Taksim'in 4 bir yanında çatışma

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Prş May 01, 2008 11:24

TKP'nin yaklaşık bin kişiyle polis barikatlarına yüklenip Taksim'i zorladığı bildirildi.

Pangaltında Taksim'e girmeye çalışan yaklaşık bin kişilik gruba da polis müdaha etti. Polis gruba tazyikli su ve yoğun gaz bombası atıyor. Ancak eylemciler polise taşlarla direniyor.

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) yaklaşık bin kişiyle polis barikatlarına yüklenip Taksim meydanına yaklaştığı bildirildi. Polis yürüyümek isteyenleri ablukaya aldı. Polisin müdahalesine rağmen TKP'liler dağılmıyor.

Dolapdere'de Kurtuluş yokuşundan da yaklaşık 500 kişilik farklı bir grup kaldırım taşlarını sökerek, Taksim'e girmeye çalıştı. Polis tazyikli suyla grubu kovalamaya başladı. Kurtuluş yokuşunun başında bekleyen grup zaman zaman polis barikatını zorluyor.

Bu arada bazı gruplar da İstiklal Caddesi'nden Taksim'i zorluyor. Ancak polis burada toplanmaya izin vermiyor. Ara sokaklara dağılan göstericiler tekrar toplanıyor.

Şu ana kadar yaklaşık 200 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen shadow39 » Prş May 01, 2008 18:08

Bir kere adam gibi kutlayin be.Ondan sonra 1 mayis yasak diye aglayip sizlanirsiniz
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Türk-Kan » Pzr May 18, 2008 21:01

ceviz ağacı yazdı:Emek düşmalarına bir yazı en uygun yeride burası "bu ülke mavi olsun istedik belki. belki kırmızı, sarı, eflatun. ama siyah değil. "rağmen"ci değil, "için"ci düşünce istedik. sadece 1 mayıs 2008 için değil, 2009'lar,2100'ler, 2500'ler için.

77'de kan kırmızısına boyadıkları meydanı, bu yıl polis koyuluğuna, korkunçluğuna büründürdüler. yarın, aç kalmış çocukların ellerine ekmek tutuşturup vicdanlarını aklayacaklarına adım gibi eminim. koşturup savaşlar yapan, koşturup ormanlar yakan bu otorite, gün gelecek vicdanını bu küçük, meleklere karışmış çocuklarda aklamaya çalışacak.

dünya mavi olsun istedik lan, çok muydu yani ? 24 bin ytl'lik tatillerde tek dertleri, mutfak fayanslarının rengi olanlardan ziyade, boyumuzu aşan dertlerimizle boy ölçüşebilmek için, birbirimizin omuzlarında, ellerinde yükseldik havaya ve siz, hep en alttakilerin kafalarına sıktınız.

türban dediniz, allah dediniz, iman dediniz, devlet, bayrak, vatan dediniz uyuşturdunuz. alevi sünni dediniz öldürttünüz, türk kürt dediniz kırdırttınız. ne içindi lan ? fabrikalarınızın bacasından duman, sofranızdan keman eksik olmasın diye mi ?

ben geleceğimi istiyorum, hemen, şimdi. kimse bana çıkıp "anın tadını çıkar" demesin. 1 ocak 2009 gecesi o meydanda yılbaşı tacizcilerini, o çocuklarını görürsem "ya sev ya terket"cilere çekeceğim süper bir hareket olacak.

Bu ülkede hem Allah/Peygamber/Din hem Vatan/Millet hem de Atatürk diyerek herkesi sömürüyorlar. Ve bu en büyük sorunumuz olan cehaleti cözene kadar devam edecek.

Bir Galatasaray'li olarak Taksim'deki sampiyonluk kutlamalarini görünce aklima 1 Mayis görüntüleri geldi ve bütün gece lanet ettim kanimizi emen bu sisteme!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen AlpereN » Pzr May 18, 2008 23:00

Emek düşmalarına bir yazı en uygun yeride burası "bu ülke mavi olsun istedik belki. belki kırmızı, sarı, eflatun. ama siyah değil. "rağmen"ci değil, "için"ci düşünce istedik. sadece 1 mayıs 2008 için değil, 2009'lar,2100'ler, 2500'ler için.

77'de kan kırmızısına boyadıkları meydanı, bu yıl polis koyuluğuna, korkunçluğuna büründürdüler. yarın, aç kalmış çocukların ellerine ekmek tutuşturup vicdanlarını aklayacaklarına adım gibi eminim. koşturup savaşlar yapan, koşturup ormanlar yakan bu otorite, gün gelecek vicdanını bu küçük, meleklere karışmış çocuklarda aklamaya çalışacak.

dünya mavi olsun istedik lan, çok muydu yani ? 24 bin ytl'lik tatillerde tek dertleri, mutfak fayanslarının rengi olanlardan ziyade, boyumuzu aşan dertlerimizle boy ölçüşebilmek için, birbirimizin omuzlarında, ellerinde yükseldik havaya ve siz, hep en alttakilerin kafalarına sıktınız.

türban dediniz, allah dediniz, iman dediniz, devlet, bayrak, vatan dediniz uyuşturdunuz. alevi sünni dediniz öldürttünüz, türk kürt dediniz kırdırttınız. ne içindi lan ? fabrikalarınızın bacasından duman, sofranızdan keman eksik olmasın diye mi ?

ben geleceğimi istiyorum, hemen, şimdi. kimse bana çıkıp "anın tadını çıkar" demesin. 1 ocak 2009 gecesi o meydanda yılbaşı tacizcilerini, o çocuklarını görürsem "ya sev ya terket"cilere çekeceğim süper bir hareket olacak.

katılmamak elde değil.... :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen HgRoyal » Pzt May 19, 2008 19:13

"Adam gibi kutlayın be" ne demek...? 2046 yazısını görünce mesaj sayısında... Daha özel bir itham beklerdim...

Hem 2 gün önce benim konumda "sağ sol ayrımını bırakalım, çok çektik derken" şimdi 1 Mayıs'ta sokakta olanlar ve olmayanlar olarak ayrımcılık yapmıyor musun...?

Sonuç olarak hepimiz işçi değil miyiz...? Amerikan Emperyalizmi işgali altında değil miyiz...? Bu bizim bayramımız değil mi...? Neden sokakta değiliz hepimiz... Neden bir zümreye aitmiş gibi kutlanır (kutlanamaz!) 1 Mayıslar... Türbanlı bir işçi kadınımız neden kutlamaz 1 Mayıs'ı...? Ve kendisi de işçi olan polis neden vahşice saldırır kendi hakkını savunan bir işçi vatandaşına...?

shadow39 yazdı:Bir kere adam gibi kutlayin be.Ondan sonra 1 mayis yasak diye aglayip sizlanirsiniz
Kullanıcı küçük betizi
HgRoyal
Üye
Üye

İletiler: 43

İletigönderen altinkopru » Pzt May 19, 2008 19:43

Düşüncelerimizi birbirimize saygısızlık yapmadan açıklamak neden bu kadar zor?

Hükümetin emekçi kesime karşı düşmanca tavrı ortada. Küresel sermayenin taşeronluğunu yapınca kendilerini de birden "baş" ilan ediverip "ayak" ları karşılarına alıyorlar.

Taksim'de yılbaşı da kutlanıyor, polis bayramı da kutlanıyor. Elbette bölücü provakatif gruplar da olacak ama polis bu tür grupları ayırıp müdahale edebilir. Etnik ayrıkçılar güneydoğuda terörist başının adını hönkürüp polis panzerini taşlıyorlar, molotof atıyorlar, onlara bile bu kadar sert müdahale edilmiyor.

Polis milletin polisi olmaktan çıkıp Fetullah-BOP-Küresel sermaye takımının polisine dönüştüğü için emekçi kesimden (yani çoğumuzdan) nefret etmeleri çok doğal. Böyle bir durumda kendi aramızda küfürleşeceğimize kendimizi daha sakin, saygılı ve mantıklı bir şekilde ifade edersek daha iyi olur.

Bu arada ceviz ağacı'nın yazısının neden kaldırıldığı hakkında bir açıklama alabilirsek sevinirim.
...Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır.
Genç, �Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir� diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Onu hapse atacaklar. Diyecek ki, �Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.�
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği.
Kullanıcı küçük betizi
altinkopru
Üye
Üye

İletiler: 77

İletigönderen shadow39 » Pzt May 19, 2008 20:08

HgRoyal, sen o zaman 1 mayisi yalnizca solculara ozel sayiyorsun.
Neden her 1 mayista yasadisi orgutler meydanlarda gezer??
Duy Ulan Soysuz
....

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletigönderen HgRoyal » Pzt May 19, 2008 21:20

hayır öyle bir söylemim yok... bu senin düşüncen, ben de bu düşüncene karşılık diyorum ki; neden sadece solculara aitmiş gibi bir zihniyet var sende... hiç mi ezilmiş, hakkını arayan sağcı bir işçimiz yok...? yani solcu sağı lafı da sadece bir söylem... yanlış anlaşılmasın...

ayrıca her 1 mayısta yasadışı örgütler meydanlarda gezmez... ama sen, ben yani biz işçiler sahip çıkmaz isek bu günümüze... elbette o örgütler zaman zaman meydana inip ortalığı karıştıracaktır...

shadow39 yazdı:HgRoyal, sen o zaman 1 mayisi yalnizca solculara ozel sayiyorsun.
Neden her 1 mayista yasadisi orgutler meydanlarda gezer??
Kullanıcı küçük betizi
HgRoyal
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Pzt May 19, 2008 21:22

Ben solculara sallamadim sen ustune cektin.O orgutleri arana sokmuyacaksin o zaman o polis bozuntusuda bahane bulamayacak bol keseden sallamaya.
Polislere gelince bizim cocuklugumuzda derlerdi hic bir sey olamazsan polis olursun diye.
Gerisi sen anla
Duy Ulan Soysuz
....

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletigönderen HgRoyal » Pzt May 19, 2008 21:30

Sorunun kendi içindeki çelişkisinin farkındasın değilmi...?

O örgütleri aramıza sokmaması gereken zaten polis değilmi... Polisin görevi değil mi onları yakalayıp cezalandırmak...?

shadow39 yazdı:Ben solculara sallamadim sen ustune cektin.O orgutleri arana sokmuyacaksin o zaman o polis bozuntusuda bahane bulamayacak bol keseden sallamaya.
Polislere gelince bizim cocuklugumuzda derlerdi hic bir sey olamazsan polis olursun diye.
Gerisi sen anla
Kullanıcı küçük betizi
HgRoyal
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Pzt May 19, 2008 21:32

HgRoyal, simdi demek istedigimi anladin
Duy Ulan Soysuz
....

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletigönderen HgRoyal » Pzt May 19, 2008 21:32

Aferin bana o zaman, demekki aynı fikirdeyiz... eyvallah...

shadow39 yazdı:HgRoyal, simdi demek istedigimi anladin
Kullanıcı küçük betizi
HgRoyal
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x