Smart2go'da da AB'nin Dışında Kaldık

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Smart2go'da da AB'nin Dışında Kaldık

İletigönderen ACD » Sal Nis 10, 2007 8:26

[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwMjE1%5Cres%5C617_07021516042260.jpg[/img]

Smart2go'da da AB'nin Dışında Kaldık


Nokia'nın ücretsiz olarak kullanıma sunduğu smart2go harita ve navigasyon platformunda Avrupa'nın prenslikleri bile var ama Türkiye yok.

Nokia, smart2go harita ve navigasyon platformunu ücretsiz olarak kullanıma sunduğunu açıkladı. Ancak bu haber nedeniyle mutlu olmamıza gerek yok çünkü Gibraltar, Liechenstein, San Marino ve Andorra Prensliği gibi ülkeleri kapsayan sistem Türkiye'ye yer vermiyor. Sistemle uyumlu telefonlardan sadece E60 ve E61'in Türkiye'de bulunması da yürek burkan bir diğer nokta ancak platformda Türkiye’ye ait haritaların bulunmaması kadar üzücü değil.

http://www.smart2go.com internet adresinden indirilen Nokia Map Loader'da, ABD'nin 50 ve Kanada'nın 10 eyaleti ile Avrupa'nın birçok ülkesi yer alırken Afrika ve Asya ülkeleri, Avustralya ve ABD'nin burnunun dibindeki Meksika'da bulunmuyor.

Sistem, kullanılabildiğiülkelerdeki kullanıcılara mobil cihazlarıyla, bulundukları yeri ya da çevrelerindeki sinema, restoran, tiyatro, alışveriş merkezi ve otel gibi noktaları harita üzerinde görme imkanı sağlıyor.

Kullanıcılar, bulundukları noktadan başka bir noktaya gitmeleri için gerekli yönlendirmelere veya değerlendirmek istedikleri ilgi noktaları hakkında program, menü, tarife gibi detaylı bilgileri erişebilecekleri şehir rehberi verilerine de servis ücreti karşılığında kolayca ulaşabiliyor.

Siteden indirilen harita bilgileri, cihazın belleğine yüklendiği için öğrenilmek istenen yer bilgilerine ulaşmak için telefon üzerinden bağlantı kurmaya gerek olmuyor. Bu durum, yukarıda belirtilen interaktif servisler için geçerli değil.

Sistemi destekleyen bir telefonunuz varsa Türkiye'de olmasa bile yurtdışında servis almanız mümkün. Türkiye'den Nokia E60 veya E61 satın alanlar, örneğin Monaco'ya gittiklerinde smart2go'yu doya doya kullanabilir. Bostancı’da pizzacı bulamazsınız ama İtalyanın herhangi bir şehrindeki bütün pizzacıları elinizin altında tutabilirsiniz.

Nokia’nın ücretsiz sunduğu smart2go platformunun, insanların çevrelerindeki mekanları, restoranları, konaklama yerlerini keşfetmelerini sağlayan 15 milyonu aşkın ilgi noktasını içermesi, sistemi özlemle beklememize yol açıyor.

Smart2go nerelerde var:

Amerika Birleşik Devletleri: Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Kuzey Carolina, Kuzey Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Güney Carolina, Güney Dakota, Tennessee, Teksas, Utah, Vermont, Vieginia, Washington, Doğu Virginia, Wisconsin, Wyoming.

Canada: Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland and Labrator, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island, Quebec, Saskatchhewan.

Avrupa: Almanya, Andorra, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gibraltar, Hollanda, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Moldova, Monaco, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Slovakya,Ukrayna, Vatikan.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen mbc » Cum Ağu 03, 2007 23:37

tskr

slm haritayi nerden indire bilirim arkadaslar..


kardesler allah icin bir cevap yazin be bekliyorum...tskr...


lütfen üst üste mesaj atmayin, bir önceki mesajiniza "Düzenle" tusunu kullanarak ekleme yapabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
mbc
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Cum Ağu 03, 2007 23:29


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x