
Türkçü Dergi diye bir dergi anket yapıyormuş. Sorusu şu:
“Ortak Türkçe mümkün mü?”
Aslında bize düşman gerekmiyor. Irkçı bölücülerin yaptıkları bile bizim kendi kendimize yaptığımızın yanında az kalır! Devede kulak kalır!
Ortalık pusluyken, at izi it izine karışmışken, ülkemizin adı bile tehlikedeyken, eli kanlı teröristler kahraman kılığına büründürülüp ortalıkta cirit atarlarken, bölücü hainler devleti iç – dış işbirlikçilerle ortaklaşa parmaklarında oynatırlarken, tam bu günlerde hem de, bir Türkçü(?) derginin yaptığı böyle bir anket ne demek oluyor bileniniz var mı?
Sen önce vatanına sahip çık! Diline sahip çık! Türkçene sahip çık! Atatürk Cumhuriyetine sahip çık! Devrim yasalarına sahip çık! Kendine sahip çık!
Meclis’e Türk Alfabesi (Atatürk Alfabesi) yasası değişsin diye yasa teklifi veren kanlı terör örgütünün siyasi kanadı olan bölücü partinin (BDP) yaptığının desteklenmesi değil midir bu? Türkçenin alfabesini bozalım, bunca yıldan sonra fırsat bu fırsat deyip Türkçe alfabenin içine toplama harfleri, uydurduğumuz bazı harfleri, imleri katalım; katalım da ayrı bir dil yaratalım, yaratılan dilin de bir halkı olsun, bu ayrı dil, ayrı halk yasayla kabul edilsin… Bu zorlamayla yaratılan dil, bu önerdiğimiz beş yeni uyduruk işaretle yazılsın, sonra da sıra bölünmeye gelebilsin diyen bölücülerin, bölücü yandaşlarının ekmeğine yağ sürmek değil mi bu?
Neden o yasa teklifinde ortalığı ayağa kaldırmadınız? Bunu yapamazsınız demediniz? Türk diline kimseyi saldırtmam, Türkçeye dokunamazsınız diye çığlık atmadınız? Varlığınızı göstermediniz? Bu cüreti gösterene, dilimizi, alfabemizi bozmaya kalkışana tokat gibi bir yanıt vererek haddini bildirmediniz? Öyle sessiz, uslu uslu sonucu bekliyorsunuz, neden?
Gelelim anket sorunuza…
Burada sorulan soru yanlış: "Ortak Türkçe mümkün mü?"
Ortak Türkçe denilince ne demek isteniliyor? Burada ne soruyorsunuz? Türk iseniz zaten Türkçe konuşursunuz. Herkes yöresine göre, yurduna göre, eğitim durumuna göre bir Türkçe tutturur, onu konuşur.
Buradaki ortak Türkçe sözünden amaç ortak alfabe (abece) ise neden doğrudan bunu sormuyorsunuz?
Sorduğunuz an yanıtınızı da alırsınız zaten!
1928 yılından beri bizim tek bir alfabemiz vardır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize (Türk ulusuna) armağanı olan 29 harfli Türk Alfabesi. Birliğimizi, ulus devletimizi korumak istiyorsak, Atatürk devrimlerine bağlıysak, dilimizi, kimliğimizi dünya durdukça yaşatacaksak sonsuza kadar bu alfabemiz yürürlükte kalmalıdır, kalacaktır. Alfabemizin kimse kılına bile dokunamayacaktır! Bu alfabeye ortak arıyorsanız o başka. O zaman Türkiye dışında yaşayan diğer Türklere alfabemize ortak olur musunuz diye sorunuz!
Böyle yapmazsanız, soruyu "Ortak Türkçe mümkün mü?" diye sorarsanız size sorarlar:
“Bölücülerin yaptığından ne farkı var bu yaptığınızın? Bu abuk sorunuzla nereye varacaksınız? Bölünmeye mi? Birleşmeye mi?”
Vatan kaynayan kazanken, Türklük bile tehlikedeyken, Türkiye Cumhuriyeti ibaresi devlet kurumlarından sırasıyla sökülürken, Meclis’e bölücü parti Türk alfabesi değişsin teklifi bile vermişken… Türkçü (?) derginin bu anketi tutmuş ortalığı…
Anketinizde iyi niyetle bu soruyu sormuşsunuz buna eminiz ama bu soru nereye gider, nerelere çekilir, hiç düşünmediniz mi? Bölücülerle aynı noktada buluştuğunuz hiç aklınıza gelmedi mi? Şu söz sizin:
“Ortak alfabede Türkiye’nin kullandığı alfabeye ek olarak yeni harfler eklenmeli midir?”
Pes vallahi! Bu kadarına pes! Atatürk’ün her mirasına ihanet edildi. Son bir dilimiz kalmıştı dokunulmadık…
Bize düşman gerekmiyor, bu kesin. Biz kendimize yeteriz!
“Akıllı, sözünü akılsıza söyletir.
Akıllı düşman akılsız dosttan hayırlıdır.
Dost acı söyler.”
Feza Tiryaki, 2 Mayıs 2013
Ek: Düzeltme. Anket yazınızın sonunda, “Anketimize yanıtlarınızı “Ortak Türkçe Mümkün Mü? Anketine Yanıt” başlığıyla kişisel bilgilerinizi ve size ulaşabileceğim bilgileri belirterek iletisim@turkcudergi.com adresine gönderebilirsiniz.” demişsiniz.
“Ortak Türkçe Mümkün Mü” yazısı yanlış yazılmış. İnsanın gözünü acıtıyor. Bir bakışta irkiliyorsunuz! Küçük harf yazımıyla başlık yazılacaksa, yazıda geçen ekler küçük harfle başlamalıdır. “Mi “ soru eki böyledir. Önüne geldiği sözcükten ayrı yazılır, küçük harfle başlatılır.
Kısaca, “Mümkün Mü?” değil, bu söz başlıklarda ,“Mümkün mü?” şeklinde yazılır Türkçe yazım kurallarına göre.