Sivil Ağın* AT Vakfı Ve Irkçı-Mezhepçi Bölücü Görevlileri

Açık Toplum Enstitüsü'nün "yerlileştirilmiş", "sorossuzlaştırılmış" hali imiş

Sivil Ağın* AT Vakfı Ve Irkçı-Mezhepçi Bölücü Görevlileri

İletigönderen Ram » Prş Haz 10, 2010 23:30

Sivil Ağın*AT Vakfı Ve Irkçı-Mezhepçi Bölücü Görevlileri

Ulusal ekini (kültür) ve dili yok etmek isteyenler, karşılarında birer Mustafa Kemâl bulacaktır. Onları masallarınıza inandıramazsınız; lirayla, dolarla, yüroyla, altınla elde edemez; güçle, zorla, silâhla ve türlü tuzaklarla yenemezsiniz. Kötü yola düşmüşler, ne zaman ölümsüzleri yenebilmiş ki¿? Kargaşa tohumları eken bozguncular, bir Türk çadırından tüten dumanda boğulmaya mahkûmdur.

Türk Ulusu'na el yardımı ve yordamıyla verdiğiniz zararı, yaptığınız yıkımı, Türk Ulusu omuzlarında bir yük gibi taşımaktadır; gün geldiğinde ise bedelini ödetecek ve yeniden yükselecektir.


*Ağın: http://www.tdkterim.gov.tr/tarama/?kate ... imesec=154



    "Biz"lik, "Öteki"lik ve Ayrımcılık: Kamuoyundaki Algılar ve Eğilimler

    Resim

    Açık Toplum Vakfı olarak, Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte, Prof. Hakan Yılmaz'ın yürüttüğü "Biz"lik, "Öteki"lik ve Ayrımcılık: Kamuoyundaki Algılar ve Eğilimler başlıklı araştırmaya destek vermiş bulunuyoruz. Türkiye'de farklı kimliklere yönelik ötekileştirme "türleri" ve "tipleri"nin saptanmasını amaçlayan çalışmanın saha aşamasında, 18 ilde, 1811 kişilik bir örneklemle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi.

    Araştırma, insanlar için önem taşıyan kimliklerin neler olduğu; Türk dili ve kimlikleri ile etnik dil ve kültürlerini günlük hayatlarında nasıl kaynaştırdıkları; farklı kimliklerin toplum içinde ifade edilip edilemeyeceği ya da ifade edildiğinde ne gibi sonuçlarla karşılaşılabileceği; özel ve kamusal alanlarda, kimlerin, hangi nedenlerle ayrımcılıkla karşılaştığı gibi konulardaki tutumların izlerini sürüyor.

    Bilindiği gibi geçen yıl kamuoyunda uzun süre tartışılan mahalle baskısı kavramının ne kadar yaygın olduğu konusunda bir veri bulunmamaktaydı. Araştırma bu konuda da ipuçları sunmakta. Toplumun %30-38'i grup normlarına uyulmadığında olumsuz tepki alınacağını düşünmekte. Bu tepkilerin evinden ya da mahallesinden taşınmak zorunda kalmak ya da fiziksel tacize uğramak şeklinde olacağı ifade edilmekte.

    Öte yandan eşcinsellerin (%72), ateistlerin (%59), ibadetinde eksiklik olanların (%28), Müslüman olmayanların (%28) kimliklerini rahatça açıklanamayacakları düşünülmekte. Baskılara maruz kalanların %59'u siniyor, %30'u ise dışlanmayı göze alarak kimliğini açıklıyor.

    "Biz"lik, "Öteki"lik ve Ayrımcılık: Kamuoyundaki Algılar ve Eğilimler araştırması bir yandan da ayrımcılığın önlenmesine ilişkin hangi mevcut yasal mekanizmaların halk tarafından kullanıldığı ve hangi yeni yasal düzenlemelerin ve kurumların halk nezdinde kabul görebileceğini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

    Araştırmanın, farklı kimliktekilere karşı önyargı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına ve toplumsal barışı sağlayacak akılcı çözümlerin devreye girmesine katkıda bulunacağını umuyoruz.
    İm (Kod): Tümünü seç
    http://www.aciktoplumvakfi.org.tr/otekilik_ayrimcilik.php

    otekilestirme_sunum.rar

Bu iletiye eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli yetkilere iye değilsiniz.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Açık Toplum Vakfı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x