Son gazi de aramızdan ayrıldı

Genel & Güncel Konular

Son gazi de aramızdan ayrıldı

İletigönderen Pınar » Sal Kas 11, 2008 13:58

İstiklal Madalyası sahibi, Kurtuluş Savaşı'na katılan hayattaki son gazi Mustafa Şekip Birgöl, İstanbul'da vefat etti.

1. Ordu Komutanlığından verilen bilgiye göre, rahatsızlığı nedeniyle GATA Haydarpaşa'da tedavi gören Mustafa Şekip Birgöl (105), bu sabah hayatını kaybetti. Birgöl, 14 Kasım Cuma günü Selimiye Camisi'nde öğle vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

GAZİNİN ÖZGEÇMİŞİ

İstanbul Üsküdar'da 1903 yılında doğan Mustafa Şekip Birgöl'ün babası ve dedesi, deniz subayı idi. İlkokulu Hasanpaşa, ortaokulu Bursa Işıklar Askeri Okulunda, liseyi Edirne Kuleli Askeri Lisesinde okuyan Mustafa Şekip Birgöl, daha sonra Harp Okuluna girdi.

Birgöl, 7 kuşaktan deniz subayı olan dedelerinin aksine, 15. Fırka 45. Alay'dan Piyade Mülazım (Asteğmen) rütbesi ile Afyon Cephesi'nde Kurtuluş Savaşı'na katıldı. Büyük Taarruz'da da bulunan Mustafa Şekip Birgöl, düşmanın İzmir'de denize dökülmesinin ardından Samsun'daki kıtasına döndü.

1928 yılına kadar Samsun'da görev yapan Mustafa Şekip Birgöl daha sonra Sarıkamış, Bayburt ve Muğla'da görev yaparken, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra çıkan bazı ayaklanmaların bastırılmasında fiilen görev yaptı. Çanakkale Eğitim Alayı, Ezine Dağ Tugayı ve Gelibolu 4. Tümen'de de görev yapan Mustafa Şekip Birgöl, 13 Eylül 1952'de albaylıktan emekli oldu.

Kaynak
Son Gazi'yi Uğurladık

Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Kas 12, 2008 11:31

ATATÜRK filmi yapmak konusunda samimi olan bir adam,düzeltiyorum ADAM GİBİ ADAM bu gazimizi bulup konuşurdu.Sorardı kazanılan zaferi.Anlattırırdı kameralaerın içine baktırarak gazimizi.

Tanrım rahmet eylesin gazimize.Işık olsun ve silah arkadaşlarıyla birlikte ülkemizin üzerinden ışıklarını eksik etmesinler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Çrş Kas 12, 2008 11:38

Yaşarken değerini bilemediklerimiz, göçtükten sonra değer kazınıyor. Yazık...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Kas 12, 2008 12:47

Son gaziye özel tören

İstiklal Madalyası sahibi, Kurtuluş Savaşı'na katılan hayattaki son gazi Mustafa Şekip Birgöl, 14 Kasım Cuma günü toprağa verilecek.

Birgöl için Selimiye Kışlası’nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un katılımıyla bir tören düzenlenecek.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İstiklal Savaşı'nın son gazisi, Emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl için 14 Kasım Cuma günü saat 11.00'de önce, Selimiye’deki 1'inci Ordu Komutanlığı’nda özel bir tören yapılacak. Birgöl’ün naaşı Selimiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Atatürk’ün son silah arkadaşı için yapılacak törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kuvvet Komutanları da katılacak.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Çrş Kas 12, 2008 17:10

Allah rahmet eylesin, herşeyimizi onlara borçluyuz.
Sağlarken göremedik, hallerini-hatırlarını soramadık, helallik isteyemedik, başka millet olsa yaşarken pamuklar-ipekler içerisinde muhafaza ederlerdi bu gibi insanları, biz ise komik aylıklarla adeta hakaret ettik..
Sonuncu da gitti, artık yukarıda saydıklarımın telafisi yok, fakat ben eminim, hiçbiri bu söylediklerimi zaten talep etmiyorlardı, kimseye müdanaları yoktu ve de hep hoşgörülü, sevecen, affedici idiler. Yine diğer tarafta da affedecekler bizi..
Biz yine aynı devranı döndürmeye devam edeceğiz.
Maalesef...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Son "Çılgın Türk" böyle uğurlandı

İletigönderen Türk-Kan » Prş Kas 13, 2008 16:23

Resim

"Türkiye'nin son kahramanı"

İstiklal Madalyası sahibi son Çılgın Türk emekli Albay Mustafa Şekip Birgöl için bugün TBMM’de tören düzenlendi.

Dünyanın en büyük ajansları son gazi Birgöl’ü “Türkiye’nin son kahramanı” başlığıyla abonelerine duyurdu.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

>> İZLE <<
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen luzismud » Cmt Kas 15, 2008 10:31

Gazimize son yolculugunda da olsa gösteilen saygiya hic itirazim yok ve olamaz. Az bile.

Ama gazimizi Gazi yapan, ugruna kendisi gibi binlerce gazi ve sehitler verilen degerlere sahip cikmak bence onlara gösterilebilecek en büyük saygidir.

Bu baglamda kendimi en basa koyarak hepimizi riyakarlikla itham ediyorum. Sen bu memleketin bir cakili icin can vermeyi göze almayacaksin, sonra "ah gazim... vah gazim... vatan sana minnettar..." falan filan...

Gec bunlari kardesim. Bu ülke bu sekilde yönetilirken gece yastigina kafasini koyabilen bu gaziye layik degildir. Bu kadar basit.

Kaciranlar icin tekrar ediyorum; en basa kendimi koyuyorum...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Kas 15, 2008 13:36

Resim

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen SuLtanAhmet » Pzr Kas 16, 2008 0:08

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun insallah !
Sen "Dogrusun","Yalanlar"Benle Dolu ! [Burcin Birben]
Kullanıcı küçük betizi
SuLtanAhmet
Üye
Üye

İletiler: 215

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x