Sırp çetesinin hesaplaşması İstanbul'a uzandı: Evin bahçesinden üç ceset çıktı

Genel & Güncel Konular

Sırp çetesinin hesaplaşması İstanbul'a uzandı: Evin bahçesinden üç ceset çıktı

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzr Kas 06, 2022 18:55

Sırbistan'nın bilinen en ünlü mafyalarından Skaljari'ye üye Risto M.'nin, 2020 yılında İstanbul'da işkenceyle öldürüldüğü ve cesedinin bir evin bahçesine gömüldüğü iddia edildi. İstanbul Emniyeti geçen hafta Sarıyer ilçesinde bazı noktalarda kazı çalışması başlattı. Fatih Altaylı, kazılarda üç cesede ulaşıldığını belirtirken CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sırpça yaptığı paylaşımda, "Şehrimiz terk edin" dedi.
Resim
Balkanlar'da uyuşturucu, yaralama, cinayet gibi birçok olaya karışan Skaljari suç örgütü üyesi Risto M. 2020 yılında İstanbul'da kaçırıldı.

Avukatının kayıp müracaatı yapması üzerine çalışma başlatıldı. Polisin yaptığı aramalarda o dönem bir ize ulaşılamadı.

İstanbul'da 2022 Eylül ayında Skaljari Çetesi'nin adı bir kez daha gündeme geldi. Çetenin elebaşı Jovan Vukotiç, 1,5 milyon euro karşılığında İstanbul'da öldürüldü.

KAYBOLAN KOKAİN NEDENİYLE ÇATIŞMALAR YAŞANMIŞTI
Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Vukotiç'in elebaşı olduğu Skaljari Çetesi, Sırbistan'ın en etkin suç gruplarındandı. Rakip çete olan Kavak ile arasında 2014 yılından bu yana husumet vardı.

İki grup arasında 2014 yılında İspanya'nın Valencia Limanı'nda kaybolan 300 kilo kokain nedeniyle bir dizi çatışma yaşanmıştı. O çatışmalarda bazı suç örgütü üyeleri de öldürülmüştü.
Resim
Jovan Vukotiç

SIRP ÇETE ÜYESİNİ ÖLDÜRÜP GÖKTÜRK'E GÖMDÜLER
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, cinayet sonrasında çok sayıda şüpheliyi yakaladı. O şüpheliler arasında Kavak çetesinin yöneticileri de vardı.

İki çete arasındaki çatışmanın ortaya çıkması, 2020 yılında esrarengiz şekilde ortadan kaybolan Risto M.'yi yeniden gündeme getirdi.

Araştırmalarda, Risto M.'nin o dönem kaçırıldığı, işkence gördüğü ve Göktürk Mahallesi yakınlarında, Sarıyer ilçesinde boş alana gömüldüğü belirlendi.
Resim
Risto M.
AVRUPA'NIN EN TEHLİKELİ SUÇLUSU TÜRKİYE'DE

İddialarla ilgili yapılan araştırmada, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir isme de ulaşıldı.

Avrupa'nın en tehlikeli 45 suçlusu arasında gösterilen Zeljko Bojaniç düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin sahte pasaportla Türkiye'ye girdiği öğrenildi.

Polis ekipleri tarafından Sarıyer ilçesinde belirlenen bazı noktalarda 4 Kasım 2022 Cuma günü başlatılan kazıda, kadavra köpeklerinin de kullanıldığı öğrenildi.

Kadavra köpeğinin tepki verdiği noktada kazı çalışmasının sürdüğü belirtildi.

Resim
Zeljko Bojaniç

KAZI ÇALIŞMASINI GÖRÜNTÜLEDİ
Gazeteci Fatih Altaylı, Sarıyer ilçesinde bulunan Ormanada Sitesi'ndeki bir evin bahçesinde polisin yaptığı kazı çalışmasının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Altaylı, "Bir evin bahçesi 3 gündür emniyet güçleri tarafından kazılıyor. 2014'ten beri burada mukim bir Sırp mafya liderinin bahçesi. İddiaya göre mafya lideri gözaltında. Kazıda üç kadın cesedi bulunmuş. Uyuşturucu kuryesi oldukları iddiası var" ifadelerini kullandı.
Resim

KILIÇDAROĞLU'NDAN SIRPÇA PAYLAŞIM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Sırp çete liderinin yakalanması sonrası bir evin bahçesinde ceset aranmasına ilişkin bir haberi alıntılayarak tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kara para, sahibini getirir dedim. Dünyanın ne kadar mafya pisliği varsa, paraları ile birlikte şehirlerimize geldi. Şimdi bahçelerde ceset araması yapılıyor. Gördükleriniz denizde sadece bir kum tanesi" ifadesini kullandı.

CHP lideri, "Kartellere sesleniyorum; şehirlerimizi terk edin. Sizi yok edeceğiz. Kirli paranızı alın gidin. Size kurban vereceğimiz tek bir evladımız yoktur'' diye belirtti.

Kılıçdaroğlu, Sırpça olarak da paylaştığı açıklamasının girişine de "Sırp kartelleri şehirlerimizi terk edin" diye yazdı.
Resim
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x