Su Ankara’ya dayanmış TEKEL işçisinin bana on paralık faydası yoktur!.
Yani en azından ne içki içerim ne de sigara mesela!..
İşte o Ankara’ya dayanan TEKEL işçisi varya, benim kafama göre bir siyasi yapının iktidar olmasını da sağlamamıştır..
Kimi iktidar yapmıştır onlar!!?
Tayyip’i..
Benimle on paralık bir maddi alışverişi olmayan, “beni” iktidar yapmayan TEKEL işçisinin ıstırabını ben “en derinimde” hissedebiliyorum..
Ama o TEKEL işçisinin iktidar yaptığı Tayyip ne hissediyor?..
“Bizi TEKEL işçisi iktidar yapmadı!!!”
Onun “hisleri” bu başlık altında...
Batmanlı işçinin yoksulluk nedeniyle kaybettiği evladının toprağı soğumadan. Ankara’ya koşup ailesinden geride kalanları kurtarmaya çalışmasına karşı, benim hissiyatım çaresiz göz yaşı ve birkaç satır yazıdır..
Ama “hayatları” kurtaracak olan iktidarın başı, hislerini açıklıyor;
“Bu AK Parti 15 milyon vatan evladının, seçmeninin oyunu alarak iş başına geldi...”
Kendisini seçen “15 milyon vatan evladından” söz ediyor ya..
O “seçenler” arasında yer alan TEKEL işçilerini listeden atıvermiş bulunuyor, Ortaşarkın yükselen yıldızı!..
Demek ki, “Elde var 14 milyon küsur!.. Bu da beni Cumhurbaşkanı yapmaya yeter” diye bakkal hesabı tutuyor!..
İyi de mesela “Bakkallar da” şu sıralar “ellerim kırılaydı da” darb-ı meseline tutulmuş durumdadır sayelerinde..
O zaman ne olacak bu hesap...
Öğretmenler, eczacılar, doktorlar..
Öteki hak mağduru işçiler...
İşsizleri, emeklileri, çiftçileri de katıver bu hesaba...
Kimdir bu saydıklarımız?..
Tayyip’i iktidar yapanlar...
TEKEL işçilerine bakınız, başı kapalı hanımları, AKP tarzı bıyıklıları, Kürt kökenli insanları bol miktarda görürsünüz..
Tümü “Ak Partiye oy verdik” diyorlar..
Ak Parti’nin başı, kendisine bu durumu hatırlatan sendikacıya ne diyor?..
“Neymiş, ‘Hükümet devirirmiş’. Sen avucunu yalarsın, avucunu. Neyi deviriyorsun sen? Bunlar ülkeyi sadece kendilerinden ibaret zannediyorlar. Bu AK Parti 15 milyon vatan evladının, seçmeninin oyunu alarak iş başına geldi. 15 milyonluk temsilcisi olan AK Parti hükümetini devireceksin. Senin kaç tane üyen var ya, sen ne ile konuşuyorsun ve bizi.. Önce haddini bil. Haddini bil ve bizi söylemeyi düşünmediğimiz ifadeleri kullanmaya mecbur etmesinler.”
Önce, hadi bakalım hep beraber..
“Padişahım çok yaşa!..”
Demek ki “Bana oy vereceksin, kuzu kuzu önünden otlayacaksın!!” ki..
“Vatan evladı olabilesin..”
Başımızda bir “samimi adam” var, ağzına ne gelirse söylüyor!..
“Bakkalın modası geçti.. Hadi markete!.. Bakkallar da birleşip market olsun canım!..”
Bir nevi Fransız Kraliçesi Marie’nin “Ekmek kalmadı pasta yiyin!!” muhabbeti
İnanın, bütün bunlar, TEKEL’ciye de bakkala da bakış samimiyetten!..
Bu ahali kahır ekseriyetle Tayyip’i neden seçti?..
“Delikanlı adam, bizden biri, işçilikten gelme, sokağı tanıyan, açın halinden anlayan ve de başı seccadede...”
Tamam da aradan yedi yıl geçti, elbette bir çağı yakalama (!) durumu olmuştur..
Tayyip ya da yenge bakkalın yolunu unutalı kaç yıl oldu.. Cepte para kalmayınca, veresiye defterine bir de harçlık yazdıran bir tek Ak Partili var mı ki?..
Özal’ınkiler “çağ” atlamıştı, şimdi çağlar devriliyor...
Marketler kimin?!.. Tayyip, artık ahali diye jeeplerle gezen, sultan düğünleri yapan, ihale kralları olan, türban sosyetesine diyor..
Onların oyları ona yeter sayıyor.. Sözünü ettiği “vatan evlatları” onlar!..
Behiç KILIÇ /Yeni Cag
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ya ... aber=11926