Soros yanlıları, halkı TSK’ya karşı kışkırttı

Sivil Örümcekler hakkındaki katkılarınızı ve yazılanlar hakkındaki yorumlarınızı bu bölümde sunabilirsiniz.

Soros yanlıları, halkı TSK’ya karşı kışkırttı

İletigönderen kaanka68 » Çrş Kas 04, 2009 13:35

Soros yanlıları, halkı TSK’ya karşı kışkırttı

ABD’nin ’renkli’ devrim ihracında kullandığı Yahudi spekülatör Soros’un fonladığı sözde sivil toplum kuruluşları, eylem planını bahane ederek sokağa döküldü. Beyoğlu’nda slogan atarak yürüyen 500 kişilik grup, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un görevden alınmasını istedi.

Sorosçular, halkı TSK’ya karşı kışkırtmak için sokaklarda

Yahudi Soros’un fonlarıyla tezgahlanan oyun bu kez ülkemizde sahneleniyor. Bir grup sözde sivil toplum kuruluşu, halkı TSK’ya karşı kışkırtmak için Taksim’de eylem yaptı.

İrtica ile Mücadele Eylem Planı tartışmalarını fırsat bilen bir grup sözde sivil toplum kuruluşu, ünlü Yahudi spekülatör George Soros’un taktiğini devreye soktu. Genç Siviller ile gayri milli eylemleriyle tanınan bazı sendika ve derneklerin öncülüğünde kendilerine “Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu” adını veren bir grup, vatandaşları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) karşı kışkırtmak için sokaklara döküldü. Taksim Tünel Meydanı’nda yaklaşık 500 kişi, ellerinde “Darbeciler Yargılansın” pankartlarıyla, “Darbeye Karşı Omuz Omuza”, “Ya Darbeciler Ya Demokrasi Kazanacak” ve “Darbeciler Halka Hesap Verecek” sloganları eşliğinde Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü. Sözde sivil toplum kuruluşu üyeleri, İrtica ile Mücadele Eylem Planı başlıklı belgeyi hazırladığı öne sürülen Albay Dursun Çiçek ve darbe hazırlığı yapan subaylara destek verdiğini iddia ettikleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un istifa etmesini istedi.

‘Başbuğ görevden alınsın’ çağrısı

Grup adına bir açıklama yapan Zeynep Tambay, TSK içinde darbe planlayan grubun, siyasal alanı baskı, silahlı mücadele, provokasyon ve suikastlarla biçimlendirme çabasının bir kez daha ortaya çıktığını idda etti. Tambay, darbe karşıtları olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un görevden alınmasını ve cuntacıların yargılanmasını istediklerini belirtti. Eyleme, Genç Siviller, Devrimci Sosyalist İşçiler Partisi, DTP, Sosyalist İktidar Partisi, Özgürlük Hareketi, Emekçi Hareket Partisi ve Mazlum-Der’in de aralarında bulunduğu sözde sivil toplum kuruluşları destek verdi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kendilerine Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu adını veren bir grup sözde sivil toplum kuruluşu üyesi, önceki akşam Taksim’de eylem yaptı. Genç siviller ve DTP’nin de destek verdiği eylemde grup, İrtica ile Mücadele Eylem Planı adı altında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni protesto etti.

El attığı her ülkeyi karıştırdı

ABD’nin sözde demokrasi operasyonlarında hep başrolü oynayan ünlü Yahudi spekülatör George Soros, bugüne kadar el attığı her ülkeyi karıştırmasıyla tanınıyor. Yugoslavya ve Ukrayna gibi Doğu Avrupa ülkelerine yaptığı mali yardımın tutarı BM yardımını aşınca infial yaratmıştı. Bazı kesimlerin ’Kapitalist Lenin’ benzetmesi de yaptığı Soros’un adı, önce Sırbistan’da Miloseviç’i deviren ayaklanmada, sonra sırasıyla Gürcistan, Ukrayna ve Kırgızistan’da yaşanan halk hareketlerinde duyuldu. İran’da çıkan ayaklanmalarda da onun imzası vardı. Türkiye’de de birçok sözde sivil toplum hareketine para aktaran Soros, 2006 yılında Türkiye’ye 8 milyon dolar aktardığını itiraf etmişti. TESEV’in de aralarında bulunduğu bazı sözde sivil toplum kuruluşlarının Soros tarafından fonlandığı iddia edilmişti.

4 Kasım 2009
İlk Kurşun

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.ilk-kursun.com/2009/11/soros-yanlilari-halki-tskya-karsi-kiskirtti/
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye
 
İletiler: 90
Kayıt: Sal Eki 20, 2009 11:24

Şu dizine dön: Katkı ve Yorum Bölümü | S. Ö.

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x