Tarikat liderinin tecavüz ettiği zihinsel engelli kadın canına kıydı

Genel & Güncel Konular

Tarikat liderinin tecavüz ettiği zihinsel engelli kadın canına kıydı

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Haz 06, 2023 12:51

Hiranur Vakfı‘nda yaşanan 6 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzün ardından Türkiye’yi sarsan bir olay daha yaşandı. Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Alperen Sade, zihinsel engelli E.D.’ye tecavüz etti. E.D. gece yarısı Sade tarafından köprü altında bırakıldı. Yaşadıklarının sonrasında E.D. intihar etti. Alperen Sade ise tutuklandı.

Yüzde 50 zihinsel engelli 23 yaşındaki E.D., tek başına işe gidemiyordu. Dedesi her sabah E.D.’yi çalıştığı okula götürüyor, mesai bitiminde ise alıp evine bırakıyordu.

BANKTA OTURDUĞU ESNADA YANINA GELDİ
Dehşete düşüren olay ise 7 Mart günü yaşandı. O gün, dedesi E.’yi çalıştığı okula bıraktı. Ancak E., okul görevlilerine “Canım sıkılıyor” diyerek okuldan ayrıldı. E.D., okula yakın bir yerde bulunan sosyal tesise kadar yürüdü. Burada bir bankta oturdu. O esnada, E.’nin yanına bir kişi geldi. E.D. bu kişiyi tanımıyor dahası daha önce de hiç görmemişti. Dava dosyasına göre bu kişi İsmailağa camiasına yakınlığı ile bilinen “Uzlet İlim Yayma Derneği Başkanı Ali Rıza Sade Hoca Efendi” olarak tanınan Alperen Sade’den (34) başkası değildi

DEDESİNİ ARAMASINA ENGEL OLDU
Sade, zihinsel engelli E.’ye, “Seni biraz Tuzla’da gezdireyim mi?” diye sordu. E.D.’de de, başına geleceklerden habersiz, kabul etti. Alperen Sade, E.’yi aracına alarak Tuzla’ya doğru yola çıktı. E.D. araçta dedesini aramak istedi. Ama Sade buna izin vermedi. İddiaya göre, Sade genç kızı “Seni öldürürüm” diyerek dedesini aramaktan vazgeçirdi. Sade Genç kızı Çekmeköy’deki evine götürdü.

TECAVÜZDEN ÖNCE İMAM NİKAHI KIYILDI
Sade, evinde makarna pişirdi ve E.’ye de yedirdi. İddiaya göre daha sonra Sade, “Şimdi bize imam nikâhı kıyılacak” diyerek yan odaya geçti. Evden, bir anda Kur’an sesleri yükseldi. E.D., olan biten hiçbir şeye anlam veremiyordu. Sade bir süre sonra odaya geri döndü ve genç kızı yatak odasına götürdü. Soyunmasını istedi. Genç kız itiraz etti; bağırdı. Ancak artık çok geçti. Alperen Sade genç kıza tecavüz etti.

GECE 1’DE KÖPRÜ ALTINA BIRAKTI
E.D.’ye yönelik tecavüz dehşeti birçok kez tekrar etti. Sade, daha sonra genç kızı banyoya sokup yıkadı. Sade, E.D.’yi de alarak evden çıktı. Sade, gece saat 01.00 sıralarında genç kızı bir AVM’ye yakın köprü altına bırakıp kaçtı. E. çalıştığı anaokuluna kadar yürüdü. Evini bulamayınca okulda sabahladı. Sabah okula gelen öğretmenler E.D.’nin ailesini arayarak haber verdi.

E.D. YAŞADIKLARINI İFADESİNDE ANLATTI
E.D. başından geçenleri kız kardeşine anlattı. Aile hemen emniyete başvurdu. E.D. emniyet ifadesinde şunları söyledi: “Bana ‘imam nikâhı kıyacağız’ dedi. Beni bir odaya kapattı. Kuran okuma sesleri duydum. Sonra geri geldi. Kıyafetlerimi çıkarmamı istedi. ‘Bırak beni’ diye bağırdım. Kıyafetlerimi zorla çıkardı. Beni yatağa itti. Zorla bana sahip oldu. Daha sonra vücudumun üzerine bir sıvı geldiğini hissettim. Canım çok acıdı. Bunu birkaç kez tekrarladı. Sonra beni duşa sokup yıkadı. Kıyafetlerimi giydim. Evden çıktık. Beni bir köprü altına bıraktı. Yürüyerek iş yerime gittim. Geceyi burada geçirdim.”

‘HAYIRSEVER BİRİ OLDUĞUM İÇİN GÖTÜRDÜM’
E.D.’nin ifadesi sonrası polis, savcılık talimatı ile çalışmalarına hız verdi. Günlerce iz sürüldü. Plaka takip sistemi ile MOBESE kayıtlarına bakıldı. Ve, E.D.’nin hayatını karartan Alperen Sade, olaydan 10 gün sonra gözaltına aldı. Sade ilk ifadesinde sosyal tesise kahvaltı yapmak için gittiğini belirterek “E.D. yanıma gelerek elindeki sigarayı yakmak için ateş istedi. Sonra kendisi Tuzla’ya gitmek istedi. Hayırsever bir insan olduğum için onu Tuzla’da bulunan Palmiye Sosyal Tesisine götürdüm. Buranın kapalı olması sebebiyle giriş yapamadık. E.D. benim evime gelmek istedi. Ben de onu Çekmeköy’deki evime götürdüm. Herhangi bir zihinsel engeli olduğunu fark etmedim. Eve vardığımızda E.’ye bir kitap verdim. 2-3 saat kitap okudu. Eve gitmesini söyledim. Ama gitmedi. Kendisinin ısrarı üzerine E.’yi araç ile Neomarin AVM civarında bir yere gece vakti bıraktım” ifadelerini kullandı.

E.D CANINA KIYDI
Alperen Sade çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı. Sade tutuklandı ancak E.D. ise yaşadığı dehşetin etkisinden bir türlü çıkamadı. E.D. olaydan 15 gün, yani 23 Mart günü, Pendik’te, ailesi ile yaşadığı apartmanın 4’üncü katında bulunan evlerinin yatak odasının penceresinden atlayarak yaşamına son verdi.

DAVA AÇILDI
Alperen Sade hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçen günlerde iddianame hazırlandı. İddianamede Sade’nin, E.D.’nin zekâ geriliğinden yararlanarak imam nikâhı kıydığına işaret edildi. İddianamede Sade’nin E.D.’yi istismar ettiği ve buna dayanamayan genç kadının intihar ettiği anlatıldı. Sade’nin “Cinsel amaçla tehdit kullanma suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Organ sokmak suretiyle cinsel saldırı” suçlarından cezalandırılması istendi. Mağdurenin intiharına ilişkin soruşturmanın ise ayrıca yürütüldüğü belirtildi. Sevk maddelerine göre Sade’nin 3 yıldan 26,5 yıla kadar hapsi istendi.

O DERNEK NE ZAMAN KURULMUŞ
Uzlet İlim Yayma Derneği şimdilerde tutuklu bulunan Alperen Sade (Ali Rıza Sade Hoca Efendi) tarafından 2020 yılında kuruldu. Halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre bu dernek halen faaliyetlerine devam ediyor. Alperen Sade’nin kurucu başkanı olduğu dernek çok sayıda çocuğa “eğitim” veriyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı olan bu dernek sık sık cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Kuran okutma programları düzenliyor.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x