Tarihi yeniden yazdıracak belgesel : DAMGALARIN GÖÇÜ

Tarihi yeniden yazdıracak belgesel : DAMGALARIN GÖÇÜ

İletigönderen Akgila » Sal Oca 25, 2011 10:02

Tarihi yeniden yazdıracak belgesel : DAMGALARIN GÖÇÜ
TRT Turizm ve Belgesel Kanalı'nın ezberleri bozduracak projesi DAMGALARIN GÖÇÜ, dünya gösterimi ile TRT Belgesel ekranlarında. Damgaların Göçü, "Türkler Anadolu'ya ne zaman geldi?" sorusuna, bugüne kadar gün yüzüne çıkarılmamış bulgularla, dünya tarihini yeniden yazdıracak bir cevap veriyor. Kalabalık ve alanında son derece yetkin danışman grubu eşliğinde Ankara civarında yürütülen çalışma, yaklaşık iki yıl boyunca tüm ayrıntıları ile kayıt altına alındı”.


DAMGALARIN GÖÇÜ
Yıllardır “Taştaki Türkler”in izini süren Yapımcı – Yönetmen Servet Somuncuoğlu, Anadolu arkeolojisinin en önemli keşiflerinden biri olan “Damgaların Göçü” belgeseli ile yine taşlardaki Türk izlerini ekrana taşıdı. İki yıl süren araştırmalardan sonra belgesel için motor diyen ekip, Ankara – Güdül Salihler ve Adalıkuzu Köyleri kırsalında çekimleri gerçekleştirdi. Belgesel, günlerce dağda kalınarak çekildi. Düdük dağının doğu yamaçlarında yer alan ve sayıları binden fazla olan eski Türk mezar geleneğine uygun yapılmış kurganlar, binlerce kaya resminin yer aldığı arkeolojik alan bu belgeselle ilk olarak kamuoyu ile buluşuyor. Küçük bir bilgiden hareket eden Somuncuoğlu, Cemil Söylemezoğlu ile iki yıl süren saha çalışmalarının ardından Anadolu arkeolojisinin en önemli keşiflerinden birine, Atlas Dergisi 2011 Ocak sayısı ve TRT Belgesel Kanalı ile imza atıyor.
Çekim ekibinde Sinan Yaka, Ahmet Veysel Baban, Cengiz Karadeniz, Kamber Koytaviloğlu vardı. Belgeselin kurgusunu Şerife Erdoğan ve Kartal Uzun gerçekleştirdi. Seslendirmesini Harun Yöndem’in yaptığı belgeselin müziklerini ise Cengiz Özkan ve Engin Aslan hazırladı.
Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. Yaşar Çoruhlu, Doç. Dr. S. Yücel Şenyurt, Doç. Dr. İsmail Doğan, Dr. Mustafa Aksoy, Dr. Cengiz Saltaoğlu, Öğr. Gör. Atakan Akçay, Arkeolog Yunus Ekim, Tarık Emre ve yerel rehber olarak Cemil Söylemezoğlu danışman olarak katkıda bulundular.
Anadolu Türk Tarihi üzerinde bugüne kadar kabul edilmiş olan bütün tezleri alt – üst edecek olan “Damgaların Göçü” belgeseli, 27. Ocak – 3 – 10 Şubat 2011 tarihlerinde, saat 21.00’de TRT Belgesel kanalında meraklıları ile buluşacak.

Beyleri, milleti ahenksiz olduğu için, Çin milleti hilekâr ve sahtekâr olduğu için, aldatıcı olduğu için, küçük kardeş ve büyük kardeşi birbirine düşürdüğü için, bey ve milleti karşılıklı çekiştirdiği için, Türk milleti il yaptığı ilini elden çıkarmış,(Kül Tigin Yazıtı - Doğu)
Kullanıcı küçük betizi
Akgila
Üye
Üye
 
İletiler: 8
Kayıt: Çrş Eyl 16, 2009 15:00
Konum: niğde

Re: Tarihi yeniden yazdıracak belgesel : DAMGALARIN GÖÇÜ

İletigönderen ugursurmeli » Cum Oca 28, 2011 0:53

Damgaların Göçü 1. bölüm. Paylaşılan Çalma listesidir.
Diğer bölümler gösterimden sonra çalma listesine eklenecektir.



Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Bir gün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir. Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
ugursurmeli
Üye
Üye
 
İletiler: 80
Kayıt: Cum Eki 22, 2010 16:30
Konum: Bursa


Şu dizine dön: Ön-Türkler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x