Ender Erdemil’e gönderdiği mesajda Mahiye Morgül şunları söylüyor..
Senin özel sayfanda haber ettiğini yazıyor bu internet sitesi.
Daha fazlasını söyleyebilirim.
Avlayacak adam arıyor PKKcılar. Bu tuzağa düşmeye teşne birileri bulabilirler fakat tutmayacaktır. Bu toprağın mayasına aykırıdır.
Mersin SUN TV canlı yayında da söyledim, Alevi cemevi yapıyorlar, kendilerini açığa düşürecek hedef olacaklar.
Bu kışkırtmaları tarihte çok gördü bu toplum.
Yarınki boykot çağrısı Zorunlu Din dersine Hayır demek için, böyle gösteriliyor. Oysa kazın ayağı öyle değil.
Türk milletini bölmekte en son deneyecekleri laik-antilaik safları keskinleştirmek ve çatıştırmak diye bir planları vardı, şimdi sıra bunda, bunu ısıtmaya başladıklarını görelim.
Din Dersi üzerinden ayrıştırmak, masum yavrularımızı okulda birbiriyle kapıştırmak tuzağıdır. PKK’nın çocukları nasıl acımadan yem olarak kullandığını biliyoruz, bunda da acımalarını beklemiyorum.
Diyelim yarın belli aileler çocuklarını okula göndermedi, doğrudan aileler bu eylemin sorumlusu ediliyor ve çocukları okulda fişlenecek. Dosyalarına girecek bu eylem ve ömür boyu karşılarına çıkartılacak bu fişleme.
Çocuklar üzerinden toplumu bölme planıdır bu, başka değil.
Bu sözde sendika, okulun kütüphaneleri ve laboratuarları kapatılıp İHL sınıfı yapılırken neden karşı çıkmıyor, bilimdışı ders kitaplarına neden karşı çıkmıyor. Belli ki sadece Din Derslerine karşı çıkın şeklinde direktif veriliyor bunlara.
Uyarıyorum, veliler eliyle çocuklar ateşe atılıyor, çocuklar bu yaşta eyleme katılmış diye fişlenirler.
Tehlike sanıldığından daha büyüktür.
Protestan Evangelist bayramlarını öğreten 5.Sınıf İngilizce kitabına neden karşı çıkmazlar?
Din dersini Aleviler istedi de zorunlu ders olmaktan kaldırdık, seçmeli her din ve mezhebe ayrı ders koyduk, Protestanlık dersi bile var, diyecekler. Böl bölebildiğin kadar, sonra aralarına kin tohumu ek, çatıştır...
Nurcuların her bir kolu “ben de ayrı ders isterim” diye çıkacak ortaya.
Anayasa değişikliği istemelerinin sebebi de bu, inançları kılık kıyafetine kadar okullara sokmak, adına da “demokratik laiklik” diyecekler. Hatta ÇAĞDAŞ LAİKLİK diyecekler. Bu Çağdaş adı geçen her şeye artık kuşkuyla bakıyorum.
Tuzak büyük. Hedefte daha fazla böldürmek var.
Sevgiyle ışıkla..
Eğitimci-Yazar Mahiye MORGÜL, 13 Şubat 2015
http://www.mahiye.net
mahiye@gmail.com