Somali mi? Yeme beni!

Somali mi? Yeme beni!

İletigönderen umitdoganci » Pzr Ağu 21, 2011 21:29

Somalide çocuklar açmış…
Bilmem kaç saniyede bir çocuk ölüyormuş açlıktan…
İnsanlık adına yardım edecekmişiz…
Ve yardımlar Türk kızılayında toplancakmış!

Oysa geçen gün kızılay başkanı TV'lere çıkıp yardımların sadece %30'unun yerine ulaştığını söylemedi mi?

Ne tesadüf, hiçbir yayın kuruluşu ya da devlet yetkilisi bunun nedenlerini "şu işi bir araştıralım" demedi!

Peki sen güzel kardeşim, sen çıkıpta "bak arkadaşlar bak hükümetim bu yardımları kim alıyor? " diyebildin mi?

Önemli olan kalpten geçen niyettir dedin, ama yardımların yerine ulaşmaması gibi bir durumun söz konusu olduğunu unuttun!
Oysa Yeni Dünya Düzenini ve stratejileri tam da bunu hedefliyor. Yıllardır Somali gibi birçok ülkeyi sömürenler, şimdi yardım kampanyaları düzenleyip, halkımızın duygularını da sömürüyorlar.

Demokrasi ve Özgürlük getireceğini söyleyip, ekonomik ya da silahlı savaşlarla o ülkelere girilip, yardım kuruluşlarıyla kuşatılıyor. Ve böylece Yeni Dünya Düzeni yoluna hız kesmeden devam ediyor!

Önemli olan niyettir diyen güzel kardeşim, sen afrikada açlığın nedenini kuraklığa, yaşam şartlarına ve olmayan bürokrasiye bağlıyorsun ama hiç kendine sordunmu, o verimli toprakları ona buna peşkeş çekenleri o koltuklara kim oturtuyor, o silahları çetelerin arkasında kim var, neden hep beyaz adam kazanıyor siyah adamın zümrütünü, petrolunu çalarken? Bunları hiç kendine sordun mu?

Unutma, Somali gibi ülkelere yapılan yardımlarla o halklar, o ülkeler kurtulamaz! Bugun karnı doysa bile, yarına muhtac ve açtır!

Emperyalizme ve sömürüye baş kaldırmadıkca, o halkın, o ülkenin kurtuluşu yok! Yapılanlar sadece bir "perdeleme" oyunu, tüm dünya siyasetin odagını oraya çekmek adına!

Önemli olan niyetse, yardımlarının ulaştığı yerlerede o temiz yardım elini uzat ve niyetlen lütfen. Somaliye de yardım et, bilmem nereye de et. Ama gel gözünün gördüğü yere de yardım et.

Bu satırları okuyupta art niyetli olanlara sesleniyorum. Yardımlara karşı değilim. Gözlerimin önünde bir perde olmadan, gerçeği görüp yardımları güzel niyetimle birlikte ve ulaştığını kendi gözlerimle görerek yapıyorum.

Somali mi? Yeme beni güzel kardeşim!

Elleri nasırlı, oğlunu bu ülkeye şehit veren bir emekçiye yardım ederim!

Gazi olan eşine kol kanat olmuş bir bayana destek çıkarım!

Saçını çocukları için süpürge etmiş bir dul anneye tercih ederim!

Sosyal Hizmetler Ve Çocuk Esirgeme Kurumunda çalışan bir arkadaşıma yardım ederim!

Kitaplar satın alır ve sokakta çocuklara dağıtırım!

Okumak için amelelik yapan gençlere destek çıkarım!


Evet, ben emperyalizmin oyuna gelip Somaliye yardım etmem!

Etmem çünkü.. nasılsa yarın unutulduğunda herşey eskiye dönecetir ve bu sömürü oyunu başka ülkelerde tekrarlanacaktır!

Dün İrak, Bosna, Sudan ve niceleri… bugün Somali, yarin Suriye, İran, Güney Kore…

Ve sen güzel kardeşim, önemli olan yine niyetdir diyeceksin, yardımının ulaşıp ulaşmadığını gözetmeksizin!

Ne diye bilirimki… sana saygı duyuyorum, peki sende benim düşünceme saygı duyacakmısın, yoksa gün gelip mezarımı yıkacakmısın?

Yardım adı altında Somalide yeni Deniz Fenerlerin 'Adaletle kalkınmasına' benden destek yok!

Hele ki benim ülkemde açlık sınırında yaşayan insanlar varken birilerin çıkıpta "Afrika aç yardım elimizi uzatalım!" demesi gülünçtür!

O kadar vicdan sahibi iseler işsizliği ortadan kaldırsınlar bakalım!


Bir gün o yardımlar tamamen ulaştığında ve de artık gösteriş için insanım diyebilmek için yardım kampanyaları düzenlenmediğinde insanlık borcu adına önemli olan niyettir diyerek, yardım edeceğime dahil söz veriyorum!

Ümit DOĞANCI
Frankfurt, 22 Agustos 2011
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 46
Kayıt: Pzt Mar 15, 2010 15:35

Re: Somali mi? Yeme beni!

İletigönderen Öznur Dede » Pzt Ağu 22, 2011 1:43

Bu Somali işinden bende bir şey anlamadım. Tuhaf bir şey, sanki anlayamadığım başka bir şeyler yapılıyor gibi. Esas bilmek istediğim de şu; Seçimlerden daha yeni çıktık ve iktidar partisi büyük bir oy oranıyla yeniden daha güçlü olarak iktidara geldi. Önümüzde, yakın bir zamanda seçim de yok. Peki Başbakan neden hâlâ, sanki seçime gidiyormuş gibi böyle gösteriler yapmak ihtiyacı içinde? Adam adeta oy toplamaya çalışıyor. O sanatçıların orada işi ne? Amerika'yı örnek alıyorlar herhalde, ama onların yaptığı işte bir mantık var. Angelina Jolie zaten resmi görevli ve göstemelik de olsa kaç tane evlâtlık edindi. Kendine ait olmayan bir sürü çocuğa bakıyor, ve de dünyaca tanınan biri. Bizim oraya giden sanatçıları kim tanıyor. Sertap Erener biraz belki, Ajda Pekkan da eh biraz belki. Diğerleri ne iş? Hem bunların hangisinin çocuğu var? Hangisi bu güne kadar herhangi bir yardım kuruluşunda çalışmış, insanlar için birşeyler yapmış. Neden bu kişiler oradalar???? Milleti aptala çevirdiler vesselâm, artık o kadar ki, en basit şeyleri bile anlayamaz hâle geldik.
Kullanıcı küçük betizi
Öznur Dede
Üye
Üye
 
İletiler: 7
Kayıt: Pzr Kas 14, 2010 0:13

Re: Somali mi? Yeme beni!

İletigönderen zeaek » Pzt Ağu 22, 2011 10:10

KIZILAY yardımlarınızı KKTC'de Magusa bölgesinde alenen kurulan iftar yemeklerine harcandığını biliyor muydunuz? isterseniz foto gönderip belgeleyedebilirim...Somali' insanı kaderi çizilmişçesine hep öldü şimdi de ölüyor ve bi süre daha ölecek...Sistem üzücü de olsa bunu adamların üzerine yıktı...Neyse yardım etmek isteyen varsa atlasın gitsin elden versin daha güvenli...Ramazan geldi hoşgeldi, hemen yardım sandıkları da açıldı...
Kullanıcı küçük betizi
zeaek
Üye
Üye
 
İletiler: 0
Kayıt: Pzt Ağu 22, 2011 10:04

Re: Somali mi? Yeme beni!

İletigönderen slmkorun » Pzt Ağu 22, 2011 15:15

Kızılay başkanının istifa gerekçesini gerçek olanını anlatmalı. yorulmuşmuş da, dinlenecekmişmiş de masalı ile insanları kandırmasınlar. Eski gazeteci şimdiki siyasetçi suat kılıç ile aralarında ne tür bir konuşma geçti de kızılay başkanının istifasını istedi. aklıma hiç doğru şeyler gelmiyor. Bosna ya gönderilmesi gerekipde gönderilmeyen 1 trilyon davası gibi bir istek olabilirmi acaba somali için toplanan o paralardan bir kısmını talep etmiş olma ihtimali aklıma geliyor. Jr. abdullah gül olmaya mı çalışıyor acaba bu eski araştırmacı gazeteci yeni siyasetçi şahıs suat kılıç efendi..
Kullanıcı küçük betizi
slmkorun
Üye
Üye
 
İletiler: 0
Kayıt: Pzt Ağu 22, 2011 15:08


Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x