Tahrikçi iş başında!

Genel & Güncel Konular

Tahrikçi iş başında!

İletigönderen Pınar » Pzt May 26, 2008 16:41

Tahrikçi iş başında!

Zana yine saçmaladı

Kapatılan DEP’in eski milletvekili, Londra’da 300 kişilik bir gruba yaptığı konuşmada “İktidara gelsek, herhalde Kürtler’i katliamdan geçirirler” dedi

Kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana Londra’da yaptığı konuşmada yine küstahça açıklamalar yaptı. Zana, Haringey Bölgesi’nde ’Kürtlerin Komite Merkezi’nde bir toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Milliyet’te yer alan habere göre, yaklaşık 300 kişiye seslenen Zana, konuşmasının ilk 40 dakikasını Kürtçe yaptığı için salonun yarısı anlayamadı. Çoğu Türk medyasını temsil eden gazeteciler de Kürtçe konuşan Zana’yı anlamadıkları için toplantıyı protesto ederek salondan ayrıldı. Bu sırada dinleyiciler bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Gazetecilerin çoğunun salondan ayrılmasının ardından konuşmasına Türkçe devam eden Zana, AKP’li milletvekilllerinin seçimlerden önce Diyabakır’ı ziyaretlerinde “Kürt sorunu bizim sorunumuzdur” mesajları verip oy avcılığı yaptıklarını, Ankara’ya döndüklerinde başka bir tablo sergilediklerini iddia etti.

AKP’ye fırsat verdik

AKP’nin başa gelmeden önce Avrup Birliği’ni ’Hıristiyan topluluğu’diye reddedip karşı çıkarken, iktidara gelince bir anda taraftarı olduğunu ve sürecin işlemesi için her şeyi yaptıklarını öne süren Zana, “AKP’ye güvenmek halkımıza en büyük haksızlıktır. Halkımız sadece bir fırsat vermek istedi” diye konuştu. Türkiye’de sistemin iki kesimi düşman gördüğünü iddia eden Zana, şöyle devam etti: “Bazen diyorum ki; Sakın iktidara heveslenmeyin. Sizi iktidara getirirlerse herhalde Kürtler’i katliamdan geçirirler. Kürtler kendi içinde diyaloglarını güçlendirmezlerse, ötekilerle barışık olma şansı yoktur. Kendinizle barışık olun ve aranızda ilişkilerinizi geliştirin”

PARİS KÜRT ENSTİTÜSÜ: Kürt sorunu için devreye girin

Fransa’da faaliyet gösteren Paris Kürt Enstitüsü, Le Monde gazetesine verdiği tam sayfa ilanla, Avrupa ülkeleri ve ABD’den Türkiye’deki Kürt sorununun çözümüne yönelik uluslararası bir arabulucu tayin etmesini istedi. Milliyet’te yer alan habere göre, aralarında şimdiki 20 DTP’li milletvekili ve 25 eski parlamenterin de bulunduğu, bin kişi, bildiriye destek verdi.

Olumlu girişimler

Bildiride, “Türkiye’de çok sayıda aydın, yazar ve üniversite öğretim üyesinin barışçı çözüm amacıyla gösterdiği çabalar olumlu girişimler” olarak nitelendirildi. Ancak bu çabaların günümüze kadar etkisiz kaldığından uluslararası arabulucu gereksiniminin ortaya çıktığı ileri sürüldü. Bildiride, halen üzerinde çalışılan anayasa değişikliği ile birlikte Kürtlerin varlığının yasal olarak tanınması, Kürtçenin başta eğitim kurumları olmak üzere, medya, parti, dernek ve diğer kurumlarda serbestçe kullanılmasının sağlanması da istendi.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 26, 2008 19:21

S..tirsin!Kimi bulur bilemem,o ayrı konu.
Ağır konuşacaüım demiştim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x