Siz ajan mısınız Sayın Tayyar?

Genel & Güncel Konular

Siz ajan mısınız Sayın Tayyar?

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Nis 15, 2009 18:26

Reha Muhtar'la "Çok Farklı"ya katılan Posta gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, Star yazarı Şamil Tayyar'a bu soruyu sorunca, bakın ne yanıt aldı

İSTANBUL- CNN Turk'te yayınlanan Reha Muhtar'la 'Çok Farklı' da bu gece Ergenekon operasyonunda '12. Dalga' tartışıldı.

Programın konuklarından Posta yazarı Yazgülü Aldoğan ile Star yazarı Şamil Tayyar arasındaki 'ajanlık' tartışması sinirlerin gerilmesine neden oldu. İşte Şamil Tayyar'ın ilginç açıklamaları ve iki gazeteci arasındaki sert tartışma...

Şamil Tayyar: 27 Nisan bildirisinin ilerde ayrıntıları ortaya çıkarsa o gece nelerin yaşandığını bildirinin nasıl kaleme alındığını, nasıl internet sitesine konduğu da açıklığa kavuşacaktır. Orada komuta kademesinin o bildiri üzerinde çok ciddi görüş birliği içerisinde olduğunu olmadığını düşünüyorum. Çok ciddi ihtilafların yaşandığını düşünenlerden birisiyim. Yaşar paşa'nın da belli bir süre sonra Ergenekon taifesinin hem TÜrkiye'yi hem TSK'yı nereye götürmeye çalıştığını iyi anladığını ama bunu da zamanla farkettiğini düşünüyorum. O nedenle 27 Nisan bildirisinden sonra dikkat edersiniz Yaşar Büyükanıt'ın da çok fazlaca iç siyasete yönelik müdahaleci tavırlarının olmadığını görürsünüz.

Soruşturmayı yürüten savcılar bu süreci iyi yönettiler diye düşünüyorum çünkü ele geçirilen her türlü bilgi ve belgeyi askeri savcılık üzerinden Genelkurmay'a ilettiler. İlker Başbuğ'un ve karargahın her şeyden haberleri var. Zaten devletin tepesinde zımni bir mütabakat olmadan siz iki tane generali askeri garnizondan alıp götüremezsiniz. Tavuk bile götüremezsiniz. Hatta 10. dalgada bir yere gidilemediğini biliyoruz. Bir evin kapısından döndüğünü biliyoruz. Hatta, Sabih Kanadoğlu'nun evine dön talimatı verildiğini ama polislerin kapıya kadar geldiği için orada gazeteciler olduğu gerekçesiyle dönemediğini de biliyoruz.

Yazgülü Aldoğan:
Siz bu savcıların, polislerin falan neyi nasıl yaptığını nereden biliyorsunuz? Yani bir gazeteci bilgisinden farklı bir bilginiz varmış gibi geliyor bana. Sanki, savcılarla birlikte çalışıyorsunuz, bir taraftan polisle birlikte çalışıyorsunuz, kimin kapısının önünden nasıl döndüler falan. Biz sadece raporları okuyoruz, siz maşallah her şeyi biliyorsunuz...

ŞM: Yani buna biz gazetecilik diyoruz, ama sizin yaptığınıza ne denir ben bilmiyorum.

YA: Valla sizin yaptığınız biraz ajanlık gibi bir şey.

ŞM: Bak, terbiyesizlik yapmayın.

YA: Asıl siz terbiyesizlik yapmayın.

ŞM: Bakın düzgün konuşun.

YA: (Masaya sert bir şekilde vurarak) Ne kadar kolay bu lafları ediyorsunuz ya! Bu cesareti nereden alıyorsunuz?

:arrow: http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_436606
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen yigitler » Çrş Nis 15, 2009 22:46

Sayin Aldogan buna az bile soylemis. Bu Samil Tayyar gereksiz bir yaratikdir. Ona gazeteci demek gercek gazetecilere hakarettir. Sadece bir asalak, bir parazit, yuzune tukurulmeyecek kadar asaglik, ahlaksiz bir gazeteci musvettesidir. Bu Tayyar, Emin Colasanin, Mustafaa Balabyin, Nihat Gencin ve daha cok dogru durust gazetecilerin ayaklarini yalamaya laik degil. Bu serefsize daha cok zehir zemberk sozler kusmak istiyorum, ama maalesef site kurallari musade etmiyor.

Dangalak!!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x