Meclis'te tartışmalar büyüyor. MHP'li Durmuş'un sözleri kavga çıkardı. Erdoğan, kürsüden resmen kükredi!
MHP Milletvekili Osman Durmuş'un, Başbakan Erdoğan'a yönelik sözleri Meclis'te yumruklaşmaya neden oldu. Durmuş, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi İsmail Hakkı Eser'in "Erdoğan ikinci peygamberdir" sözlerini söylediğini iddia etmesi üzerine kavga çıktı. Erdoğan'ı asıl sinirlendiren şey ise Durmuş'un, Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başörtüsüyle ilgili üstü kapalı sözleri oldu.
İşte Meclis'te yaşanan o söz düellosu;
MHP Milletvekili Osman Durmuş: İnternet sitesine girerseniz il başkanınız, eski il başkanınız şu anda il genel meclisi üyeniz, İsmail Hakkı Eser'in 14 Kasım 2008'de yaptığı konuşmada Başbakana bağlılığını belirttikten sonra "bizim için adeta ikinci peygamberdir" sözünü kullanmıştır.
Bunun sesli kayıtları da var. Ben isterdim ki peygamber gibi anılmak bir
hakaret olarak düşünülmemeli, millette müslümanlara ben peygamber değildim demesini beklekdik.
"DIŞARIDA BAŞÖRTÜLÜ
BURADA AÇIK"
Sayın Grup Başkanvekiliniz Antalya Milletvekiliniz Nesrin Hanımefendi'nin kendi gönlüyle Meclis'te başı açık oturmasını kınarken, şurada oturanların bir çoğunun bir çok hanımefendinin dışarıda başı kapalı burada başı açıkken yalanı siz konuşuyorsunuz. Tek tek fotoğraflandırır gösteririm. İstismara gelince varsınız, iftiraya gelince varsınız dışarıda başınızı örtersiniz burada açarsınız başkasının iffetinden bahsedersiniz. Ayıptır size ayıptır, utanın utanın.
"SİZ KANUN KAÇAĞISINIZ"
Sayın Milletvekili alemi sersem sadece kendinizi akıllı görmeyin. YÖK Kanunu'nun EK 10 maddesinin değiştirilmesi için şeref ve namus kabul eden imzayı MHP Grup Başkanvekilleriyle birlikte attınız mı atmadınız mı? Neden çıkarmadınız YÖK ile ilgili kanunu? Siz korkaksınız, siz kaçaksınız, siz kanun kaçağısınız, Anayasa kaçağısınız. Biz hak bildiğimiz, doğru bildiğimiz yola tek başına da kalsak mücadaleden kalmayız. Ne uluslararası sermayeye arkamızı dayarız. Ne de kız kardeşimin, bacımın eşimin başörtüsünün örtüsünü başkasına tartıştırırız.
internethaber

TBMM'de gensoru görüşmeleri sırasında kürsüye gelen MHP Milletvekili Osman Durmuş, Erdoğan'a yönelik söylendiği iddia edilen "peygamber yakıştırmasını" söyleyince kıyamet koptu.

Durmuş'un bu sözleriyle ilgili kürsüye gelen Erdoğan, Durmuş'un başörtüsüyle ilgili sözlerini Emine Erdoğan'a yönelik olduğunu söyleyerek sert tepki gösterdi.

Her iki tarafın sözlü sataşmaları kısa sürede kavgaya dönüştü. AK Partili ve MHP'li vekiller Genel Kurul Salonu'nda kavga etti.

Meclis TV yayını keserken, vekillerin yumruk yumruğa kavga ettiği belirtildi. İşte o kareler;