Süryaniler ayaklandı sırada “Pontus” var!

Genel & Güncel Konular

Süryaniler ayaklandı sırada “Pontus” var!

İletigönderen |Kuralsız| » Sal Eki 16, 2007 14:04

Resim

Süryaniler ayaklandı sırada “Pontus” var!
Ermenilerin ardından İsveç’te yaşayan Süryaniler de harekete geçti. Süryani iletişim grubu, ABD Temsilciler Meclisi’nin önemli, fakat eksik bir karar aldığını savundu ve Süryanilerin soykırıma uğradığının da kabul edilmesini istedi. Bu arada Yunanistan’ın da Pontus kartını açmaya hazırlandığı bildirildi.


Pontusçular sıraya girdi

Süryaniler, ABD’ye “Süryani soykırımını da kabul edin” çağrısı yaptı. Yunanistan ise Pontus iddialarını gündeme getirmeye hazırlanıyor



AKP’nin dış politikadaki teslimiyetçi tutumu, Türk düşmanlarını iyice azdırdı.Merkezi İsveç’te bulunan ve Süryani lobisinin oluşturduğu ve “Easternstar News Agency” (Doğu Yıldızı Haber Ajansı) adını verdiği Süryani iletişim gurubu, ABD, Temsilciler Meclisi’nin önemli, fakat eksik bir karar aldığını savundu ve Süryanilerin soykırıma uğradığının da kabul edilmesini istedi.Kendi halklarının da soykırıma tabi tutulduğunu savunarak hareket eden ve soykırımı iddiaları konusunda Ermeni lobiline açık destek veren Süryani Lobisinin iletişim grubunda, Seyfo Center imzası ile atılan bir metinde şu ifadeler yer aldı:

Karar eksik oldu

“Bilindiği gibi her sene, ABD’de temsilciler Meclisin de, Ermeni Soykırım yasa taslağı tartışılır ve bu son anda reddedilirdi. Ancak, 1915 Soykırımını içeren bu yasa taslağı, nihayet bu sene, ABD temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi’nde görüşülüp kabul edildi. Hiç suphesiz bunun önümüzdeki süreçte, bütün dünyada önemli ve olumlu yansımaları olacaktır. Alınan bu tarihi ve önemli kararı selamlıyoruz.

Biz de aynısından isteriz

Ancak şunu bildirmek isteriz ki, 1915 Soykırımında sadece Ermeniler değil; Süryaniler de yok edildiler. Peki, bunlardan niye söz edilmedi ve bunlardan niye söz edilmiyor? Önemle bütün dünya kamuoyuna duyurmak isteriz ki, önümüzdeki süreç bu eksikliğin giderilmesi süreci olacaktır” Öte yandan Yunanistan’ın da önümüzdeki günlerde sözde Pontus soykırımı iddiaları gündeme getireceği ifade ediliyor. Yunan hükümetinin sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan hazırlıklara açık destek verdiği ifade ediliyor.



Festival alanına Osmanlı savaş çadırını temsilen bir de çadır kondu. Yeniçeri kıyafetlerini giyen bir Amerikalı da, sözde soykırım ile ilgili olarak, “Bu iş çok organize değilmiş ama insanlar ölmüş” dedi.



Tasarı ABD’deki Türklerin umrunda değil!

Sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı oylaması sırasında lobi çalışması yapmak için toplanan Türkler’in sayısı 5’i geçmezken, dün Washington’da yapılan Türk Festivali’ne yaklaşık bin kişi katıldı. Festivalde, tasarı ağızlara bile alınmadı.Washington’daki Türk Amerikan Derneği’nin (ATADC) bu yıl beşincisini düzenlediği festivalde bol bol halay çekilip yemekler yendi.Soykırım tasarısının adının bile geçmediği festivalde, bu yönde herhangi bir pankart ya da döviz de taşınmadı. ashington’da, festival nedeniyle ABD Meclisi’ne giden ana caddelerden Pennsylvania sabah saat 10.00’dan 18.00’e kadar kapatıldı. ABD’de öğrenim gören Emrah Safa Gürkan, Ermeni tasarısına karşı bireysel olarak bir şey yapıp yapmadığı sorusuna, “Bir şey yapmadım. Vize durumum belli. Ama Türkler bir şeyler yapmalı” yanıtını verdi. Festivale katılan İspanya asıllı bir Amerikalı ise Ermeni soykırımına karşı bir yürüyüşe katıldığını belirterek, bu konuda kılını bile kıpırdatmayan Türkler’e ders verdi.


Yeniçağ
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen shadow39 » Sal Eki 16, 2007 17:36

Bu kopekler zamaninda gene azmislardi.Daha sonra Isvece kacti hepsi.Ustune basa basa soyluyorum bunlarin cogu pkk veya dhkp-c dir.Bir ornegi bir aralar forumumuzda vardi
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye
 
İletiler: 2230
Kayıt: Cmt Mar 03, 2007 20:27

İletigönderen Gilda » Sal Eki 16, 2007 17:39

Herkes tetikte bekliyor...
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye
 
İletiler: 1078
Kayıt: Pzt Mar 12, 2007 12:58
Konum: kendimden...


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x