Taraf adlı gazete dağa çıktı!

Genel & Güncel Konular

Taraf adlı gazete dağa çıktı!

İletigönderen Ram » Pzt Şub 04, 2008 6:41

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Avrupa Birliği fonlu Taraf gazetesinin iki yazarı Yasemin Çongar ve Ahmet Altan, Kandil Dağı’nda PKK’lı teröristlerle görüştü. Kandil’e nasıl gittiklerini ve nasıl ağırlandıklarını iki tam sayfada roman havasında anlatan Altan ve Çongar ikilisi, medenileştirme merkezi olarak sundukları örgütün inlerini “eğitim akademisi” diye nitelendirdi.

Ahmet Altan’ın aklı bölücülerde kalmış...

PKK kampından dönüşte teröristlerin hayatı konusunda duyduğu endişeyi gizlemeyen Ahmet Altan, röportajında şu ibretlik satırlara yer verdi: Ben o köy evinin kapısında PKK’lılar bırakmadım; aynı odayı paylaştığım, konuştuğum şakalaştığım insanları bıraktım. Salih’i, Bozan’ı, Mizgin’i, Jiyan’ı, Roj’u, Adem’i bıraktım. Bir daha operasyon olursa eğer, sonuçlarını içim titreyerek okuyacağımı biliyorum; tanıdık bir isme raslamaktan korkarak...”

Taraf dağa çıktı!

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Taraf gazetesinin iki yazarı Yasemin Çongar ve Ahmet Altan, Kandil Dağı’na çıkarak PKK’lı teröristlerle görüştü. Kandil’e nasıl gittiklerini ve nasıl ağırlandıklarını iki tam sayfada roman havasında anlatan Altan ve Çongar, medenileştirme merkezi olarak sundukları örgütün inlerini “eğitim akademisi” olarak nitelendirdi. Yasemin Çongar, Kandil’e gitme amaçlarını, “PKK üst düzey yönetiminin olası ateşkes, silahsızlanma, eve dönüş konusundaki değerlendirmelerini gerekse sınırötesi operasyonlarla ablukanın örgüt üzerindeki fiziksel ve moral etkisini ilk elden öğrenmek” olarak açıkladı.

Öcalan’a af isteği!

Verilen binlerce şehidi görmezden gelerek tercümanlığa soyunan Taraf’ın yazarları, PKK’lıların “Silahı fetişleştirmedik. Silahla Kürdistan’ı fethedeceğiz düşüncesinde değiliz. Silahlar bir takvim biçiminde hareket edilirse bırakılır. Çözümden yanayız. Çözüm olacağına inanıyoruz” dediğini aktarak, terör örgütünü bir muhatap olarak sundu. Röportajda teröristbaşı Öcalan’ı ’önderlik’olarak nitelendiren PKK’lı teröristler, yapılalacak bir afın Öcalan’ı da kapsamadan çözüm olmayacağını ifade ederek, iki yazarın uzattığı mikrofonlar üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okudu.

Türk halkına mesaj

“Teröristlerin hiç bir zaman ABD’nin dostu olmadıklarını söylediğini” ifade eden Çongar ve Altan, Genelkurmay ve istihbarat birimlerinin belgelerle ortaya koyduğu Washington-Kandil bağlantısını da yalanlamaya çalışarak, Türk halkına mesaj vermeye çalıştı. Röportajlarında “terörist, terör örgütü” gibi ifadeleri kullanmaktan özellikle kaçınan ikili, Kandil Dağı’ndaki caniler için “Kürdistan Toplum Birliği Yürütme Konseyi Başkanı” “Kürdistan Toplum Birliği Yürütme Konseyi Başkanı Yardımcısı” gibi sıfatlar kullandı.

Teröristi çok sevmiş

PKK’ların nasıl yakışıklı, kibar ve nazik olduğunu anlatan Ahmet Altan, “Bu yaşımda bir gerilla kampında uyuyacağım hiç aklıma gelmezdi” dedi. Altan, PKK’lı bir terörist ile olan ilişkisini ise şöyle anlatıyor: “Salih’i o kısacık konuşmada bile çok sevdim. Zeka her yerde zeka, dağın başında da şehrin göbeğinde de...her zaman pırıltısıyla çekici.” Teröristleri yere göğe sığdıramayan Altan, yazısını duygusal bir tonda şöyle tamamladı: “...Salih beni sanki oğlummuş gibi kucaklıyor. Ben de ona sarılıyorum...Her üniformanın altında bir insan olduğunu biliyorum... Ben o köy evinin kapısında PKK’lılar bırakmadım; aynı odayı paylaştığım, konuştuğum şakalaştığım insanları bıraktım. Salih’i, Bozan’ı, Mizgin’i, Jiyan’ı, Roj’u, Adem’i bıraktım. Bir daha operasyon olursa eğer, sonuçlarını içim titreyerek okuyacağımı biliyorum; tanıdık bir isme raslamaktan korkarak...”

PKK’ya Kemalist yakıştırması

Röportajlarında PKK’lılarla türban tartışması yaptıklarını da anlatan Taraf’ın ikilisi, “Yemekte türban konusu açılıyor. Türbanın serbest bırakılmasına şiddetle karşı çıkıyorlar. Öyle şeyler söylüyorlar ki türbanla ilgili, o konuşmaları bir CHP kurultayında yapsalar ortalık alkıştan kırılır” ifadesini kullanarak, “Karşımıza Kemalist PKK çıkıyor” yorumunda bulundu.

Hatıra fotoğrafı çektirdiler

Taraf gazetesinin yazarları Yasemin Çongar ve Ahmet Altan , Kandil Dağı’na çıkarak teröristlerin tercümanlığına soyundu. PKK’lılardan ‘gerilla’ diye bahseden ikili, örgütün inlerini “eğitim akademisi” olarak niteledi. PKK’lılarla yaşadıklarını roman havasında anlatan Çongar ve Altan teröristlerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen |Kuralsız| » Pzt Şub 04, 2008 9:05

Bu kansızlar bu haltı yemişler(nasıl yedikleri malum; bir Amerikan uçağıyla yada helikopteriyle gitmişlerdir.) de bunu gazetelerde anlatma cesaretini nerden alıyorlar!

Bunlar hakkında yasal bir uygulama yapılmayacak mı?

haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Şub 04, 2008 23:19

Bir gün Kemalistler iyi edecek onları,bunu çok iyi bildikleri için akılları sıra hakaret ediyorlar KEMALİSTLERE.Onların topunun ta ....... .........!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Tsigalko » Sal Şub 05, 2008 2:02

Bu kansızlar bu haltı yemişler(nasıl yedikleri malum; bir Amerikan uçağıyla yada helikopteriyle gitmişlerdir.) de bunu gazetelerde anlatma cesaretini nerden alıyorlar!

Bunlar hakkında yasal bir uygulama yapılmayacak mı?

Bu zaten kendi gazeteleri.
(Ek Bilgi;
Gazeteyi alan tiplere bakacaksın varya entel kibar tam bir kimlik arayışında olan üniversite okuyan gençler.)

Çetin Taş, bide benim sana bir sorum olacak.
2 Gün önce Perinçekin İT ile fotoğrafları çıkarken koruma mekanizmasına geçiyorsun ama şimdi ters teptti.Tamam 2sinin siyasi görüşü ayrı olabilir ama Orada o sadece gazetecilik için gitmiş senin tabirinle.Ben 2sinide tavsip etmedim ama senin yorumunda ikileme var.Benim görmediğim birşey görmüşsen kusuruma bakma.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Ram » Sal Şub 05, 2008 3:14

Tsigalko, benim gördüğüm Perinçek hatalarından ders alan biri. Üstelik bu yukarıdaki solucanlarla karşılaştırılamaz. Tamamen zıt olmaları bir yana, Perinçek'in herhangi bir teröristi övdüğünü, (baş it de dahil) kolladığını görmedim, duymadım. Bu günlerde içinde olduğumuz İkinci Milli Mücadele'de yaptıkları yadsınamaz. Bizati, ABD'nin emri doğrultusunda gitmedim bazıları gibi demiştir. Tabiki Perinçek'i tenkit edecek düşüncelerim de yok değil.

Ek bilgi: Perinçek, Yeniçağ Televizyonu çalışanlarını kendi kanallarına davet ettiler.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Şub 06, 2008 18:08

Tsigalko,bu Perinçek mevzusuna 2 gün önce değil aylar önce de birkaç kez gündeme geldiğinde değinmiştim.O zamanki düşüncelerimi aynen savunuyorum.
Aradaki farkları sana anlatayım Tsigalko:
Kandil’e nasıl gittiklerini ve nasıl ağırlandıklarını iki tam sayfada roman havasında anlatan Altan ve Çongar ikilisi, medenileştirme merkezi olarak sundukları örgütün inlerini “eğitim akademisi” diye nitelendirdi.

Perinçek Apo ile görüşmeye gittiğinde kendisinden önce Fatih Altaylı,M.Ali Birand,Savaş Ay,vs. nin yaptığı gibi gazeteci sorumluluğu ile gitti.Fakat siyasi kimliğinden dolayı da Apo'ya "kan dökülmesin istiyorsanız eğer;eğer samimiyseniz-ki olmadıklarını o da biliyordu-devlete silah atmayın,teslim olun"nasihatini verdi.Bunun böyle olduğunu o dönemki 2000E DOĞRU dergisinde de,daha sonra Apo ile başkalarının yaptığı görüşmelerde de,sorgusunda da Apo söyledi.
Yoksa Perinçek 2000E DOĞRU dergisinden yayınlanan röportajında ne PKK'yı,ne Apo'yu,ne kamplarını övmedi.

Ben o köy evinin kapısında PKK’lılar bırakmadım; aynı odayı paylaştığım, konuştuğum şakalaştığım insanları bıraktım. Salih’i, Bozan’ı, Mizgin’i, Jiyan’ı, Roj’u, Adem’i bıraktım. Bir daha operasyon olursa eğer, sonuçlarını içim titreyerek okuyacağımı biliyorum; tanıdık bir isme raslamaktan korkarak...”

Ahmet Altan'ın burada yaptığı gibi teröristlere methiyeler dizmedi,sevgi sözcükleri sarfetmedi.

Verilen binlerce şehidi görmezden gelerek tercümanlığa soyunan Taraf’ın yazarları, PKK’lıların “Silahı fetişleştirmedik. Silahla Kürdistan’ı fethedeceğiz düşüncesinde değiliz. Silahlar bir takvim biçiminde hareket edilirse bırakılır. Çözümden yanayız. Çözüm olacağına inanıyoruz” dediğini aktarak, terör örgütünü bir muhatap olarak sundu. Röportajda teröristbaşı Öcalan’ı ’önderlik’olarak nitelendiren PKK’lı teröristler, yapılalacak bir afın Öcalan’ı da kapsamadan çözüm olmayacağını ifade ederek, iki yazarın uzattığı mikrofonlar üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okudu.

Bu şekilde bir PKK propagandası hiç yapmadı.Apo'ya af talebinde hiç bulunmadı.Akisne "git teslim ol"dedi.

“Yemekte türban konusu açılıyor. Türbanın serbest bırakılmasına şiddetle karşı çıkıyorlar. Öyle şeyler söylüyorlar ki türbanla ilgili, o konuşmaları bir CHP kurultayında yapsalar ortalık alkıştan kırılır” ifadesini kullanarak, “Karşımıza Kemalist PKK çıkıyor” yorumunda bulundu.

Bu şekilde bir şerefsizliğe ise hiç bulaşmadı.Namussuzlar ATATÜRK'ün,KEMALİZM'in,CHP'nin adını şerefsizlerle beraber mahsus anıyorlar.

Taraf gazetesinin yazarları Yasemin Çongar ve Ahmet Altan , Kandil Dağı’na çıkarak teröristlerin tercümanlığına soyundu. PKK’lılardan ‘gerilla’ diye bahseden ikili, örgütün inlerini “eğitim akademisi” olarak niteledi. PKK’lılarla yaşadıklarını roman havasında anlatan Çongar ve Altan teröristlerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Perinçek'in en çok eleştirildiği ve benim de kısmen katıldığım konu fotoğraflar.Ama
yine buradaki gibi hatıra fotoğrafı olarak değil,emri vaki fotoğraflar Perinçek'inkiler.Teröristlerle hatıra fotoğrafları değil.

Netice itibariyle çifte standartlı olduğumu zanmıyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen KÇK_KÇK » Pzt Şub 11, 2008 23:47

Çok Sevmişse gitsin dağa
Kullanıcı küçük betizi
KÇK_KÇK
Üye
Üye

İletiler: 41