Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği'nde maaşlar! Müdüre 11 maaş danışmana 5 maaş

Genel & Güncel Konular

Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği'nde maaşlar! Müdüre 11 maaş danışmana 5 maaş

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzt Haz 21, 2021 12:15

Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 11 maaş alıyor. Poyraz’ın eski danışmanı Davut Arpa ise 5 ayrı kamu kuruluşundan ücret alıyor.
Resim
Türkiye iki maaşlı, üç maaşlı bürokratları konuşurken, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “En ballı maaş alanlar AKP Bilecik eski Milletvekili ve halen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile onun danışmanlığını yaparken, Genel Müdür Yardımcılığı'na getirdiği AKP eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa'dır. 5-10 yerden maaş, huzur hakkı ödeneği alanlar çiftçinin halinden ne anlar” dedi.

TBMM'de çiftçi, esnaf başta olmak üzere geniş kitlelerin sorunlarını dile getiren Çetin Arık, bu kez Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve yardımcısının maaşlarını gündeme taşıdı.

GENEL MÜDÜR 11 MAAŞ
CHP milletvekili Arık, 5 maaşlı genel müdür yardımcısı, 11 maaşlı genel müdür iddiasını şöyle açıkladı: “AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, bozuk saat misali arada bir doğruları söyler ve sonra da çark eder. Metiner, AKP Bilecik eski Milletvekili olan ve halen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Fahrettin Poyraz'ın nerelerden maaş aldığını açıkladı. Nasıl bir baskı altında kaldıysa sonra Twitter hesabını kapattı. İlgili genel müdür de bu twiti yalanlandı” dedi.

AKP eski milletvekili olarak da emekli maaşı da olan Poyraz'ın bir koltuğuna 10 karpuz sığdırdığını dile getiren CHP'li Arık, “Poyraz, genel müdürlük dahil 10 yerde de yönetim kurulu başkanlığı yapıyor. Bu 10 yerden de yönetim kurulu başkanlığı maaşı alıyor. Bu kadar yerden maaş alan kişi, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın sorununu çözebilir mi? Çiftçi Tarım Kredi Kooperatifleri'ne gırtlağına kadar borçlanmışken, traktörünü satarken, bu sorunları çözmesi gereken kişinin 10 yerden maaş alması, yönetim kurulu başkanı olması vicdani midir, ahlaki midir” ifadelerini kullandı.
Resim
TAM BİR ARPALIK
Tarım Kredi Kooperatifleri'nin nasıl bir arpalık olduğunu gösteren en güzel örneklerden birisinin de Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa'nın durumu olduğunu ifade eden Arkı, “Davut Arpa, Bilecik AKP Gençlik Kolları'nda görevliyken, o dönem Bilecik Milletvekili olan Fahrettin Poyraz'ın danışmanlığını yaptı. Poyraz, genel müdürlüğe getirilince, danışmanı Davut Arpa'nın da Tarım Kredi Kooperatifleri'ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasını sağladı. Genel müdür yardımcılığıyla da yetinilmemiş, toplam 4 yerde yönetim kurulunda da görevlendirilmiş. Çiftçimiz açken, esnafımız açken, evine ekmek götüremezken, bu kişilerin bir değil, iki değil, 3 değil 5-10 maaş almasının ne kadar vicdani, ne kadar ahlaki olduğunu milletimizin vicdanına soruyor ve onlara havale ediyorum.”
FAHRETTİN POYRAZ'IN MAAŞ ALDIĞI YERLER
Dr. Fahrettin Poyraz, 22, 23 ve 24'üncü dönem AKP Bilecik Milletvekili olarak görev yaptı. 24'üncü dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüttü.

1-Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü

2- GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı

3-Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı

4- Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Başkanı

5- Bereket Tekaful Yönetim Kurulu Başkanı
Resim
Fahrettin Poyraz

6- Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı

7- Bereket Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı

8- GÜBRETAŞ Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

9-Tarım Kredi Sera A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

10-Tarım Kredi ve Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

11- AKP eski milletvekili olarak emeklilik maaşı alıyor.
Resim
DAVUT ARPA'NIN GÖREV ALDIĞI KURULUŞLAR
AKP Bilecik eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa, 2012-2017 yılları arasında TBMM'de 24, 25 ve 26. dönemlerde milletvekili danışmanı olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nde Genel Müdür Danışmanlığı görevini yürüttü. Arpa, bu kurumda 2018 yılında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildi. 2018-2020 yılları arasında İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapan Arpa, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu'nun 23.02.2021 tarihli kararı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

1-Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı
2- Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Üyesi
3- Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi
4- Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
5- Tarım Kredi Birlik Yönetim Kurulu Başkanı.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı şirket yönetimlerinde bakın kimler görev yapıyor

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Haz 22, 2021 17:29

Genel müdürlüğünü AKP Bilecik eski Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın yaptığı Tarım Kredi Kooperatifleri’nin ve bağlı şirketlerin yönetiminde AKP eski milletvekilleri, parti yöneticileri görev yapıyor.
Resim
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı şirket yönetimlerinde AKP'li eski milletvekili ya da adayların, danışmanların yer aldığı bir üs haline getirildi. Genel Müdür Fahrettin Poyraz, bir şirketten maaş aldığını belirtmesine karşın, yönetim kurulu başkanı olduğu Gübretaş'ın İran'da ortağı olduğu şirketten Euro cinsinden maaş aldığı da öne sürüldü. Poyraz, maaşları konusunda spekülasyonmlara neden olacağı gerekçesiyle açıklama yapmadı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, Poyraz'ın 10, yardımcısı Davut Arpa'nın ise 5 yerden maaş aldığını öne sürdü.

İRAN'DAKİ ŞİRKET
Poyraz ise “Tarım Kredi'ye bağlı ortaklığı yüzde 50 ve üzeri hisse sahipliği konumunda bulunan şirketlerin yönetim kurullarında görevlendirilen üyeler birden fazla şirkette görev yapıyor olsalar dahi sadece bir huzur hakkı ücreti almaktadır. Bu itibarla Tarım Kredi Kooperatifleri'nin şirktelerinin yönetim kurullarında görevlendirilen üyeler birden fazla şirkette görev yapıyor olsalar dahi sadece bir huzur hakkı ücreti almaktadır” sözleriyle kendisini savundu.

Poyraz'ın açıklamasına karşın, iddiayı gündeme getiren CHP Kayseri Milletüvekili Çetin Arık ise SÖZCÜ'ye şunları söyledi: “Genel müdür, sadece tek bir yerden maaş aldığını açıklamış ki, bu kesinlikle doğru bir ifade değil. Öncelikle Poyraz, kamuoyundan sır gibi saklanan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevinden ne kadar maaş aldığını açıklamıyor. Milletvekili emekli maaşı, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü maaşı, GÜBRETAŞ'tan huzur hakkı olmak üzere 3 ayrı yerden gelir elde ettiği kesin olan Poyraz'ın bilgi paylaşmadığı bir diğer konu ise Gübre Fabrikaları T.A.Ş.'nin İran'da yerleşik bağlı ortaklığı Razi Petrokimya şirketindeki ücretidir. Milletin çocukları işsiz, umutsuz gezerken 4 ayrı yerden maaş almasını hak görüyorsa söyleyecek sözümüz yok. Ayrıca, tek vasfı AKP Bilecik Gençlik Kolları Başkanlığı olan milletvekili danışmanı Davut Arpa hangi sıfatla Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü'nde genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyor?”

ÇİFTÇİLİĞİ BİLMEZLER
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ise “Tek vasfı AKP'de eski milletvekili ya da yönetici olmak olan bu insanlar, çiftçilik ne demek bilmiyor. Nihayetinde çiftçinin parasını har vurup harman savuran, inanılmaz zararlar ettirecek işler yapılıyor. Çiftçi banka borcundan, gelen hacizlerden kendini yakarken, çiftçiyi koruması gereken bir çiftçi kuruluş olan Tarım Kredi Kooperatifleri, maalesef AKP'nin arka bahçesi haline getirilmiştir” dedi.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?
Tarım Kredi Kooperatifleri ve şirketlerinde görev yapan eski milletvekillerini ve AKP yöneticilerini şöyle:
■ Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz 9 şirketin yönetim kurulu başkanı. (AKP eski Bilecik Milletvekili)

■ Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır (AKP eski Bozüyük Seçim İşleri Başkanı)

■ GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Müjde Sakar (AKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Harran Üniversitesi'nde öğretim üyesi)

■ GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tunçak (AKP eski Bursa Milletvekili)

■ GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Vahit Kirişçi (22. dönem AKP Adana Milletvekili)

■ TAREKS Tarım Genel Müdürü Burhanettin Topsakal (AKP eski Trabzon Milletvekili adayı)

■ TAREKS Hayvancılık Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Özbek (AKP eski Bayburt Milletvekili)

■ TARNET Yönetim Kurulu Üyesi Abdürrahim Akdağ (AKP eski milletvekili)

■ TAREKS Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı (AKP eski Giresun Milletvekili)

■ Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay (AKP eski Kütahya Milletvekili)

■ TARKİM A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aksoy (AKP eski Gaziantep Milletvekili adayı)

■ Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa (AKP eski Bilecik Gençlik Kolları Başkanı)
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

cron

x