Soykırım Katliamlar....

Tarih olan olayları burda paylaşabilir, yorumlayabilir ve öğrenebilirsiniz

Soykırım Katliamlar....

İletigönderen |Cansu| » Pzt Eki 15, 2007 9:44

Günümüzde Kerkük, Musul Telafer Türklerinin yaşamış oldukları acı durum, uzun zamanlardan beri her türlü işkence baskı altında yaşamları, zulüm eritme, yok etme politikalar Saddam döneminde olduğu gibi, yoğun bir şekilde Kürtlerle Amerika, müttefik güçlerin iş birliğiyle Telafer Musul Türklerine hızlı olarak sürmektedir. Her türlü haksızlığa uğramakla kimsesiz kalan Telafer Irak Türkleri, diktatör cellat zalim Saddam eski yönetimi altında, bu masum, ve çaresiz millet anavatan Türkiye’den uzak düşmekle, kara günlerde yaşamaktadırlar.

Irak Türkleri yalnız Türk olmaktan, milli duygularına sahip olmaktan, Türkçülük davasını savunmaktan, kimliklerini kurumadan dolayı, çile baskıya katlanmakla biricik arzuları ne zaman olursa ana yuvalarına kavuşmak isteyerek, ümitler içinde yaşamaktadırlar. Güçlü Türkiye’nin onlara nasıl sahip çıkarak diye mutludurlar, her gün sevgilerini büyük Türk milletine kaşı arttırmaktadırlar..

Onlara zulüm edenlerden yaptıkları işkence, zulmün, acının, uzaklaşmanın hesabını, babalarının, yavrularının şehitliğini bir gün olsa bile soracak diye, Türkmen milletinin duygusu büyüyerek mas mavi bayrak Al bayrak altında korkusuz tüm dünya Türkleriyle birlikte özgürlüğe, bağımsızlığa kavuşmakla, artık bir gün Büyük Türk milleti, işkence zulüm edenlere cezasını canlarıyla, kanlarıyla verecekler, nasıl olursa bu düşmanlar, Telafer halkına acının her bir türünü çektirdiler, şehit verdirdiler, yerlerine, köylerine el koyarak milleti güllere uzaklara göç ettirdiler .

bu acılara, özlemlere karşı, bizlere de bir gün gelecek ki Türkiye’nin, ve tüm dünya Türklerinin durumu değişecek, dehada iyi günleri yaşamakla, bizlerinde haklarımız alınacak. Bundan sonra Al bayrak dehada sıcak, ışıklı parlayacak, tüm Türk topraklarında, yeni günler doğacaktır,canlanacaktır.. Musul,Telafer ilçesinde Türkmenlerinin sayıları yaklaşık olarak bu gün iki milyon olarak, bunlar yüzlerce köy, kasaba, ilçe, bucaklarda yaşamaktadırlar, Bunun yanında Sincar ve ona bağlı köylerde 40 bine yakın Türkmen yaşamaktadır, bunun yanında Şebek Türk’lerinkinde sayıları binlercedir.

Türkmen şehri Kerkük, Erbil, Diyala, Bağdat güneyde, Kuzeyde, ortada ve öteki Türkmen yerleri Irak Türklerinin, Merkezi sayılarak Türklüğün sembolü olarak dünya, Türklüğüyle, Gelenek görenekler, kültür, dil, örf, şeref, töre, tarihi arasında hiç bir ayrım olmadan ve olmayacaktır. Musul dışında Irak Türkmenleri Kerkük, Erbil,Telafer, Yunus peygamber, Altunköprü, Hanekın, Tavuk, Tazehurmatu, Tuzhurmatu, Kifri, Kare tepe, Kızlar bat, Şehraban, Mendili, Bedre, Cesam, Kazanı ye, Aziziye, Şebek, Sincar, Bezyan, Ağaçlar, Ömer mandan, Kazıya, Reşidiye, Kara Koyunlu, Ak koyunlu, Mahlebi, Afgani, Kazıya, Şirin han Türk alan, Bastamli, Beşir, Kızıl bat, Kümbetler Kaplan, Diğer Türkmen kasaba, köyler, ilçe, bucakları Irak’ın her bir şehrinde bulunmaktadır.

Bu yerlerin tam Türkmen olduklarından dolayı düşmanların baskı zulmü altında kalmakla Arap’ın, Kürdün Katliamına maruz kalarak Abdülkerim kasımın diktatörlüğünde, Kerkük Türkmen şehri komünistlerin, Barzani, Kürtlerin 1959 yılında yüzlerce Türkmen’i canavarca işkence zulümle katliam uygulanarak yüzlerce Irak Türkleri ağaçlara asılarak iki araçla parçalanarak kimide diri, diri toprağa gömülmüştür, Bunların arasında Albay Ata Hayrullah, asılarak Kürtçe olarak Türklerin Turancıların liderinin etinin kilosu elli filiz diye bağırarak iki ayağından ağaca bağlıyarak sonradan iki arabanın ters yöne gedmekle cesedini parçalamışlardır. Kendisiyle kardeşi albay doktor İhsan Ata Hayrullah, Nihat, Fuat, Emel Muhtar Kasım Neftçi, Zühir Çaycı ve yüzlerce Kerkük Türkleri şehit olmuşlardır..

1991 yılında da ayaklanma, silkinmede, tüm Türkmen toprak yerlerinde Türkmenler Kurşuna dizilerek kendi anavatanlarından uzaklaşmakla yabancı ülkelerle Anavatan Türkiye’ye sığınmışlardır. 28 Mart 1991 Yılında da 8-7 yaşlarında çocuk 60- 80 yaşlarında kadın erkek 200 den fazla Altunköprü Türkleri, yalnız Türk olduklarından dolayı Türkiye’yi savunarak, severek Altunköprü kasabasında baba yiğitler gençler kurşuna dizilerek üstlerine toprak atmışlardır, bir bölümünü de diri, diri gömmüşlerdir. Bunlardan Ahmet Enver Köprülü, Atilla Ahmet, Turan Ahmet, Sabah Ahmet, İsam Mithat, Hani Mithat, Amir Mithat Köprülü, Cengiz Mazlum, Mensur Mazlum, Nurettin Mazlum, Melik Faysal, Şahlan Faysal Köprülü, Mehmet Halit, Adnan Halit, ve gözleri görmeyen iki kardeş ve başkaları.

Musul,Telafer çok eski Türkmen bölgesi, toprağı olarak, uzun zamandan Türkmen vatanımız sayılarak kan kardeş soydaşlarımız 1920 tarihinde İngiliz düşmanlara karşı toprak yerlerini vermeden savunmuşlardır. Irak Türkleri için Musul, Kerkük, Telafer, Erbil başka Türkmen yerleri doğup büyüdükleri, yaşadıkları, Ataların, şehitlerin gömüldüğü toprakları yurtlarıdır Anavatanlarını terk edemezler, çünkü onlar Irak’ın asil insanları sayılmaktadır.. Irak Türkleri yıllar ay yıldızlı bayrağa hasret kalmakla uykuda, uyak olarak ta umutlarını mutluluklarını özgürlük bağımsızlıklarını Türklükle paylaşmışlardır. kutsal olan bu Türk topraklar dağlar, taşlar, insanlar, yaylalar, köyler, kentler, ülkeler bizimdi bizimle yaşamını varlığını kurdu Türklükle, milliyetçilikle, Turancılıkla Türkiye’yle, coştu,duygulandı, biz Türk’üz diye bağırıp süsmeden sürekli bağırmaktadır.

Irak Türkleri anavatanı Türkiye’den koparılarak yaşamış oldukları kara acı günlerinde çok sayıda büyük kültürlü efendi Türkçü milliyetçi kahraman şehit vermekle çok sayıda erlerde gizli olarak kayıp olmuşlardır, Irak’taki eskiyle yeni iktidarlar her türlü yöntemle Irak Türklerinin doğru nüfusunu gizli tutarak saklamışlardır, ve uygar olmayan yollara baş vermekle, değiştirmeye çalışmışlardır. Öte yandan Irak Türklerini sürekli olarak çeşitli siyasal yollarla, göçe zorlamakla uygulamış oldukları zulüm, işkence, baskıyla, kendi yerleşim yerlerinden yurtlarından uzaklaştırılarak Irak’ın çoğunluk Arap olan güneyine yerleştirmekle nüfuslarını kendi yerlerinde azlaştırmakla Arap,ve Kürtleştirmişlerdir.

Bu günlerde Irak Türkleri Telafer’den başlayarak kuzeybatı Musul, Sarılı , Şebek Sincan’la, Şebekler uymakları yerleştiren yüzlerce köyle, Erbil şehri, Altunköprü, Tazehurmatu, Kare tepe kasabaları, Mendili Kifri, Kızlar bat, Şehraban, ilçeleri, Celavla, Kara han ve Bayat, Vasit, Aziziye, Karakol, başka uymakların yaşadıkları bir çok köy kasaba, ilçe, bucak bulunmaktadır..Irak Türkleri şimdiye kadar çeşitli dönemlerde her türlü baskı katliamlara uğramıştı, 4 Mayıs 1924, 1926 ,1941 yıllarında çok sayıda Türkmen aydın, öğrenci öğretmenler, tutuklandı çok baba yiğit ağabeyler, aileler sürgün olundu, Irak Türklerinin Kerkük Türkmen şehrinde Türkmenler 14 Temmuz 1959 yılında Kerkük katliamı Irak Türklerinin uğradığı en vahşi canavarca işlenen kanlı kıyımdı, Bir çok zulüm işlenen bu soykırımda bir çok liderlerimiz aydın Türkmenlerimiz soykırım uygulama kurbanı olarak türlü yollarla öldürülmüşlerdir..

28 - Mart 1991 Türkmen kasabası, Altunköprü katliamı ve soykırımı Silkinme Ayaklanma sırasında, diktatör cellat Saddam rejimine karşı kendisini koruyan bu kimsesiz millet tek başına her türlü silah araçlarla çocuğu, kadını, eri, kızı, genci yaşlısı 7-8 - 80- 75, yaşları arasında katliama uğramakla, iki yüzden fazla Aslan yiğitleri kurşuna dizilerek kimi diri, diri toprağa gömülmüşlerdir.

1970- 1980- 1990 yıllarında sayısız genç, aydın, liderlerimiz özel, Devrim yargı evi tarafından Türkiye’den, Türklükten, Turancılıktan dolayı yargısız olarak suçsuz tutuklanarak yalnız Türkmen olduğundan dolayı, Türkiye’yi sevdiğinden dolayı, türlü işkence, zulüm, acı görmekle idam edilmişlerdir.

Belli olan tanılanılan Ülkücü Türkçü soydaşlarımızdan Emekli Albay Abdullah Abdurrahman, gözlerinde içkence sırasında oyularak görmez hala gelmiştir, Dr lider Necdet Koçak, Ülkücü yiğit Türkçü Rüştü Reşat Muhtar, Halit Şen gül, Mehmet Korkmaz, Dr Rıza Demirci, Adil Şerif , atılgan Türkçü İzzettin Celil Terzi, Mustafa Telaferli, Yaşar Mehdi Tuzlu, Necmettin Tahir, Yılmaz Seyit, Aydın Velit Erbil’i , Muhsin Ali Salihı , Aydın Mustafa, Nihat Tavuklu, Celil Kümbetli, Hüsamettin Nuri Köprülü, Fatih Şakır Kifirli , Enver Neftçi ,ve çok sayıda Türkçülük,Türkiye, Turancılık ile ilgili olarak binlerce Irak Türkleri şehit olmuşlardır.

Bir çoklar da uzun yıllar mahpushanede kalmıştır bunlardan İzzettin İsmail Kifirli, Nihat Mecit Ak koyunlu, Esat Reşit, Sadun Köprülü, Vusam Abdullah , Ümit Osman Köprülü, Muzaffer Müzhir Köprülü,Azal Celil, Sabah Azız, Son günlerde belli olmayan bir nedenle şehit olan Yaşar Cengiz , Dr Sadık Ali Arafat ve adlarını yazmadığım çok sayıda Türkmenler, Kimide gizli yerlerde kayıp olarak onlardan şimdiye kadar bir haber iz görünmemiştir.

Bunlardan Dr Rıza Demirci, Kemal Terzi , Mahir Oktay, Cevdet Ata Avcı, Hüseyin Ali Gül han, Hasan NECCAR, Gazı Mehmet Kuşunçu , Ahmet Mehmet Rıza, ve başkaları, öte yandan Beşir, Kifri, Tuzhurmatu,Tazehurmatu,Telafer Tisin, Dakuk, İmam Zeynel abdın, Kara yatak , Şirin han ve Türkmen Kasaba İlçe, köylerimizden her evden 3- 4- kişi babayla oğlan anne yaşlı idam olmuşlardır.

Bunlardan Abdurazzak Ahmet Şah kolu, Asker Ahmet Şah kolu, Casim Ahmet Şah kolu, Kasım Ahmet Şah kolu, Kasım Hasan Tazeli, Cafer Rıza Arafat Selemi yeli, Mehmet Hüseyin Beşirili, Ali Ekber Tisinli, Evlerinden alınarak götürmekle yalnız Türk olduklarından, İslam dinine bağlı olduklarından dolayı, idam olarak ve binlerce kahraman insanlarda Mahpushanede uzun yıllar güneş görmeden güçsüz olarak dört kapalı duvar arasında şirin canlarını vermişlerdir...

Bunun yanında cellat Saddamçılar Türkmen yurtları Kerkük, Altunköprü Taze,Tuzhurmatu ve başka yerlerimizden, sürgün uzaklaştırmaya kalkarak bir çok sayıda Türkmen ailelerini Anavatanlarından, uzaklaştırmaya başlamıştır. Buna karşı Türkmen milleti dayanarak yurtlarını köy yerlerini bırakmak istemeyerek, çoğunu hapishaneye atarak, Saddam rejimi onları idam etmiştir, ayrıca baskı korku sonucu yüz binlerce aileler dünyanın her bir yerinde yaşamaya mecbur olmuşlardır. Bu gün yerlerine Arapları, Kürtleri, ve Araplardan bir çok sayıda ailelere vatandaşlık hakkı verilerek topraklarımızı Araplaştırmakla, ayrıca Araplara ev, para vermekle Türkmen topraklarına yerleştirmiştir, Saddam rejimi düştükten sonra bugün Kürtler daha beterini büyük Kürtleşme politikasını tün Türkmenelide uygulamaktadır ve Türkmen şerhleri Kerkük, Erbil, Musul’u bir Kürt şehri olarak göstermektedir .

Türkmenlerde buna karşı canları, kanları ile durarak çok sayıda şehitler vermektedirler . Saddam döneminde bu baskı zülüm uzaklaştırmaya karşı duran mert Türkmen kızı atılgan yiğit milliyetçi Zehra Bektaşi Kerkük yurdunu bırakmayarak zalim Saddama karşı durmakla uzaklaşmayı Kerkük’ten istemeyerek şirin canını yandırıp yakarak şehit olmuştur....

TELAFER KERKÜK TÜRKLERİNE SOYKIRIM...

Türkmen Telafer ilçesi Irak’ta en büyük ilçelerden, ve en eski ilçelerden sayılmaktadır, milletin tümü Türkmen olduğundan dolayı, şimdiye kadar bu ilçe il edilmemişti, yeni evlere iş yerleri okullar resmi daireler inşa edilmeyerek haraba yıkıklığa dönerek yok olmaktadır.

Telafer, Dohuk, Süleyman’iya, Necef, Salahattin[Tikrit] Diyala, Hilla, Kut,ve başka Irak şehirlerinden büyük olmasına rağmen hala ilçedir hiçbir Irak’ı yönetenler gelişme yapmamışlardır aynı durum Saddam rejimi düştükten sonra devam ederek Kürtlerin uzun yıllardan bu ilçeyi kendilerine katmak için ve Sincar’a katmak için Amerika, müttefik güçlerle soykırımla sonu kesilmeyen katliamı uygulamaktadırlar, çünkü Telafer de hiç bir ev aile Arap, Kürt yoktur tümü Türkmen’dir. Telafer Türkmenlerinin yüce büyük bir tarihi var 1920 Yıllarında İngilizlere [Telafer Kaça kaç devrimi] adıyla tanılan düşmana İngiliz’e karşı canlarıyla kanlarıyla durarak topraklarını yerlerini savaşmışlardır.

Ayrıca 1959 Yılında Silahlanarak Türkmen Kerkük katliamına Kürtlere, komünistlere karşı durmakla Kerkük’ün acısına yardımına ulaşmaya hazır olmuşlardır.

24 Ocak 1970 yılında Irak rejimi devrim Komutası tarafından Türkmenlere kültürel hakları tanınarak ilk okullarda Türkmence okutulacak, Türkmen Araştırma Müdürlüğü kurulacak,Türkmen yazar Edebiyatçılar birliği açılacak sairlerin yapıtları bastırılacak, ve kültür müdürlüğü kurulacak diye ancak bu hep yalan gerçekleşen tam bunun tersi olmuştur, yüzlerce Türkçe okullar kapatılarak, aydın kesim öğretmen, öğrenciler devrime karşı ayaklanarak ilk defa Irak’ta tüm milletten önce,

Yiğit atılgan Türkmen milleti, Erleri, İşçileri, Şehirlisi, Köylüsü, tümü bir alanda, bir yerde diğer Türkmen şehir kasaba ilçe, Köy, Bucaklarıyla birleşerek, iç Türklük milliyetçi duygusuyla Ekim 1972 yılında boykot kararı alınarak, okullara kilit vurmakla tüm iş yerlerinde kapatılarak, rejime karşı gösteriş başlayarak 10 gün sürmekle aylarca da devam ederek, buna karşı diktatör Saddam baas rejimi korku içinde yaşamakla baskı yürütmeye başlayarak çok sayıda öğrenciler, öğretmenler, ve öğrenciyi destekleyen öğretmenler sendikası üyeleri 36 kişiyi tutuklanmıştır. Ve çok sayıda öğrenciler tutuklanarak hapishaneye ati

Atılmışlardır.bunların arasında Sadun Köprülü, Celil Terzi ve sayın Dr Mardan Ali, Adıl Terzi dönemin Başkanı Ahmet El Hasan Bakirle konuştuktan sonra tutuklular birkaç ay sonra özgür bırakılmışlardır, ve çok Türkmen de idam olmuştur. Bunun yanında Hüseyin Demirci [Tembel Abbas ] Türkmen aktörü olarak sahnede oynamış olduğu Tembel Abbas, ve Abbas pazar ağası sahne oyunundan dolayı, Irak İstihbaratı yoluyla her türlü işkenceyle idam olarak sonradan cesedini yaktıktan sonra Kerkük Televizyonu istasyonunun elektriğine bağlıyarak asmışlardır.. Milletimiz ise her bir Türkmen yerlerinde iş yerlerinin, çocukların, spor Ocakların Takımlar, Kahvelerin adlarını hep Türkçe korkmadan bırakmışlardır rejime karşılık vermişlerdir.

ALTUNKÖPRÜ,TUZHURMATU,TAZEHURMATU, TELAFER’ DE okullar, iş yerleri kapatılarak, Emniyet, polis Merkezine saldırıda bulunarak, Telafer Türkmen kardeş soydaşlarımız, Irak rejimine büyük ders vermişlerdir.

Bu duruma karşı Irak hükümeti TELAFER TÜRKMEN ilçesini Araplaştırmaya çalışarak, ama bir türlü edemedi çünkü karşı durdular Arapları sürdüler Ata topraklarından, diktatör Saddam iki plan uygulamaya başladı Telafer ilçesine girişte levhada

[Telafer Arap’tır] yazılarak asmışlardır, Telafer Türkmenleri buna çok darılarak her bir yerde Telafer Türk’tür,Türk kalacak, burası düşmanlara mezar olacak yazılarak, Arapça yazılan levhanı, yaftayı pisleterek kaç defa levhanı değiştirmeye Kalkan rejim pislikle karşılanarak kararından geri dönmüştür ..

Buna karşı zalim cellat Irak hükümeti Telaferi büyütmeyerek hiç bir yardım kalkınma yapmadı, okul hasta hane, projeleri açmayarak, çok sayıda Telafer Türklerinden idam ederek, mahpushaneye atarak evlerini mülklerini ellerinden alarak bu zulüm ve kıyım karşısında ev, mallarını bırakarak başka Ülkelere sığınmışlardır... Bununla yetinmeyen düşmanlar Saddam düştükten sonra bir sene boyunca Kürtler İslam olmayan Amerika ve müttefikleriyle büyük katliamı soykırımı başlatmışlardır..

TÜRKMEN TELAFER

Telafer bir Türkmen ilçesi Musul Türkmen şehrine bağlı olarak 70 Kilometre Doğuya düşerek kuzeyden Irak Suriye sınırının yakınında olmakla, kuzeyden Dicle ırmağı,ve Telafer'le Dohuk, Zaho ilçesini birbirine bağlamaktadır, Dohuk ise küçük ilçe olmasına rağmen il olmuştur, doğudan Hamiden kasabası batıdan Sincar ilçesi, güneyden Hazar İlçesi, Telafer kalası ise milattan yüzlerce sene önce yapılmıştır. Nüfusuna gelince Telafer’in yüzde yüzü Türkmen olarak Nüfusu gizli sayımlara göre 500 bin olmak üzere Hükümet kaynakları 450 bin göstermekle baskısını sürdürmektedir.

Telafer’e bağlı 300 yakın Türkmen köy bucakları bulunmaktadır, bunlardan Ağ büğe, Altallavi, Buhur, Cebbara, Daşlı dere, Harna, Kara koyun, Mistah, Şeyh İbrahim,Telgazu, Viran şehir, Ağ bulağ, Arif, Buter, Cuma, Deve boynu Kubbe, Sino, Ağ tepeler, Arpa tepe, Ceddu, Kara tepe, Kırmızı koyu, Muhallebiye, Sibate Terimi, Alhamra, Avken, Çeçen harabı , Haraba Cemas, Kızıl koyu, San bar, Sapan harabesi, Turunu, Damlamca, Harala, Kızıltar, Sualtı, Damlaca, Üç tepeler, Şebekler, Karalı, Dervişler, Toprak ziyaret, Hazne tepe, Minaret, şebek, Topzava, Kibirli Yencice, Haraba Sultan, Şeyh emir, Kök celi, Apacı, Zehra hatun, Kadıya, Hıdır, Bacalan Serili teribes Bir hallı, Orta haraba, Ömer han, Tilyare, Eski kalak, Reşidiye, Bayat, kışla, Kara koyunlu, Yunus peygamber, Arpa çay, Eski şehir, Keriz Selimiye, Ak koyunlu, baş Tutmaz, Bektaşi, Celavla, Fazıliye, Kelek, Seyitler, Aşağı Şirin han, Zeynel abdın, Yukarı şirin han, Kara Yatak, Şemsi yat, Tahrava, Bisatlı, Basık, Tercili,Telafer’de çok Sayıda yazar şair, ses sanatkarları, aydın insanlar görünmüştür.

Bunların çoğu diktatör Saddam tarafından idam edilerek bir çok yerlerde uzun yıllar mahpushanede yaşamlarına devam etmişlerdir, bunlardan, Felek oğlu, Zaman oğlu ,Fazıl kene, Rıza çolak oğlu, Tehir terzi , Abdul Emir Telaferli, Ayub Anadolu oğlu, Olay Felek oğlu ,Hüseyin Devacı, Yasın Yahya oğlu, Bakır lahimçi Rıza Abu,, Selim Abdı, Ali baba oğlu, Selim baba oğlu,, Sadu Telafer’lı, Sefer Ahmet kodu, İsmail baba oğlu İbrahim kara koyunlu ve başkaları..Telafar’de tanılan oymaklardan Seyitler, Bayat, İlhanlılar, Muratlı, Şeyhler,Babalar, Çolaklar, kaplanlar, Anadolular, Keleşler, Alaylar, Bekler, Kara ulus Alaybeyleri, kadılardır Kasaplar ..Yerlerine gelince Saray, Kala, Hasan köy, kerteri Çelebi,Kız tepe, Çolak, Sincar sur..

Bu şerefli töreli kahraman, yiğit Telafer Türkmen milleti tanılan Telafer devrimi ile İngilizlere Karşı be karşı durarak, Saddam rejimi de tüm gücünü kullanarak bu milleti yok etmeye çalıştı ama Sabırlı korku ölüm bilmeyen atılgan iradeli olan Telafer Türk milletimiz dayanıp ayakta durarak biz Türk’üz diye varlıklarını topraklarını bugünde Amerika’ya Kürtlere karşı savunmaktadırlar.
Anadillerini, tarihlerini, unutmadılar ve unutmayacaklar..

Zalim Saddamın yaptıkları kıyıcılık katliamlar ve sürgünler bu günde öteki düşmanlar uygulanmaktadırlar, Amerika , Müttefik Kürtlerle birlikte soykırım katliam, eylemleriyle bütün dünyayı Sarsarak bu dramatik olay ve toplu Türkmen katliamlara karşı hiç bir Kuruluş İnsan Hakları, BM diğer Örgütler sesin çıkarmadan susmuşlardır . Uzun süre Saddam cellada susarak bu günde Amerika, Kürtlere ve müttefik güçlere ne zamana kadar bu zulümlerine katliamlarına susacaklara acaba. Irak'ta Türkmen Milletine karşı diktatör Saddamın ve öteki düşmanlar yapmış oldukları baskı, işkence zulümleri yüzkarası diye dünya, Irak tarihine yazılacaktır...

Son günlerde Türkmen Telafer milletine işlemiş olduğu katliamın yanında, 19 Haziran 2001 tarihinde Telafer ilçesinde yapılan futbol Maçında Türkmenlerin toplu seyirci olarak üzerlerine yağdırılan Bombalar ve Füzeler, Saddamın tek erek hedefi Irak Türklerini her bir yolla yok etmekteydi . Musul, Telafer yakınında bırakmış olduğu Silah, Bomba, Füzelerle suçsuz, Telafer Türkmen’ine büyük katliamı işleyerek Amerika’yı suçlamıştı . Bu acı olay Soykırım, katliamında 50ye yakın Telafer kan kardeşlerimiz şehit olarak yüze yakında yaralanmıştır.Saddam rejiminin yalan planları belli olmakla yüzkarası göz önüne çıkmıştı.

Bu konuda Amerika, İngiliz hava kuvvetlerinin bu olaydan [Katliamdan] hiç bir ilgisi olmadığı belli olarak,ve Türkmen Telafer bölgesine gedmedikleri hiç bir ateşlemede bulunmamışlardır.. İşte diktatör cellat Saddamın, şerefli kahraman yiğit Türkmen Telafer milletine yapmış olduğu katliam hiçte unutulmayacak artık Saddamdan ve rejiminden haklar alınarak Allah cezasını vermektedir, yakındada öteki düşmanlardan Ulu Tanrımız hakkımızı alacaktır.

Ve her zaman Türkmen milletinin tüm düşmanlara rağmen başı yüksek kalarak, İslam, Türklük, Turancılık bayrağı nerede Türk varsa orada dalgalanacak ve bir ağızdan NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE SÖYLENECEKTİR ..

Bu güne kadar Telafer Türkmenlerine kıyıcı Saddam Tarafından idam olan şehit kardeşlerimizin bir bölüm adlarını yazarak onlara ULUTANRIDAN yerlerinin cennet olmasını diler ruhları şad olsun. Kıyıcı diktatör, cellatların ve tüm Türk milletinin, düşmanlarının Gözü kör , Dili lal , Ömrü kısa, yok kahır olsunlar..Yüzlerce Şehit olan Kan kardeşlerimizin adları belli olmayarak çoğunda 1969-1970 -Yıllarından 1980- 1990 – 2001 yılına kadar kimi gizli yerlerde yaşamakta, kimide işkence baskı altında şehit olmuşlardır..

9/4/2003 Saddam rejimi düştükten sonra Kerkük, Tuzhurmatu, Tazehurmatu, Altunköprü, Telafar’de çok sayıda kardeşlerimiz lider Türkmenler Amerika ve Kürtlerin kurşunlarıyla şehit olmuşlardır bunlardan Mustafa Kemal, Fazıl Namık, Hüseyin Mali, Ali Ekrem Köprülü, Seyit Enver Kerküklü, Ahmet İdris Arafat, Dr Ferit Sait Ahmet Telaferli, Aslan Yılmaz, Azat Celal Kasap, Şuayıp Kaplanlı, İhsan Abdullah Mehmet, Mehdi Muratlı. Yaşar Cengiz , Mustafa Kemal Yaycılı ve başkaları

Ayrıca Kerkük'e yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Tuzhurmatu kasabasında cuma namazından çıkan Türkmenleri otomatik tüfeklerle tarayan Kürt Peşmergeler 7 kişiyi öldürdü, 12 kişiyi de yaralamışlardır. Kürt Peşmergeler tarafından şehit olan Türkmenler Ekrem Yusuf Fettan Bulavali, Hasan Ali Bayatlı, 19 Temmuz 2004 tarihine Leyiz Hüseyin Ali Bayatlı şehit olmuştur, Yusuf İmad, Yusuf Salihli, Abdul rahman Telaferli, Bunun yanında 05 /09/ 2004 tarihinden üç gün devam eden ve Kürt Peşmergeler yardımıyla ABD güçleri ile Türkmenler arasında çatışma çıktığı, Amerika askerleri Kürtlerle birlikte Telafer Türkmenlerine ateş açarak üç gün içinde yüzden fazla Türkmenler şehit düşerek çok sayıda Türkmenlerde yararlanmışlardır.

Telafer ilçesinde günümüze kadar büyük oyunlar devam ederek Türkmen şehri Telaferi Kürtleşme planı uygulayarak onları yok etmeye müttefik ile Amerika telafer’e büyük silahlarla, tanklarla her türlü araçlarla, saldırıda bulunarak bir yıldan fazla bu saldırı, baskı suçsuz Türkmenleri öldürmektedirler. Yüzlerce Telaferli Türkmenler şehit olarak çok sayıda insanları tutuklamakla Erbil, Süleyman ye, Dohuk, Zaho, Akraya götürmüşlerdir, bunun yanında Irak Türkmen Cephesinde Dr Yaşar Telaferli , Hazım Telaferli ve Türkmen Partisin da çalışanları yakalamışlardır . Evlerini mallarını mülklerini her bir varlığı bırakan Telaferli kardeşler, başka köylere, çöllere yerleşmelerdir.

Uzun yıllardan büyük politikayı Saddam rejimi uygulamasında başarı olmasına rağmen, Amerika Kürtlerle tam bu planı uygulayarak çok sayıda Türkmenleri öldürerek onları göçe zorladılar, öte yandan Kürtler Telafer şehri bir Türkmen şehri olduğu için, Kürt bir türlü oraya yerleşmeden düşmancasına bu politikayı uyguladılar, şimdi Telafer’in her bir yarına Kürtler Peşmergeler yerleştiler önceden onlara büyük ders veren Telafer Türkmenleri bu Amerika ve Müttefik güçlerinin birliği ile Telaferi yok etmeye çalışarak Ama hiçbir zaman Türkmen milleti yok olamaz çünkü Büyük Allah ve Türk milleti her zaman onlarladır haklarını alacaktır.

Kürtler Sincar Telaferi kendi topraklarına bağlamak için, bu planı Amerika güçleri ile yapmaya kalkarak, ayrıca ikinci sınır kapısı Türkiye Telafer’den açmasın diye Türkmen Telafer’liler yaralamasınlar diye bu baskı büyük saldırıyla yüzlerce günahsız- suçsuz Türkmenlerin kanına girerek girmektedirler . Türkmen’in bir bölümü Musul’a ve sınıra yaklaşmışlardır, ve Musul’da bulunan Türkmen kuruluşlarına yerleşmişlerdir. Düşmanlar her bir fırsattan yararlanarak İslam din düşmanıyla el birliği yaparak utanmadan Türkmenlere saldırmaktadırlar.

Telafer, Musul Türkleri ile Düşman Kürt Peşmergelerin, ve Amerikan, öteki göçlere karşı, büyük Türkmen milletimiz korku bilmeden, karşılık vererek onlara karşı durarak, çok zarar vererek, mücadeleye Kerkük, Tuzhurmatu, ve öteki Türkmen yerlerinden düşmanlara karşılık başlatarak yüce mert şerefli milletimiz silaha sarılmışlardır, ve hiçbir zaman Türkmen milletin hakları yok olmadan kanlarla alınacaktır ..



İDAM OLAN IRAK TÜRKLERİNİN ADLARI
--------------------------------
1-Mustafa Mehmet Abbas doğum tarihi 1957,idam tarihi 11 Temmuz 1980, mezun,evli değil.
2-Yusuf Mehmet Yusuf bayatlı,doğum tarihi 1954,mamur.evli
Üç çocuk babası1Mart 1983 tarihinde idam oldu.
3-Mahmut Bayatlı subay ,evli kurşuna 1981 tarihinde dizilmiştir
4-Haşim Ali Kara, doğum tarihi,1955, evli 2 Şubat 1981de İdam olmuştu .
5-Yahya Zekeri ya, doğum 1954 fakülte mezunu 20 Nisan 1981
İdam olmuştu.
6-Halil Mehmet Yunus Ağa, doğum 1962 , evli 1986 Tarihinde
kendisiyle ev hanımı eşiyleyse karnında çocuğuyla idam olmuşlardır.
7- Halil ağanın eşiyle karnında çocuğu 1963 doğumlu 1986 de idam olarak işine kavuşmuştu.
8-Rıza Kasım Mehmet Bayatlı, 1955 doğumlu şoför 11 Kasım
1988 de işkence altında şehit olmuştur.
9-Şehit Muharrem doğum 1935 halk işinde çalışan 1983 Tarihinde genç yaşında oğluyla birlikte idam olmuştur.
10-Abbas Ali Necat 1957 doğumlu evli değil 20 Nisan 1981de İdam olmuştur.
11-Abbas Vahap 1960 doğumlu Mühendis 20 Nisan1981de İdam olmuştu,r evli değil.
12- Abdul gafur Muhsin Abbas 1984 de idam olmuş 1960 Doğumlu fakülte mezunu.
13-Asker Ahmet Şah kolu1954 doğumlu evli fakülte mezunu 1982 yılında idam olmuştur.
14-Mehmet Ahmet Şah kolu. 1956 doğumlu evli değil 1985 Mahpushanede idam olmuştu ,asker idi.
15-Haydar Ahmet Şah kolu,asker 1952 doğumlu1982 yılında Kurşuna dizilerek idam olmuştu.[babayla iki oğlu idam olmuştu]
16-Ali Esğer 1954 doğumlu,subay evli 1983 yılında idam oldu,.
17-Ali Ekber Hıdır Bayatlı 1954 doğumlu 1983 de işkence Altında şehit olmuştur.
18-Fazıl Süleyman 1988 doğumlu fakülte mezunu 20
Nisan1982 tarihinde idam olmuştur.
19-Muhsin Süleyman 1954 doğumlu 1982 de kurşuna Dizildi
20- Felah Şükür Abdullah 1965 doğumu lise mezunu 1986 de
kurşuna dizilerek şehit olmuştur.
21-Faysal Kara Bayatlı 1956 doğumlu ziraat mühendisi 1985 Yılında kurşuna dizilmiştir.
22-Ahmet Kara Bayatlı Kara doğum 1950 1984 tarihinde Kurşuna dizilmiştir.
23-Ahmet Kamber 1959 doğumlu lise mezunu 20 Nisan idam olmuştur.
24-Hasan Ali Abbas 1955 doğumlu öğretmen 1987 de kurşuna
Dizilerek şehit olmuştur.
25-Rıza Hasan Aşur, 1948 doğumlu 20 Nisan 1981 de idam olmuştur.
26-Mehmet Hamu 1958 doğumlu 20 Nisan 1981de idam olmuştur.
27-İbrahim Şükür 1959 doğumlu fakülte mezunu 1988 Kurşuna dizilerek şehit olmuştur.
28- İsmail Bayatlı 1955 doğumlu 1981 işkence altında şehit
olarak elleri kesilmiştir.
29-Cesim Cuma Kara Ali Bayatlı 1954 doğumlu as subay kurşuna dizilerek şehit olmuştur.
30-Cafer Bayatlı 1962 doğumlu subay 1981de kurşuna dizilerek şehit olmuştur.
31-Hasan Zeka riya Mirza 1961 doğumlu fakülte öğrencisi
1981 yılında şehit olmuştur.
32- Hasan Mehmet Yunus 1957 doğumlu asteğmen 1980de Kurşuna dizilmiştir.
31-Hasan Mustafa 1951 doğumlu 20 Nisan 1981yılında kurşuna dizilmiştir.
33-Hasan Vahap Mulla 1954 doğumlu 20 Nisan 1981idam Olmuştur..
34-Hüseyin Devacı oğlu tanılan yazar şair 1981 idam olmuş,
1955 doğumlu.öğretmen çok sayıda arkadaşlarla idam olmuş
35- Havva Cuma Ahmet 1946 doğumlu 1980 yılında iki oğlu Eşiyle birlikte idam olmuştur.
36-Zeynep Hasan Esğer 1975 doğumlu 14 kasım 1990 Yılında
İdam olmuştur, öğrenci kardeşi Hüseyin’le idam olmuştur.
37-Semihe Hasanın Ahmet 1972 doğumlu 13 Eylül 1991 İdam olmuştur, öğrenci.
38- Yaşar Cebbar Mehmet 1980 doğumlu 15 Temmuz 1991 Tarihinde 9 yaşında idam olmuştur..
39-Rahim Sadi kerim 1978 doğumlu 1991 11 Ekimde iki gözü çıkarılarak idam olmuştur .
40-Almaz Kasım Mustafa 1968 doğumlu evli 6 Aralık 1990 idam olarak kayıp olmuştur.
41-Atilla Hasan Abbas öğretmen 1962 doğumlu 1991tarihinde
İşkence altında şehit olmuştur.
42-Abdul Rezzak Ahmet şah kolu 1954 doğumlu 1985 şehit edilmiştir.
43-Cafer Rıza Arafat evli 1936 doğumlu 1980 şehit edilmiştir,
44-Mehmet Abdul kadir Bayatlı
Yüzlerce Şehit olan Kan kardeşlerimizin adları belli olmayarak çoğunda 1969-1970 -Yıllarından 1980- 1990 - 2001yılına kadar kimi gizli yerlerde yaşamakta ,kimide işkence baskı altında şehit olmuşlardır..
44-Mehmet Abdul kadir Bayatlı.
9/4/2003 Saddam rejimi düştükten sonra Kerkük, Tuzhurmatu , Tazehurmatu, Altunköprü, Telafer de çok sayıda kardeşlerimiz lider Türkmenler Amerika ve Kürtlerin kurşunlarıyla şehit olmuşlardır.

ALLAH BU KİMSESİZ MİLLETİMİZİ KORUSUN

ÇÜNKÜ TÜRK’ÜN; TÜRK‘TEN BAŞKA HİÇ BİR ZAMAN DOSTU OLAMAZ.


SADUN KÖPRÜLÜ


Kaynak
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

Şu dizine dön: Türk Tarihi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x