Sırlar operasyonu

Genel & Güncel Konular

Sırlar operasyonu

İletigönderen Veled » Çrş Mar 07, 2007 21:39

Sırlar operasyonu


RTÜK Başkanı ‘kötü örnek oldu’ diyerek ‘Kurtlar Vadisi’ gibi dizileri yasaklattığından bu dizi hakkında da bir şeyler yapmaya kendisini mecbur hissedecek

Sevgili okuyucular. Bugünün Türkiye’sinde nasıl bir ortamda olduğumuzu ve hangi koşullar altında iş yapmaya çalıştığımızı size anlatmak için bir olayın perde arkasını göstermek zorundayım.

Kısa süre önce Şanlıurfa’da bir küçük kız, seyrettiği televizyon dizisinde gördüğü intihar sahnesinden etkilenip kendini asarak hayata veda etti. Bu acı olay sonrası gelişmeler hayli garipti. Küçük kızın, seyredip etkilendiği dizinin Samanyolu Televizyonu’ndaki ‘Sırlar Dünyası’ olduğu ortaya çıkınca, malum bir çevrede müthiş panik ve olayı örtbas etme çabası başladı. Kızın trajik ölümünden sonra ailesinin evine giden muhabir arkadaşlarımız, babası ile konuşmuşlar. Aralarında şu konuşma geçmiş (Kayıt elimizdedir):

Baba: - Bahar, Adile, Ömer, Ali oynuyorlarmış. Tülbenti (Hatice’nin) boğazına bağlamışlar, sıkmış.

- Ne oyunu?

Baba: - ‘Sırlar Dünyası’ndan gördükleri bir oyunu oynuyorlarmış.

- Özenerek mi kendini asmış?

Baba: - Evet.

- Nerede asmış, pencerede mi?

Baba: - Evet; pencerede...

Olayın yayılacağı duyulmuş olmalı ki; yine malum çevreler harekete geçiyor ve aynı eve kızın ailesini ikna için insanları yolluyorlar.

İkna güçleri hayli kuvvetli olmalı ki; baba bu ziyaretten sonra ağız değiştirip kızının intiharı için ‘Yaralı Yürek’ adlı başka bir diziyi suçlamaya başlamış.

Bu da, kendisini malum çevrelere yakın olarak pozisyonlayıp, güç kazanmaya çalışan bir gazete tarafından ertesi gün kapılıp haber şeklinde yayınlanıyor.

Ne kadar örgütlü, disiplinli bir çalışma dikkatinizi çekti mi?

Tabii RTÜK Başkanı ‘kötü örnek oldu’ diyerek ‘Kurtlar Vadisi’ gibi dizileri yasaklattığından, bu dizi hakkında da bir şeyler yapmaya kendisini mecbur hissedecek.

‘Sırlar Dünyası’ adlı dizi, atv’de, Kanal D’de veya Show TV’de yayınlansaydı işi kolay olacaktı ama kanal Samanyolu TV olunca işler değişiyor.

RTÜK, işi taca atmış olmak, meseleyi üzerlerinden atmak için konu hakkında zamanında Diyanet’ten görüş bile istemiş. Biz de dün gazetede ‘RTÜK Sırlara Fetva İstedi’ diye manşetten verdik. Diyanet’in televizyon dizisi ile ne alakası var; anlamadık... Bu yazının yazıldığı saatlerde malum çevreler, olayın sorumluluğunu ‘Sırlar Dünyası’ dizisinin üstünden alıp başka dizilerin ve kanalların üstüne atma çabasını sürdürüyordu. Onlara diyeceğim bir-iki laf ile yazıyı bitireceğim.

Diyanet’in resmi internet sitesindeki konuyla ilgili resmi görüş son derece açık. Diyanet, bu tür dizilerin pasif dindarlık aşıladığı görüşünde ve diyor ki:

“Son yıllarda ilgi gösterilen ve çoğunlukla gerçek hayattan kesitlerin sıra dışı öykülerle anlatıldığı SIR dizileri (vurgulama benim S.T.), yer yer dini ilkeleri göz ardı eden pasif dindarlık anlayışını beraberinde getirmektedir.”

Resmi sitede yayınlanmış olan bu görüşün daha devamı var ama bizi şu anda ilgilendiren Diyanet’in ‘SIR’ boyutuna yaptığı vurgulamadır.

Şimdi sorulması gereken şudur: RTÜK, baştan neden ‘Sır Dünyası’ hakkında görüş sormuştur? Diyanet’in olumsuz görüşüne rağmen bu dizilerle ilgili neden RTÜK harekete geçmemiştir ve de RTÜK Başkanı Zahid Akman, Samanyolu TV’de Diyanet’in ‘dini ilkeleri gözardı eden’ diye tanımladığı bir dizi yayınlandığı yorumuna ne diyecektir acaba? Samanyolu Televizyonu’nun yetkilileri meselenin bu şekilde ortaya çıkmasından Zahid Akman’ı sorumlu tutacaklar mı tutmayacaklar mı? Bakalım göreceğiz...

Çok daha önemlisi, biliyorsunuz bu çevreler kızın ölümünü başka bir televizyon dizisine bağlama çabası içindeler.

Biz inceledik ve hakikaten de trajik olayın olduğu günün akşam üstünde o dizi oynamış ama sıkı durun şimdi: O dizi, o akşam üstü hakikaten varmış ama dördüncü bölümün tekrarından ibaretmiş ve o bölümde ne bir intihar sahnesi varmış ne de intiharın lafı geçiyormuş.

Buyrun işte, atılmak istenilen iftira, böyle bir yalan, böyle bir basitlik üzerine kurulmuş.

Bunu bilin ki; bizlerin bu ve buna benzer birçok yalanla, dümenle karşı karşıya olduğumuzu görün lütfen. Hedef şaşırtarak suçlanmak istenen kanalın avukatları bu konuda bir dava açma çalışmasındalar bu aşamada.

Serdar TURGUT Akşam
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Hasta » Prş Mar 08, 2007 7:11

Teşekkürler,Semih R.Cabalar...RTÜK başkanı,hesap ver bakalım,niye belli medya gruplarını koruyor,kayırıyorsun?Borcun mu var? :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Veled » Prş Mar 08, 2007 12:43

nurdi, borcu oldugu kesin çifte standart olduguda kesin ama birşey biliyoırum bu hükümette rtükte bedelini mutlaka ödeceyecek bundan eminim sende okudugun için sagol
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Hasta » Prş Mar 08, 2007 13:01

Semih R.Cabalar yazdı: bu hükümette rtük'e bedelini mutlaka ödeceyecek
Bence de!!! :wink: :evil:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x