Taraf yazarı kendini kaybetti...

Genel & Güncel Konular

Taraf yazarı kendini kaybetti...

İletigönderen tuba » Cmt Haz 07, 2008 19:27

Taraf yazarı kendini kaybetti

Deniz Gezmiş'e 'ırkçı' diyen Kütahyalı, bu kez de "bağımsızlık'ı hedef aldı.

Fethullah Gülen - Abdullah Gül çizgisinde yayın yapan Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, "Tam bağımsızlığı savunmak, tam barbarlığı savunmaktır" dedi. İşte Taraf yazarının "mandacılığı" savunduğu ve kendini kaybettiği o yazıdan bir bölüm:

Tam bağımsızlık, tam barbarlık demektir!
Rasim Ozan KÜTAHYALI

Hem ortodoks sosyalistlerin hem de özgürlükçü olma iddiasındaki sosyalistlerin bu derece ulusalcılığa cephe aldıklarını söyledikleri halde en az ulusalcılar kadar değer atfettikleri bir kavram hâlâ yerli yerinde duruyor. O da Tam Bağımsızlık...

Geçen yazıda da söyledim, bu tür sol grupların, mesela Ufuk Uras gibi bir ismin, ulusalcı-sol grupları, mesela Erol Manisalı gibi bir ismi sıkıştırabildikleri temel argüman “Biz de tam bağımsızlıktan yanayız, o zaman Türk ordusu NATO’dan ve ilgili uluslararası antlaşmalardan çıksın, çıkabiliyor mu? Çıkamıyor” tipi bir söylemdir. Ulusalcı-solcular bilmeli ki inandıkları Kemalizm tasavvuru uydurmadır.

Kemalizm, düvel-i muazzama ile kavga etmeye odaklanmış, kendini mazlum ulusların öncüsü gören anti-emperyalist sol bir ideoloji asla değildir. Tam aksine “Düvel-i muazzama trenine içerdeki iktidarımı muhafaza ederek nasıl bu ülkeyi dahil edebilirim” sorusu Türk devlet zihniyeti için temel meseledir.

Türkiye’de kendini solda tanımlayan ve aynı zamanda özgürlükçü-demokrat olduğuna inanan tüm çevrelerin iyi anlaması gereken bir şey var... Tam bağımsızlık demek tam barbarlık demektir... Bu tam bağımsızlık söylemi bütünüyle terk edilmelidir. Sadece Türkiye çapında değil evrensel bazda da “tam bağımsızlık” tam keyfilik, tam iktidar konsolidasyonu ve sonuç olarak tam barbarlık demektir.

Bu üçüncü dünyalı Marksizm-Leninizmden türemiş saçma sapan sözün ahlak adına, özgürlük adına, demokrasi adına ne bu ülke yurttaşları olan bizlere ne de Dünya halklarına hiçbir yararı yoktur. Güç/iktidar denen kavramın doğası gereği tam bağımsızlık barbarlıktan başka bir şey üretemez.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Haz 07, 2008 19:57

bu milletin aklı başına ne zaman gelecek hakkaten bilmiyorum.işin acı tarafı artık ben bile bazen kendimi darbe çığırtkanlığıyla suçluyorum ama bir millette her 15 yılda bir darbeye mi gebe kalır bu nasıl bir iştir yaa.kesilmesi gereken başlar oldukça demokrasinin komuşum ..... başka türlü bu işin başı nası alınabilir ki?
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen MansurSah » Cmt Haz 07, 2008 20:34

"..Bu üçüncü dünyalı Marksizm-Leninizmden.."

Ne Marks, ne de Lenin üçüncü dünyalıydı, ne de onların ülkeleri.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Haz 08, 2008 10:25

Gençler.Taraf gazetesini Ağlakzadenin çıkarttırdığı biliniyor.AKP'ye yalakalıkları da biliniyor.Yazar kadrosu da biliniyor.Hepsi 2.cumhuriyetçi,liboş,omuriliği alınmış eski sosyalistler ve hesapta ILIMLI İSLAMCI tipler.
Bu nedenle bu adamların bu tarz yazıları sizleri şaşırtmasın.
Esasen bu gazetenin çıkış amacı sizlerin ve bizlerin onları satın alması için değildir.
Kendi tabanlarında rahatsız olan insanlara ''bakın bu adamlar-liboş,eski sosyalist,2.cumhuriyetçi yazarları kastediyorum-bizim gibi dünya görüşüne sahip değil ama doğru tektir ve onlar da bizimle aynı şeyleri savunuyorlar''düşüncesini yerleştirip olumlu mana da kafaları bulanan insanların yeniden kafalarını kendi leyhlerine bulandırmaktır.
Takmayın kafanıza.Bu adamlar ATATÜRK'e de küfreder,Türk Milleti'ne de,bağımsızlığa da.Şaşırmayın onların yazdıklarına.
Varlıklarını bilin yeter.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Haz 08, 2008 12:36

Çetin, fetos bunlara ne veriyor acaba, kafalari bayagi bir güzel oluyor baksana :cigara:

Allah'im kullarina akil sagligi ihsan eyle...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Haz 08, 2008 14:27

Türkan.
Fetoş bunların kadın olanlarına erkek,erkek olanlarına kadın veriyorsa şaşırmam.
Ayrıca uyuşturucunun envai türünü de veriyorsa şaşırmam.
E tabi bunun yanında oldukça yüklü miktarda DÜNYALIKlarını da ihmal etmiyordur. :serefe:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x