınlar, gençler ve Türkiye’den Sohum’a gelip yerleşenlerin düşüncelerini ekrana getiriyor.

Sınırlar Arasında Kosova’nın bağımsızlık ilanı ardından hareketlenen gündemi yansıtıyor.

Sovyetler kurulurken bağımsız bir devlet olarak birliğe katılan, 1931 de Stalin eliyle Gürcistan’a verilen, Sovyetler dağılınca ayaklanan ve Gürcistan ordularına karşı savaşan Abhazya’da son durum Sınırlar Arasında …

Hükümet yetkilileri, ‘Bağımsızlık için Kosova’dan daha geçerli nedenlerimiz var’ diyor, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve benzeri uluslar arası örgütlerse 15 yıldır, Abhazya’yı Gürcistan’ın bir parçası olarak tanıyor.


Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Sal Mar 11, 2008 17:07

Turkiyenin yetistirdigi iki tane kaliteli sarisin kadin var: Banu Avar ve Alev Alatli.
Daha once de Banu Avarin bir programi yanilmiyorsam yayinlanmamisti.

Engele gerekce gosterilmemis. Ama eger Abhazyanin bagimsizliginin ardinda Rusya varsa, bence bu Amerika ile ilintili bir yasakatir diye dusunuyorum.
Koskova, Amerika eliyle bagimsiz oldu. Rusya buna tepkisini "bazi seylere biz de goz yumacagiz" mealinde bir sozle karsilik verdi biliyorsunuz.
Aradan zaman gecmedi Guney osetya bagimsizligini ilan etti.

Gurcistanda zaten Amerika destekli bir hukumet var...
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye
 
İletiler: 192
Kayıt: Çrş Şub 27, 2008 16:18

İletigönderen ssserkan » Sal Mar 11, 2008 17:33

işin ilginci 15 gün önce onaylanan program son anda sansüre uğramış.Daha önce de Suriye bölümü sansürlenmişti...
Kullanıcı küçük betizi
ssserkan
Üye
Üye
 
İletiler: 13
Kayıt: Cum Ara 14, 2007 21:30

İletigönderen kaye » Sal Mar 11, 2008 17:45

Ben hiç şaşırmadım bu işe dersem inanırsınız siz de!!!
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen Nihan » Çrş Mar 26, 2008 23:55

İnanırım kaye. Banu Avar'ın Kıbrıs'taki vakıf emlaki konusunda hazırladığı program da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde devam eden Aristidis davası yüzünden sansürlenmişti. Halbuki Aristidis'in dava konusu olan gayr-ı menkul vakıf malıydı ve programın sansürlenen kısımlarında bu kanıtlanıyordu. O kanıtlar dava gününe yetiştirilebilseydi lehimize olacaktı ama TC Dışişleri Bakanlığı bir ay gibi bir sürede evrakı postalayıp mahkemeye yetiştiremedi. Sansürsüz halini Banu Avar'la gelen bir hanımla birlikte seyretmiştik.
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye
 
İletiler: 832
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:55

İletigönderen ssserkan » Prş Nis 03, 2008 17:53

Gürcistan bölümü de sansürlendi!!!
trtden bugünkü şok!!!! 4 denetimden geçen gürcistan programı tümüyle sansürlendi. trt 2 ye atılan sınırlar arasında nın 4 nisan geceyarısı programında rusyanın tekrar yayını yeralacak!!!




trtden bir son dakika sürprizi daha!!

artık trt 2'deyiz.! hemde cuma günü hem de geceyarısı...
sınırlar arasında izlettirilmeyecek. basın özgürlüğünüz kutlu olsun!!!

ağır süreç hızlandı.. başınızı ağrıtan programdan gürültü kopmadan kurtulmak mı istiyorsunuz!. önce 4 yıldır aynı gün yayınlanan programı hiçbir tanıtım yapmadan başka bir kanala atarsınız. trtnin en çok izlenen programı izlenemez olur. sonra 'zaten izlenmiyordu!' diyerek yayından kaldırırsınız. !!!


trt içine fil girmiş porselen dükkanına benzemektedir. 7 nisan yayınımızdan bir hafta önce sınırlar arasında programının bundan böyle trt 2'de cuma günü (gece yarısına yakın kimbilir ne zaman!) yayınlanacağını öğrendik. yayın saatlerinin sürekli değiştirilmesi nedeniyle izleyicinin takibinin zorlaştırıldığı trt nin en çok iz


sınırlar arasında 4 yılda 80 ülkeden raporlarla trt 1, 2, trt ınt ve trt türk ekranlarına geldi.
Büyük bir özveriyle, her 2 haftada bir çeşitli ülkelerde emperyal oyunları sizlerin dikkatine sundu. Özel röportajlarla yöneticilere ve halklara mikrofon uzattı.

Sınırlar Arasında Halkın programıdır ve sezon ortasında, yapımcısına danışılmadan, gürcistan yayınına 1 hafta kala, yayın günü ve KANALI değiştirilmiş cuma gecesi TRT 2 de geceyarısı yayınlanacağı bildirilmiştir. Tüm tekrarları da iptal edilmiştir. Takdir halkımızındır...
Tamamı büyük harflerden oluşan cümleler kurmamaya dikkat ediniz.
Kullanıcı küçük betizi
ssserkan
Üye
Üye
 
İletiler: 13
Kayıt: Cum Ara 14, 2007 21:30


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x