Suriyelilere iş bulmak için dış borç aldık: Tam 367 milyon euro

Genel & Güncel Konular

Suriyelilere iş bulmak için dış borç aldık: Tam 367 milyon euro

İletigönderen İlteriş Kağan » Cum Haz 05, 2020 13:34

Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası’ndan 367 milyon euro kredi aldı. Alınan kredi ile KOBİ’lere finansman desteği sağlanarak kayıt dışı iş gücünün önüne geçilmesi hedefleniyor. Ancak Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada söz konusu proje ile Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacılara iş bulunmasının amaçlandığı kaydedildi.
Resim
Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası’ndan yeni iş imkanlarının yaratılması için 367 milyon euroluk kredi aldı. Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası söz konusu anlaşmayı 1 Haziran tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.

Dünya Bankası’nın kredi anlaşmasıyla ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada alınan kredinin en önemli amacının Suriyeli sığınmacılara iş bulmak olduğu belirtildi. Alınan kredi ile sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı 24 şehirde yeni iş imkanları yaratılması için projeler geliştirilecek. Alınan kredi ile birlikte kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi hedefleniyor.

DÜNYA BANKASI’NDAN ÇARPICI TÜRKİYE AÇIKLAMASI
Dünya Bankası’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’deki işsizlikle ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye gelmesiyle birlikte iş gücü piyasasında büyük baskı meydana geldiği belirtilerek, Suriyelilerin daha çok kayıt dışı ve düşük ücretle çalıştıklarının altı çizildi. Dünya Bankası ayrıca, sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı illerde işsizliğin yüzde 27 seviyesine kadar arttığına dikkat çekildi.

AMAÇ, SURİYELİLERİ TÜRKİYE’DE TUTMAK
Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada yapılan anlaşmanın amacı olarak kayıt dışı olarak çalışan ve ülkede geçici koruma statüsünde bulunan sığınmacıların kayıt altında çalışmasını sağlamak ve Türkiye entegre olmalarının hızlanmasını sağlamak olduğunun altı çizildi.

Türkiye Yatırım ve Kalkınma Bankası, Dünya Bankası’ndan alınan 367 milyon euroluk kredi ile birlikte özellikle Suriyeli sığınmacıların yaşadığı 24 kentte KOBİ’lere finansman desteği sağlayarak Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere kayıtdışı iş gücünün önüne geçmeyi hedefliyor.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, dünyaca ekonomik olarak zorluklar yaşanılan bu dönemde istihdamı artırmaya yönelik kaynağın sürdürülebilir ekonomik büyüme için önemli olduğunu belirterek, kredinin bir kısmını büyük işletmelere, bir kısmını da aracı finans kuruluşları üzerinden KOBİ'lere kullandıracaklarını kaydetti.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Cum Haz 05, 2020 16:43

Bu miyonlarca kaçkına yedirmiş oldukları 58 milyar dolar ve bir o kadar da kamu malı ve hizmeti yetmemiş olsa gerek ki 367 milyon evro daha yedirmeye karar vermişler.Korona illetiyle ssavaşa para yok diyerek halktan İBAN'la para dilenirken milyarlarca doları bunlara yedirmiş ve yedirmekte olan bu eski ve yeni BOP'culardan o kutsal ve ulusal hesap mutlaka sorulacak ve sorgulancaktır. Sağol varol sevgili İlteriş.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x