Sıra Değişti mi? / Bülent ESİNOĞLU

Sıra Değişti mi? / Bülent ESİNOĞLU

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Cum Eki 12, 2012 12:54

Sıra Değişti mi?

CIA haberlerinin medyayı yönlendirdiği, yoğun bir provokasyon /ajitasyon döneminden geçiyoruz.

Medya ve yorumcuları, ABD’nin bu provokasyonunu, Rusya’ya karşı kullanıyorlar.

CIA imalatı haberler, ya İngiliz gazetelerinden, ya da doğrudan CNN International tarafından yayına sokuluyor.

CIA kaynaklı haberlerin oturduğu zemin; Türkiye Rusya ilişkilerini bozmaya yöneliktir.

Rusya’dan Suriye’ye giden uçağın Esenboğa’ya indirilmesi, uçağı CIA elemanlarının denetlemesi, tamamen Rus Türk ilişkilerini bozmaya yönelik olduğunu göstermektedir.

İhbarın CIA tarafından yapılması zaten başlı başına bir provokasyondur.

Son iki yıldır, yoğunlaşan CIA haberleri, Rus Türk ilişkilerine epey bir darbe vurmuştur.

Aynı provokasyonlar, İran yolcu uçakları için yapılmıştır. Ancak, İran uzun yıların devlet tecrübesi ile bunu büyütmedi ve sineye çekmişti.

Ancak işin içinde Rusya olunca, Rusya Türkiye’nin CIA oyuncağı edilmesinin etkilerine maruz kalınca, olaya müdahale etti.

İleri de bu müdahalenin sonuçlarını görürüz.

Ne söylersek söyleyelim, Amerika bu provokasyonlarla, siyasi iktidarı da kullanarak, başarılı olmuştur.

Başta Suriye’nin İran’ın, Irak’ın, Rusya’nın Türkiye’ye düşman edilmesini sağlamıştır.

Bu durum en azından yaşamakta olduğumuz sürece yansımıştır.

Türkiye ABD’den başka kimsesi olmaz duruma dönüştürülmüştür. Amerikasız yaşayamaz olgusu, en azından onların gönüllü köleleri için geçerlidir.

Onlar da zaten hayatından memnundur.

Uçağın indirilmesi ile siyasi iktidar, Suriye’ye karşı sürdürdüğü kirli savaşın, bir gerekçesini ürettiğini sanmaktadır.

Her ne kadar, Türk halkının büyük bir bölümü, bu provokasyonun ve yalanların kurbanı olsa da, zaman içinde, savaş karşıtlığının verdiği sağduyu ile kandırıldığını anlayacaktır.

Türkiye’nin İran’dan daha önce, Rusya ile karşı karşıya gelmesi; ABD’nin tercihidir.

Çünkü Amerika için asıl mesele; Rusya’dır.

İran daha sonra da olur.

Hâlbuki Türkiye’deki ve hatta yurt dışındaki okuryazarlar, önceliğin İran ile Türkiye’nin arasının bozulması olarak görülüyorlardı.

Görünen odur ki, ABD Türkiye’yi tamamen avucunun içine almak için, önce Rusya ile arasının bozulmasını istemektedir. Türkiye’yi çaresiz bırakmanın kestirme yolu olarak, Rusya Türkiye ilişkilerine öncelik vermektedir.

Bu Eş Başkanlıktan kurtulmadan, Türk halkına rahat yoktur. Savaş da dâhil kendimizi her türlü belanın içinde bulabiliriz.

Bülent ESİNOĞLU, 12 Ekim 2012
bulentesinoglu@gmail.com
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 694
Kayıt: Çrş Eki 26, 2011 12:44

Re: Sıra Değişti mi? / Bülent ESİNOĞLU

İletigönderen ddogay » Cum Eki 12, 2012 14:41

TÜRK MİLLETİ APTAL DEĞİL. OLUP BİTENİ GÖRÜYOR.
TÜRKİYE RUSYA İLİŞKİLERİ BOZULMAYACAKTIR.
SURİYE DİMDİK AYAKTA KALACAKTIR.
AMERİKA VE İSRAİL KIŞKIRTMANIN BEDELİNİ ÖDEYECEKLERDİR.
Kullanıcı küçük betizi
ddogay
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Cmt Eyl 26, 2009 22:23


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

cron

x