Süheyl Batum: Plân Şu: Türkiye’yi Parçalayacaklar!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Feza Tiryaki » Pzt Mar 07, 2011 18:35

Biz Bu oyunu Mutlaka Bozacağız!

Biz Bu Oyunu Mutlaka kıracağız!

Süheyl Batum, Ulusal Kanal’da bugün ( 7 Mart), Elif Akçınar’ın sunduğu „Neler Oluyor?“ programına katıldı. Merak edilen konularda partisi ve kendi adına açıklamalar yaptı. Konuşmasından önemli bölümler:

Gazeteci tutuklamaları

Cumhurbaşkanının ben bu oyunun içersinde bir aktör olduğunu düşünüyorum.
Bakınız: Her gün Televizyonlara çıkan,oralarda tartışan aynı kişiler...Yenişafak’tan iki kişi...Zaman’dan şu kişi...
Şimdi artık, „Sende uçak düşürdün. Bana bak senide alırız”a...geldiler...
Neden bu adamlar dört yıldır tutuklu?

Hürriyet manşette vermiş.“Bu dava bin yıl sürecek...“

Hürriyet’te olanlar...bunlar bir yerde durmaz. Ruhat Mengi’nin o çok izlenen programını kaldırırlarken, bu yayınla birlikte hiç bir yerde seyredilmeyen bir yayın da kaldırıldı. Göstermelik. Hürriyet yazarları (yazılarını kısıtladıkları) içinde Hadi Uluergin’de konuyor ki, onun ne kadar okunduğunu bilmem, göstermelik yapıyorlar bunu...

Faşizmde, beş Yahudi, iki kominist, bir de yoldan geçen birini alır hapse atarsın. Herkesi atıyorum demek için...
Hukukta ilkeler aynıdır. Önemli olan kanıt nedir?“ Fasa fiso bunlar!” Bunu lideriniz Erbakan söyler. Biz demedik!
Neden kanıtlar önemli? Kanıtlar: Lazer ışık açılırken Atatürk resmi çiziyor. CD’ler. 100 CD’den biri hava durumunu veriyor...

Bu kanıtlarla en az on yıl sürer bu dava. On yıl tutuklu kalacaklar !

Ben banka soysam gelsem Ulusal Kanal’a. Herkesi atsalar. Sorsak: “Herkesi atıyorsun?” “Ama banka soyulmadı mı? “demeleri gibi…

Bunlar," usul kuralı," dediler. "Kanıtmış, sulandırmayacağız." "Amaç, askeri vesayeti kaldıracağız." dediler…Televizyonları aradılar. Başlarını, kurucularını içeri attılar. Parti başkanlarını, komutanları, bilim adamlarını, genç teğmenleri içeri attılar…

Gazetecilere sözüm:

Bakın bu bilinçli. Davaya bakan Beşiktaş Adliyesine bakın. Kaç hakim başka yerlerde görevlendirildiler veya ayrılmak zorunda kaldılar? Bunu sorun! Bu çarpıklıklara neden iki sene önce dikkat çekmediniz?

Bir gazeteci neden dört yıl tutuklu kalır? Neden Deniz, Ufuk tutuklandığında kaleminizi kırmadınız? “A…onlar nerede çalışıyor, Ulusal Kanal’da…Gitsinler!” Dediler.

Bir gün bile demediler ki: “Hadi bu Ergenekon’u çok seviyoruz. Ama yaptıklarınız yanlış!” demediler.Cumhurbaşkanı onu demiş,bunu demiş…

2007”de “Balkon Kriterleri” çıkardılar

Dünyada Hitler dahil bir başbakan böyle der mi?“ Hitler 1933 seçimlerinde,“Seçimi kazandım. Yahudileri kesece’m, komünistleri bitirece’m der mi?

Bu insanlar bu“Balkon Kriterleri“ var diyenler bizden aptal mıydı? Şu, şu seçimi kazanınca muhalefete, sizi keseceğiz, bitireceğiz demiştir?“Ama bizim başbakan demedi!“ Olur mu?

Tecrite CHP’nin tepkisi ne olacak?

CHP’nin bir tepkisi olacak. Muhakkak bunu gösterecek!

Belli bir süreden beri faşizme, otoriter rejime süratle gidiyoruz. İçimizden kimi yokuş aşağı gidiyoruz diyor, kimi benim gibi, bu yukardan bir kamyonun bırakılması, süratle gelmesi, diyor.

Dünyanın hiç bir yerinde bir başbakan;

“Bitaraf olan bertaraf olur…”

“Gazeteni sen çalıştırıyorsun, bunu yazdırma…”

“Bu stadı ben yaptırdım. Bir Allah kuruşunuz yok. Bana biat edeceksiniz!” demez.

Tecrit bunun devamı. « Zulümhaneyi tam göreceksiniz »in tezahürü…

« Çok ayıp ya, yapmayın bunu tutuklamayın…Bu kitapları yak ama onları yakma, okumadım.» « Bu Yahudi mahalledeki bakkalımıza benziyor, onu yakma …tepkisi gibi tepkiler geldi bu güne dek…

Tepki göstermezsek bunun dönüşü yok !

1977’den itibariyle yapılan seçimler kritikti ama bu seçim ciddi ciddi kritik !

Demokratik, lâik...hukuk devletiinn üzerinin tamamıyla çizileceği bir seçim olacak!

Bir ülkede yazacağı kitap için gazeteci hapse gidiyorsa, bu bütün gazetecilerin korku içinde titrediği bir durum…
Oktay Ekşi gazetesinden atıldı. Atıldığında hakaret etmiş olabilir...Tazminat açar, para alırsın...

Eski bir akademisyen ve CHP Genel Başkan yardımcısı olan biri olarak, benim için bunların gazetesinde, bir polis olan, 9 yıl ABD’de kalan Emre Uslu « Süheyl Batum darbe hazırlığı yapıyor, »diye yazdı. « Acayip istihbarat kaynakları var, » dedi. Sonra ne oldu? Rezil oldu…

Siz Ulusal Televizyon olarak, AKP genel başkan yardımcısı için böyle yazsaydınız polisler gelip burayı basardı!
Adalet bakanı, Öcalan’ın ev hapsine, “Toplum henüz buna hazır değil,” dedi.

Plân şu: Bu plân Muavenet gemimizin bombalanmasıyla başladı…Askere çuvalla devam etti…

Türkiye’yi mutlaka ve mutlaka bölecekler!

Bu gün PKK aracılığıyla değil, Kuzey Irak aracılığıyla bölecekler. PKK, Barzani kardeşimiz diyecek , PKK çok net farkında, o da kullanılacak…

Bilinçli bir şekilde oyun oynanıyor

Türkiye’de işsizlik arttı…Tarım hayvancılık bitti…Türkiye, 5- 10 sene önce kurbanlık hayvanı yurtdışından getirse Türkiye yıkılırdı!..

Her Cuma çıkışı ortalığı yıkarlardı! Domuzun yanında yetişen hayvan yediriyorlar derlerdi…Şimdi bundan herkes memnun…Kim memnun değil bu işten? Tarım kesimi!

Araplar dünyanın en zengin ülkesiyiz, neden böyleyiz demez mi? İnsanları bunu söyleyemeyecek hâle getiriyorlar. Umarsız bırakıyorlar! Eğitimi ortadan kaldırıyorlar!

Türkiye’yi bölecekler!

Türkiye parçalanıyor!

Sonunda bunu da gördük. Parti genel başkan yardımcısı, “Deliğe süpürmeyin, kullanın benim genel başkanımı, dedi. Kendisi halen genel başkan yardımcısı…

Biz bu oyunu mutlaka bozacağız!

Biz bu oyunu mutlaka kıracağız!

Kırmak için bizim vatandaşa, oradaki vatandaşa güven vermemiz lâzım. 5-10 senedir Kürt vatandaşı onların eline ittik.
Biz kaygılarınızı anlıyoruz, herşeyi görüşürüz…diyoruz…

Amerika bunlara söyledi:

1. Etnik kökene dayalı siyaset yapın!

2. Dine dayalı siyaset yapın!

Bize güven, diyeceğiz. Öcalan’ı çok mu ön plâna çıkarıyorsun, göreceksiniz öyle siyasi sistem kuracağız ki...diyeceğiz...

„Allah kahretsin! Hiçbir şey vermem, „deyince onların kucağına gidiyor. Çetin Soysal bu amaçla konuşmuştur:
Hemen ev hapsine alacağız demedi, hepsini görüşürüz, dedi.

Cumhurbaşkanı’nın ABD Büyükelçisiyle kayıtdışı görüşmesi

Cumhurbaşkanında böyle bir diplomatik teamül falan yok.

Oysa Atatürk’ün her sözünde bir şey vardır.

Cumhurbaşkanının ağzından şunu da yapacaklarmış gibi söz duydunuz mu?

İncir çekirdeğini doldurmayan sözler!-saygım sonsuz tabii- o başka bir fonksiyon icra ediyor. Biz bunu söylemeyelim! Nasılsa görünecek!

Sayın Cumhurbaşkanının çok derin fonksiyonları yavaş yavaş çıkacaktır!

Seçimde güçbirliği

Seçimde güçbirliği yapılır.

Demokrasiye, lâik, sosyal devlete, emeğin hakkına bağlılık, saygı duyan herkes bir birlik yapar.

DP, Saadet’le, BBP... ile ittifak yapıyormuş. Amerika buna izin vermeyecektir!

Seçmenlerin AKP’ye akması yönünde Amerika’nın bir çabası var!

Şu yapılmaz: Biz dört beş parti güçsüzüz... Birleşelim.

AKP ile ilgili ABD’nin hesabı, MHP’nin bir bölümünün oylarını AKP’ye yönlendirerek AKP’ye yüzde kırkın üstünde oy akması. Çünkü ABD daha bütün sorunlarını çözemedi.

Ege sorunu, Kıbrıs sorunu, Kuzey Irak sorunu çözümlenmedi!

Biz hepimiz birleşirsek, halk, „ Ağbi, bunların hepsi birleşiyor, AKP’yle mücadele ediyorlar!“ der.

Artık hiçbirşeyin üstünü örtmek mümkün değil! Bakın, (liberal gazeteciler) ona gelirse, bize de gelir diyorlar!

Haber: Feza Tiryaki, 7 Mart 2011

İzleme adresi: http://www.guncelmeydan.com/pano/neler-oluyor-7-mart-2011-suheyl-batum-t27710.html#p144327
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1022

Re: Süheyl Batum: Plân Şu: Türkiye’yi Parçalayacaklar!

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 07, 2011 19:25

Süheyl Batum yazdı:Plân Şu: Türkiye’yi Parçalayacaklar!

Amaç bu Süheyl Batum, genel başkan yardımcısı olduğunuz parti ile el ele hemde! http://www.guncelmeydan.com/pano/chp-pkk-yakinlasmasi-t27621-15.html#p144277
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Feza Tiryaki » Pzt Mar 07, 2011 20:13

Bu söyleşinin baş tarafını dinleyemedim. Yayını biraz geç açtım ama dinlediğim yani yazdığım bölümünde Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılık tarif edilirken "Demokrasiye, lâik, sosyal devlete, emeğin hakkına bağlılık, saygı duyan herkes bir birlik yapar. " deniyor. Hani Atatürk devrimlerine bağlılık?
Bunu anamuhalefet bile unutmuş...Sonra kaç kez bölünmeden söz ediliyor!
Bin yıldır hiç bir devlet kuramamış bir topluma küresel baskı ve şantajla dış güçlerin yerli işbirlikçilerle devlet kurduracaklarını itiraf etmektir bu. Ve halkımıza başka seçenek bırakmamak: Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek!
Oysa bu seçimde bizim partimiz yok, Türkiye'nin dirliği ve birliğine oy vermek var! Bunu nasıl görmezler!
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1022

İletigönderen GEZGİN » Pzt Mar 07, 2011 21:31

Süheyl Batum a sormak gerekli siz muhalefet olarak ne yaptınızki iktidar olursanız ne yapacaksınız. Şuanki durumun bir müsebibide muhalefet partileridir. Baykal vardı azda olsa muhalefet yapan oda bişekilde tasviye edildi.

Yaptıkları klasik söylemler laiklik , demokrasi , emekçinin hakkı ama halk artık bunu yemiyor . Yaratıcı olun biraz siz halka dönmedikçe sadece kağıttan muhalefet olarak kalmaya devam edeceksiniz.
Kullanıcı küçük betizi
GEZGİN
Üye
Üye

İletiler: 114

İletigönderen Ram » Sal Mar 08, 2011 2:13

Süheyl Batum2007”de “Balkon Kriterleri” çıkardılar

Sen ne yapıyordun 2007'de¿? Onu da söyle istersen.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x