Bu akşam Survivor programına bir beş dakika baktım ve gördüğüm rezalete dayanmaya çalıştım. Bir sürü genç büyük bir çamur havuzunun başında toplanmış, bir topun peşinden kendilerini bu havuza atıyorlar. Çamurun içinde debelenerek ve koşarak adeta insanlıktan çıkıyorlar.
Yüzleri, tüm vücutları çamurla kaplanıyor. Şuurları kapalı bir şekilde bir topun peşinden koşuyorlar. Üstelik büyük bir ciddiyetle ve çok büyük bir azimle! Topu yakalayınca ve parkuru yüzleri çamur içinde önde kazanınca deliler gibi seviniyorlar! “Tamamen güçlü olan kazanır, zayıf olan elenir” mantığıyla, hayvani içgüdülerle kıran kırana bir yarışma sergileniyor!
Bizim gençlerimiz, bizim insanlarımız ne zaman böylesine acınacak hale geldi? Para için böylesine büyük bir rezaleti kabul eder mi insan? Bunu kendi haysiyetine, onuruna, şerefine nasıl yedirebilir? Beynini böyle nasıl uyuşturabilir?

Bu yarışmada para için herşeyi yapabilecek insan modeli sergileniyor. (Daha önce de Acun Ilıcalı başka bir yarışma programında para için insanlara böcek yediriyor, her türlü rezaleti yaptırıyordu.) Ayrıca yine bu programda dış dünyadan tamamen kopuk, beyni uyuşmuş, olaylardan birhaber bir gençlik seyrediyoruz. Türkiye aleni bir bölünme tehlikesi altında, Ortadoğu’yu kan götürüyor, Müslüman alemi kan ağlıyor, mülteciler bir lokma ekmek için yaşam mücadelesi veriyor. Ama Acun Ilıcalı’nın kanalında vur patlasın, çal oynasın, tüm gün eğlenceden geçilmiyor. Tüm Türkiye’nin beyni yarışmalarla uyuşturulurken PKK tüm Güneydoğu’ya bomba döşüyor, hendekler kazıyor. Buradaki gençliğin haberi bile yok! O sadece yarışmadan kazanacağı parayı ve onu nasıl deliler gibi yiyeceğini düşünüyor. Milli şuur diye bir şey yok, vatana sahip çıkmak yok. Sadece kendi çıkarları var ve bu çıkarları uğruna herkesi ezip geçmek var.
Bu büyük tehlike halkımız tarafından mutlaka fark edilmeli. Okullarda milli şuur dersi okutulmalı. Gençlerimizin böylesine derin bir şuursuzluğa, vurdumduymazlığa sürüklenmesine ve para için kendisini böylesine küçültecek kadar değerlerini yitimesine hiçbir şekilde izin verilmemeli. Bizler bu yarışma programlarına manevi değerlerimizin tek tek yılıldığını seyrediyoruz. (Tıpkı bir diğer yarışma programında eşine –beni başka erkeklerle düşün- diyen karısının yaptığı gibi) Türkiye aşama aşama manevi değerlerini yitirmeye hazırlanıyor, bomboş ve şuursuz bir gençlik hedefleniyor.