Türk-Kan yazdı:gokturkmehmet, Eruygur Pasa ile okudugunuz diger yorumlarin hala etkisinde oldugunuzu düsünüyorum. Zira, Tuncay Özkan'in aylardir "Beni de alin" diye "haykirdigini" bilmeyenimiz yok. Hele ki Sisi'nin alinisindan sonra bayagi bir sIkInti yaptigini ben de düsünmüyor degilim. Tuncay Özkan'in samimiyetine güvenmemekle birlikte hic kimsenin fasist düzen icerisinde hukuki dayanagi olmadan gözaltina alinmasini tasvip edemeyiz elbette.
Tuncay Özkan "beni de alin" dedi diye Gestapo kovusturmalarini andiran Ergenekon sorusturmalari mizah konusu mu olacak? Muhalif fikirler üzerinde uygulanan bu korkunç Engizisyon baskisini daha rahat mi sindirecegiz?
Olan gayet açik: Van rektörü ve Semdinli olaylarinda oldugu gibi, Ergenekon sorusturmalarinda da AKP himayesine aldigi kukla savcilarini muhalif fikirlilerin üzerine saliyor. insanlar gecenin bir saatinde yaka paça tutuklaniyor, hiçbir iddianame olmadan aylarca içeride tutuluyor. Bu arada da yandas basin hiçbir ölçü etik tanimadan tutuklananlara düz gidiyor. Tam bir yargisiz infaz!
Sloganlar hep ayni: darbe, demokrasi. Adalet bakanligi hukuksuz islem yapan, masal gibi iddianame yazan Ergenekon savcilarinin denetlenmesine ve yargilanmasina engel oluyor.
Olan biten aynen Hitler'in hükümeti ele geçirdigi yillardaki polis baskisini andiriyor. isin sakaya veya hafife alinacak bir yani yok. Bu is kaniksamaya ise hiç gelmez, bu olabilecek en kötü sey.