SOROS-AB operasyonu

ARI, TESEV, Açık Toplum Vakfı, HYD, Genç Siviller, GTP, SODEV, Bianet, STGM, TÜSEV, MAZLUMDER, STEP, LGBTT, Barış ve Kardeşlik Forumu, Türk Demokrasi Vakfı, LDP, Küresel BAK vesaire...

SOROS-AB operasyonu

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Eyl 29, 2009 12:57

AB ve ‘renkli devrim’ finansörü Soros, ortaklaşa fonladıkları Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE) kanalıyla AKP’nin Ermenistan açılımına dahil oldu! Proje kapsamında Türk ve Ermeni gençleri Hatay’da kurulacak kampta sıkı bir eğitime alınacak.


‘BİR Dağın İki Yüzü’ adı verilen projede yetiştirilen gençler, Türkiye-Ermenistan arasındaki önyargıları kırmak için çalışacak. İlk etabı 8-14 Ekim’de gerçekleşecek kampa katılan 50 kişi, Bursa’da oynanacak Türkiye-Ermenistan maçını da birlikte izleyecek.


Samandağ’a 4 km uzaklıktaki Vakıflı, Türkiye’nin tek Ermeni köyü... İstanbul dışındaki 3 faal kiliseden biri de bu köyde...



Hatay’a kamp kuracaklar

Açılıma Sorosçu takviyesi
AB ve Soros’un fonladığı Avrupa Öğrencileri Forumu AKP’nin Ermenistan açılımına da el attı.
Forum, Türk ve Ermeni gençleri Hatay’da kurduğu kampta buluşturacak


Haber: Sümeyra YILMAZ

Avrupa Birliği ve dünyaca ünlü yahudi spekülatör George Soros tarafından fonlanan Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE), AKP iktidarının Ermenistan açılımına destek devşirmek için düğmeye bastı. AEGEE, sözde Türkiye ve Ermenistan arasındaki ön yargıları kırmak amacıyla Türk ve Ermeni gençleri Hatay’daki Ermeni köyünde bir araya getirecek. AEGEE-Ankara, 8-14 Ekim tarihleri arasında Hatay’ın Vakıflı Köyü’nde ’Bir Dağın İki Yüzü’adlı proje kapsamında çeşitli etkinlikler ve toplantılar düzenleyecek.

Önyargı kırılacakmış!

Türkiye’deki tek Ermeni köyü olduğu için tercih edilen Vakıflı Köyü’nde gençler kuracakları çadır kampta çalışmalar yürütecek. Bu projeyle, sözde Türkiye ve Ermenistan’da yaşayan gençler arasında iletişim sağlanması ve iki toplumun gençlerinin birbirlerine karşı ön yargılarıyla mücadele etmeleri sağlanacak. Çalışmaya, Türkiye ve Ermenistan’daki üniversite öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarında çalışan gençlerin bulunduğu yaklaşık 50 kişi olarak katılacak.

Milli maçı izleyecekler
Projede, 6 gün boyunca Ermeni ve Türk katılımcılar çeşitli tartışma alanlarında birlikte yer alacak. Kampa katılan gençler, 6 günlük süreç sonunda her iki ülkeden katılımcılarla beraber 14 Ekim’de Bursa’da yapılacak olan Türkiye-Ermenistan maçını izleyecekler. Toplantıda, ’Türkiye-Ermenistan gençliği arasında ilişkiler tarihi olaylardan bağımsız nasıl geliştirilebilir?’ana sorusu altında katılımcılar gruplara ayrılacaklar. Bu temel soruna yönelik kendi bakış açıları ile değişik yönlerden çözüm bulmaya çalışacaklar.


NEDEN VAKIFLI!
Hatay ilinin Samandağ ilçesinin bir köyü. Türkiye’deki tek etnik Ermeni köyüdür. Musa Dağı eteklerine kurulan köy Akdeniz’e bakmaktadır ve Suriye sınırı göz mesafesindedir. Nüfus yaklaşık 130 Ermeniden oluşmaktadır. Batı Ermenicesinin değişik bir lehçesini konuşan topluluk, bu farktan ötürü diğer Ermenilerle Ermenice anlaşamamaktadır.


Sözde demokrasi operasyonlarında başrolü oynadı
ABD’nin sözde demokrasi operasyonlarında başrolü oynayan George Soros, el attığı her ükeyi karıştırmayı başarmıştı. Yugoslavya ve Ukrayna gibi Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı mali yardımın tutarı BM yardımını aşınca, bu anormal ilginin altında “siyasal” bir çıkar olduğu konuşulmuştu. Bazı kesimlerin ’Kapitalist Lenin’benzetmesi de yaptığı Soros’un adı, önce Sırbistan’da Miloseviç’i deviren ayaklanmada, sonra sırasıyla Gürcistan, Ukrayna ve Kırgızistan’da yaşanan halk hareketlerinde duyuldu. Uluslararası finans çevrelerinin ’para sihirbazı’olarak nitelendirdiği Yahudi asıllı dünyaca ünlü finans spekülatörü George Soros’un girdiği her yerde yönetimler bir bir değişiyordu. Kansız biten bu ayaklanmaların perde arkasındaki isim olan Soros, parasal gücünü kullanarak ülkelerin iç işlerine karışmış ve o ülkenin siyasetine yön vermişti.



‘Birleşik Avrupa’ düşüncesini savunuyor
Avrupa Öğrencileri Forumu, 43 ülkede, 232 üniversite şehrinde, 15 bin üyesiyle Avrupa’nın en büyük öğrenci organizasyonlarından biridir. AEGEE, ülke bazlı değil, şehir bazlı örgütlenmiştir. Bunun temel sebebi, birleşik bir Avrupa düşüncesinin savunucu olmasıdır. AEGEE bütünleşmiş bir Avrupa’yı, sınırlar ötesi işbirliğini ve akademik bir çevre içinde entegrasyonu savunur. Avrupa Birliği ve Soros’un fonladığı AEGEE, sözde ön yargılardan arındırılmış birleşik bir Avrupa fikrini yaymayı ve kültürler arası diyaloğu teşvik etmeyi amaçlar. AEGEE, çoğunluğu 4 ana eylem alanı; “aktif vatandaşlık”, “yüksek eğitim” “barış ve süreklilik” ve “kültürel değişim” den biriyle bağlantılı olan, çok çeşitli projeler düzenler. Etkinliği organize eden AEGEE’nin yerel temsilciliklerinden biri olan AEGEE-Ankara, Nisan 1995’te ODTÜ’de kuruldu. AEGEE Ankara, 300’ü aşkın üyesiyle, AEGEE ağının en büyük ve en aktif lokallerinden birini oluşturuyor.


MİLLETVEKİLERİNDEN TEPKİ

Yunusoğlu: Bu rezalet önlenmeli
MHP Trabzon milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, AEGEE’nin organizasyonunun propaganda amaçlı olduğunu söyledi. “Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunların tarihçiler tarafından çözülmesi gerektiğini söylemiştik. Ama Ermeni tarafı kamuoyu önünde kendilerini haklı çıkarmak için farklı yöntemlere başvuruyor” diyen Yunusoğlu şöyle devam etti: “Bu yöntemlerden biri öğrencileri getirerek propaganda amaçlı bir eğitim süreci içine sokuyor olabilirler. Ama Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu rezalete izin vermemesi gerekmektedir. Bu yapılan operasyon sonunda bizim haklılığımızı ortadan silebilecek, yanlış anlaşmalara sebebiyet verecek bir organizasyondur. Doğru bulmuyorum”


Akkuş: Gençlerin beyinleri yıkanacak
“Sivil Toplum Kuruluşları ülkelerde etkinliği ve önemi artan ve bir takım sıkıntıları devlet eliyle değil vatandaşlar eliyle gidermeye çalışan kuruluşlardır.” ifadelerini kullanan MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş ise bu tip organizasyonlarda gençlerinin beyninin yıkanacağını söyledi. Akkuş şunları kaydetti: Sivil toplum diye açılan kuruluşların bir kısmının amaçları farklı olabiliyor. Ve bu kuruluşların paraya gereksinimleri oluyor ve bu parayı başka yerlerden sağlıyorlar. Ve bunlarda para sağladıkları yerlerin isteklerini yerine getiriyorlar. Türkiye’deki Sivil Toplum kuruluşları da faydalı olmaktan ziyade zararlı bir hale gelmişlerdir. ’Ermeni açılımı’ adı altında başlatılan faaliyetin desteğe ayağa ihtiyacı var. Bunlara açılıma ayak verecekler. Bu şekilde toplantılar, faaliyetlerle, çıkışlarla içi boş olan açılım programının içi doldurulmaya çalışılacak. Gençler bir araya getirilerek istediklerini onlara empoze edecekler.


Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

Şu dizine dön: Türkiye Ağı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x