öffff. kardesim.
öff canim kardesim... öfff ki öffff...
ööööfffffff....
gökalp yazdı:öffff. kardesim.
öff canim kardesim... öfff ki öffff...
ööööfffffff....
YouTube (ve de benzeri) platformlar, sunulan videoları şikayet sayısıyla orantılı olarak kaldırılmasını sağlamaktadırlar.
Yani YouTube ve benzeri platformlarda platform etiğinde belirtilen ırkçı, nefret vs içeren videoları rapor ettiğiniz zaman bunların oradan kaldırılması gerçekleşebiliyor.
..... başarılamayacak olgu yoktur
Yani onlar "kaka" deyince, biz -"a olur mu o kaka değil" demek çok geç kalınmış olarak algılanmalıdır. O yapışan çamuru bir taraftan temizlemeye çalışmanın yanısıra en az on misli oranda da pozitif imaj oluşturacak eylemler yapmak lazım derim.
gökalp yazdı:Cevap yazan herkese tesekkürler. Tartisma aslinda güzel gidiyor. Izninizle kisa bi düzeltme yapayim; adi gecen siteyi ben kurmadim ben yönetmiyorum. ilk actigim baslikta belirttigim gibi sadece mütevazi katkida bulunuyorum.
ilk sordugum soruda(göbegini kasiyan adamlari nasil kullanabiliriz?) bir ilerleme olmayacagi anlasildi . O nedenle simdi izninizle cok samimi olarak kendi deneyimlerimi yazicam ve konuyu kapaticam. Yazilanlari sakin olaki bir övünme olarak almayin. Tam tersine bir dövünmedir cünkü.
Her ne zaman bir organizasyon (konu ne hakkinda olursa olsun, büyük yada kücük, önemli yada degil, zekice yada naifce) yapilmaya calisilsa bizim toplumumuzda bulunan ve olayi baltalayan cesitli tipler vardir. Degismez! Nihat Genc gibi bagirarak söylüyorum DEGISMEZ KARDESIM!!!
1. Ilgisiz, gamsiz, capsiz tip: ne kokar ne bulasir.
2. "Bundan bi sey olmaz. Bir ise yaramaz. Önünüzü keserler. Sunla papaz oluruz, bunla papaz oluruz" diyenler.
3. Tamam abi yapalim deyip kaybolanlar.
4. Tamam abi yapalim deyip, görev verilince kaybolanlar, kisisel egosu nedeniyle ariza cikaranlar.
2 ve 4 en büyük tahribi yapar.
Kirk kere internet sitesi yapilmaya calisildi, is yapan olmadi. Kendi cebimden para verip poster yaptirdim, kicini kaldirip asan olmadi. Kendi icimizden bizim insanlarimiza küfür edildi, ne diyorsun diyen olmadi. Kitap yapildi, basan olmadi. Belge bulundu, ceviren olmadi. Washingtonda Ermeni yasa tasarisi tartismasina sadece 5 Türk ögrenci katildi gözlemci olarak. Sokak gösterisine sadece 500 küsür kisi geldi.
Her kesin gündüz gece "bi sey yapmali" sarkisini söyleyip hic bir halt yapamamasinin ana sebeplerinden biri budur. Tek istisnasi nefret ile birlesenlerdir. örn: Diaspora Ermenileri
Basa dönüyorum. Üniversite yoksa, Devlet yoksa, organizasyon yoksa ve cabalayan bir avuc insanin üretebildikleri önemli olsa da karsidaki dev organizasyon ve bütünlük karsisinda eziliyorsa ne yapmak gerekir? Bir sekilde atil kitleyi egitmek gerekir degil mi? Egitmek bizim imkanimizi asiyorsa?
Fiilen su anki aciliyetle bagdasmiyorsa "egitme" secenegi. Ne yapicaz?
Ben bir fikir cimnastigi önerdim. Internette bos islerle ugrasan göbegini kasiyan adamlari nasil kullanabiliriz. Bana fikir verin diye rica ettim. You tube vs. yi fikir biraz somutlassin diye mecburiyetten örnek olarak sundum sadece. Olay budur deseydim organizasyon yapmaya calisirdim fikir sormaya degil. Bakin ilk yazida ne demisim Benim aklimda bir kac fikir var ama internet ve bilgisayar konusunda daha bilgili arkadaslarin cok daha iyi fikirlerle gelecegini tahmin ediyorum?. Ama daha tartisma olmadan ve benim ne dedigimi inatla es gecerek beni "youtube salaklari" seklinde algilayan bir takim yanitlar aldim. Bos tartismalarda herkes yazdikca yaziyor. Herkes kanserin caresini bulmus anlatiyor; kanserli hücrelerin cogalmasini durdurmak gerek. Eee güzel de nasil? Nasil? mesele orda! Mesele teshis meselesi degil tedavi meselesi!
O zaman hodri meydan. Elimde tonla belge var. Üstelik Haham Güneyin ki gibi kolpa degil!; Bunlarin cevirilmesi ve Türk halkina anlatilmasinda, ulastirilmasinda fayda var. (özellikle bizim kolejli genclige. Kolejli ve üniversiteli gencligin bir kismi tamamen gidik. Onlar bir tek yabanci belgeden anlar) Var mi bunlari cevirip yayacak baba yigit aranizda? Yada en azindan Cetin abinin önerisini ?
Ha yaptiklarina laf edersek carpiliriz. Yurt disinda yasadigimdan, eli yüzü düzgün tartismalara tek ulasma sansim bu siteden.
Şu dizine dön: Ermeni Meselesi
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk