Tayyip'in Valisi'ni Yediler...

Genel & Güncel Konular

Tayyip'in Valisi'ni Yediler...

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 12, 2010 18:48

Beyaz eşyacı valiye hapis

Eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman'a 7 ay hapis ve memuriyetten men cezası verildi.

Eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman'a yerel seçimler öncesinde Valilik imkanlarını bir siyasi partinin seçim propagandasına yardım etmek için kullandığı gerekçesiyle 7 ay hapis ve memuriyetten men cezası verildi. Ancak Yaman'ın cezası ertelendi. Yargıtay, Vali Yaman hakkındaki gerekçeli kararı açıklamayı erteledi. Vali Mustafa Yaman 5 yıl içinde benzer bir suç işlemezse cezası iptal edilecek.

Yaman şu anda Giresun Valisi olarak görev yapıyor.

SEÇİM KANUNU'NA MUHALEFETTEN DAVA

Giresun Valiliğine atanan eski Tunceli Valisi Mustafa Yaman hakkında, 29 Mart yerel seçimlerinden önce yapılan beyaz eşya ve mobilya yardımı nedeniyle dava açılmıştı. Yargıtay Başsavcılığı, Vali Yaman'ın Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefetten, 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Yaman, "Memur ve hizmetlileriyle her türlü araç, gereç ve imkanlarını siyasi bir partinin veya adayın emrinde veya herhangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırılmaları yasaktır" hükmünü ihlal etmekle suçlanıyordu.

Yüksek Seçim Kurulu, Vali Yaman'ın, 29 Mart 2009 tarihideki yerel seçimler öncesinde başlattığı "beyaz eşya dağıtımı" nedeniyle, "seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin YSK kararlarını uygulamakta duyarsızlık gösterdiğine" hükmetmişti. Kurul, idari disiplin yönünden gereğinin takdir ve ifasının yapılması için Yaman'ı İçişleri Bakanlığına bildirmiş, İçişleri Bakanlığı da konunun incelenmesi ve araştırılması için 2 mülkiye başmüfettişi görevlendirmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Vali Yaman hakkında soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık, soruşturmanın ardından hazırladığı iddianameyi, yargılamanın yapılacağı Yargıtay 8. Ceza Dairesi'ne gönderdi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, iddianameyi kabul etti.

Gerçek Gündem, 12 Şubat 2010

"Benzemez kimse sana tavrına hayran olayım

Seyrek bıyıklı asabi adam henüz fotoşoplanmamış kalabalığa bağırıyor..

“Ben valimi yedirtmem..”

Koskoca bir sancağın valisi için “yediririm, yedirmem..” sözcüklerini kullandığın zaman lafın nereye gittiğini bileceksin..

“Kasımpaşa’dan soktum kılıcı, Tunceli’den çıktı ucu..” halleri olmayacak..

Seyrek bıyıklı asabi adam “Ben valimi yedirtmem..” diye gürlediğinde en çok Vali Bey’in ne yaptığını merak ettim.."

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay ... id=4&wid=1
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Tayyip'in Valisi'ni Yediler...

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cum Şub 12, 2010 19:20

Dogru Valisini kimseye yedirtmez neden?
Cünkü kendi yer bitirir ...

Ulan devletin Valisi ne zamandan beri senin gibi hirsizin Valisi oluyor yav.

Ha bir hirsiz olsa gene can kurban.Kalpazanlik var evrakta sahtecilik var.Naylon fatura var.
Hasip yatmislik var daha ne sayayin birader.
Bu adam devlet yönetiyor gelde gülme bu ise....
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x