Soros’un Panama Belgeleri kimleri, neden hedefliyor…

Soros’un Panama Belgeleri kimleri, neden hedefliyor…

İletigönderen Erkan Güçiz » Cmt Nis 16, 2016 5:18

Küresel Çete’nin adamı George Soros’un sahibi olduğu Açık Toplum Vakfı, internet sayfasında 76 değişik ülkeden 370 gazetecinin birlikte çalışması sonunda Panama Belgelerini nasıl “ortaya çıkardıklarını” övünerek anlatıyor.

Bu belgelerde esas hedefte olanlar kimlerdi: İzlanda Başbakanı Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, Vladimir Putin, ve Beşar Esad.

Belgelerin ortaya dökülmesiyle, “defterde ismi yazılı olan” bir sürü ilgisiz kişi de meşhur oldu ama bu fazlalıklar çoktan unutuldu, gitti bile.

Bu arada belirtilmesi gereken bir nokta daha var; olanlar, Soros-Rothschild çatışması gibi görünse de, Çete içinde küçük kavgalar olur arada bir. Bu kavgalarda, zayiat veren yine dünya halklarıdır.

Neden hedefteydi bu üç kişi?

  • İzlanda, 2008-2011’de Küresel Çete bankerlerinin yarattığı ekonomik krizde topyekun çöküşün eşiğinden döndü. Krizin ardından alınan ekonomik önlemler, Küresel Çete’nin İzlanda’yı üs olarak kullanmasını engellemeye yönelik idi. Ülkenin iç işlerine doğrudan müdahale etmeden bunu durdurmak mümkün olmadığı için başbakanı harcamanın bir başka yolu bulundu. Başbakanın Panama’daki bankalarla kişisel ilişkilerinin tümü İzlanda yasalarının dahilinde idi fakat başbakan, Soros maşalarının organize ettiği protestolar büyük tatsızlıklara varmadan istifayı seçti. Bu sözüm ona “halk ayaklanması”, “Arap Baharı”nın altında yatan düzendir.

  • Küresel Çete’ye ters giden Putin’i dize getirmek için ABD ve AB bin türlü yaptırımlar uygulamaya başladı Rusya’ya karşı. Sökmedi bunlar; gözle görülür bir etkisi olmadı. Üstüne Suriye’de, devlet ve düzene karşı savaşan Batı’nın köpeklerini tarumar ederek Batı’yı rezil etti Putin. Panama belgelerinde doğrudan Putin’e yamanacak bir şey yok fakat “yakın dostları” var listede. Putin’i de buradan vurmaktı amaçları.

  • Beşar Esad’ı devirmek, Suriye’yi parçalamak için Küresel Çete’nin beslediği itlerin sürdürdüğü savaş 2011’den beri, bir türlü istedikleri yere varmadı. Esad karşısında yenilgiyi kabul edip geri dönemediklerinden bir başka saldırı yolu olarak Panama Belgelerini çıkardılar ortaya.

Küresel Çete’nin hizmetindeki basın, hedefteki bu üç kişiyi devamlı önde tuttu.

Yalnız BBC Türkçe servisini örnek alırsak görürüz; arayıp sormayan, sorgulamayan toplumun nasıl yönlendirdiğini.

*************

Panama Belgeleri: İzlanda Başbakanı istifa etti

Birçok farklı ülkeden gazetecinin bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışarak topladığı ve sayıları 11 milyonu aşan gizli belgelerde aralarında bazı ülke liderlerinin yakın çevresiyle de ilişkili hesapların detayları ortaya çıkarıldı.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/04/160405_izlanda_istifa

***

Panama Belgeleri: Putin'in yakın çevresi 'kara para aklıyor'

Belgelere göre, International Media Overseas ve Sonnette Overseas'in resmi sahibi, Putin'in en yakın arkadaşlarından biri.
Bu kişi, Putin'i çocukluğundan beri tanıyan ve Rus liderin kızı Maria'nın vaftiz babası olan çello virtüözü Sergei Roldugin.

Sızdırılan belgeler, Sandalwood'un nakit parasının bir bölümünün, Rus liderle ün yapan bir kayak tatil merkezine sahip olan bir şirkete ödünç verildiğini gösteriyor.
2006 yılında Vladimir Putin, Igora adlı bu tatil merkezinin açılışını yapmıştı.
Rus lider 2011 ve 2012'de buraya kayak yapmaya gitmişti. Kızı Katerina'nın düğünü 2013'te Igora'da yapılmıştı.

Bu kişi, ABD tarafından yaptırımlar listesine konduğunda Rusya Devlet Başkanı Putin'in veznedarlarından biri olarak tanımlanmıştı.
Bank Rossiya, ABD yönetimi tarafından "Rusya Federasyonu'nun üst düzey yöneticilerinin kişisel bankası" olarak tanımlanmıştı.
http://www.bbc.com/turkce/ekonomi/2016/04/160404_panama_analiz

***

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yakın kişilerin de belgelerde ismi geçiyor.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/04/160404_panama_belgeleri



Kaynak:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=52d98944f5466486ab8567329&id=0325d6d234&e=91ba9029fe
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x