Tekel’in altın değerindeki binası tarikata verildi!

Tekel’in altın değerindeki binası tarikata verildi!

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Şub 15, 2010 7:43

Tekel’in altın binası tarikata verildi!

Başbakan Tayyip Erdoğan önceki gün Katar’a giderken Atatürk Havalimanı’nda bir açıklama yaptı ve “AK Parti iktidarı döneminde TEKEL’in ne gayrimenkulü ve ne de menkulü kimseye peşkeş çekilmemiştir” dedi.

Başbakan’dır.

Doğru söylüyordur.

Bana gelen bilgi ise “Tekel’in İstanbul Unkapanı’nda altın değerindeki 3 bin metrekarelik arsa üzerinde 5 katlı ve kapalı alanı 2 bin 500 metrekare genel müdürlük binasının bir tarikata mensup ve iktidar partisine yakın olduğu bilinen 4 hastane sahibi bir iş adamının şirketine tahsis edildiğini” bağırıyor.

Kaynağım mı yanlış!

Olur ya!

Yanlış bilgi almıştır.

Beni yanıltıyordur.

Yoksa Başbakan’a mı eksik bilgi veriyorlar; o da “Tekel’in gayri menkulü kimseye peşkeş çekilmemiştir” diye halka açıklama yapıyor! Ben kendi yazdığımdan sorumluyum. Bu yüzden “yanlış bilgiye dayalı yazı yazmamak için” her zaman yaptığımı yaptım.

***Hangi gazeteci olsa yapar!

Yani yapması gerekir!

Birinci kaynağa başvurup, “TEKEL’in altın binası ne oldu?” diye sorar. Ben de TEKEL’in özel sektöre satılmasından sorumlu Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (şimdi ismini vermeyeyim, adamın başı ağrıyabilir) üst düzey bir yetkiliyi buldum ve sordum.

Cevap şu oldu:

Biz TEKEL’in İstanbul Unkapanı’ndaki 5 katlı genel müdürlük binasını Maliye Hazinesi’ne (yani Milli Emlak’a) devrettik, bu bina bizden çıktı.

Ben hemen diklendim!

Sesimi de yükselttim:

“Nasıl olur, siz TEKEL’in malı olan bu binayı Maliye’ye ne hakla, ne hukukla devrediyorsunuz?” diye sordum. Özelleştirme İdaresi’nin üst düzey görevlisi, beyefendi bir sesle; “Bu kararı biz almıyoruz, bu kararı Özelleştirme Yüksek Kurulu alıyor, biz yasa gereği bu kurulun aldığı karara uyuyoruz” cevabını verdi.

Ben de yeniden sordum.

Kim bu Özelleştirme Yüksek Kurulu? Cevap şöyle oldu: Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Ai Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz.

Başbakan ve 4 bakanı 22 Mayıs 2009 tarihinde 2009/27 sayılı kararla TEKEL’in Unkapanı’nda Haliç’e ve Marmara’ya bakan değerli 5 katlı binasının Maliye Bakanlığı’na hibe edilmesi kararını alıyorlar. Binada çalışan 300 genel müdürlük mensubu, 1 Ocak 2010’da TEKEL’in İstanbul Kartal Cevizli’deki yerleşkesine gönderiliyor. Maliye Bakanlığı, boşalan binayı 4 özel hastanesi bulunan Medipol Grup’a (Metropolitan Sağlık Hizmetleri A. Ş.) tahsis ediyor.

TEKEL’in binası!

Özele tahsis!

Habersiz, ilansız.

İhalesiz aktarma!

4 özel hastane işleten Medipol Grup ve grubun başkanı, bir tarikata ve iktidar partisine yakınlığıyla biliniyor. Bu konuda gazetelerde çok sayıda haber ve yazı çıktı. İskenderpaşa cemaatinin şeyhi Mahmut Esat Coşan’ın babası Necati Coşan (Halil Necati Efendi), bu grubun hastanesinde yattı ve tedavi görürken vefat etti. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan, bu grubun hastanesinde tedavi gördü. TEKEL binasının tahsis edildiği Medipol Grup’un İstanbul Göztepe kavşağındaki 12 dönümlük arazisine İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin Şehir Planlama Müdürlüğü’nün karşı çıkmasına rağmen, imar izni verdi ve Şehir Plancıları Odası, “bu ayrıcalıklı imar iznidir” diye görüş bildirdi.

TEKEL’in binası!

Bu gruba tahsis edildi!

Binada “açlık grevine yatmış TEKEL işçisinin de hakkı” var. TEKEL işçisine sorulmadan bu bina hangi ölçülere göre önce Maliye Bakanlığı’na hibe edildi ve sonra da hangi kriterlere göre özel bir gruba tahsis edildi?

Cevabını isterim.

Necati DOĞRU, 15 Şubat 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Tekel’in altın değerindeki binası tarikata verildi!

İletigönderen gerçeği arayan » Pzt Şub 15, 2010 10:51

Eğer doğruysa AKP’nin devlet parasıyla medya grubu (Sabah) satın alması kadar vahim bir olay. Çok önemli bir gazetecilik örneği.

Hem TEKEL işçileri için, hem de AKP’nin yüce divan dosyası açısından bu haberlerin doğruluğu iyice araştırılıp belgeleri bir yere kaydedilmelidir. Daha önce de City Bank’ın kapalı kapılar arkasında Bush’a verilen söz üzerine milyar dolarlık vergi borcunun silindiğini ve Cargill’e yasa dışı faaliyet izni verildiğini duymuştuk. TEKEL’in elinde bütün bu yolsuzluk ve haksızlıkların temiz ve belgeli bir listesi olmalı.
Kullanıcı küçük betizi
gerçeği arayan
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen bozkurtlar diyari » Pzt Şub 15, 2010 14:56

Bu serefsiz ne mal birakti ne pul.
Asalak birde neredesin ey insanlik demesi yokmu,beynimden vurulmusa
döndüm.

Ulan asalak oradan birisi ciksa deseki tekel iscileri ne halde diye.
Tam manyak yav bu adam.
Bol bol kesiyor yontuyor.Hirsiz,kalbazan,sahte evrakci,tarikatci,Cumhuriyet düsmani.
Asker düsmani,Hapis yatmis sabikali !!! Ama devlet yönetiyor...
Gülermisin aglarmisin su halimize.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen demokrat » Pzt Şub 15, 2010 18:44

Onlar mutlaka gülüyorlardır ve hiç bir şeyi umursamıyorlardır.
Aslında biz durumumuza ağlayalım. Nasıl düştük bu durumlara ?
Kullanıcı küçük betizi
demokrat
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen yigitler » Pzt Şub 15, 2010 21:17

Lanet olsun bunlara oy verenlerin dogdugu gunlere! Ama bir gun bunun sonu gelecek, ve halk bunlardan bunun hesabini soracak!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen demokrat » Sal Şub 16, 2010 7:23

Bu gidişatta bu zor gibi görünüyor. Bana göre bunları seçenler değil, bunlara yanlış politikalar ile çanak tutanlar suçlu.
Kullanıcı küçük betizi
demokrat
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen sessiz sedasız » Cum Şub 26, 2010 11:27

TEKEL’in altın binasından sonra pırlanta arsası!

Belge sana gelmiyorsa sen belgeye git. Ben de kalktım, belgeyi bulmaya Ankara’ya ve Kartal Cevizli’ye gittim.

Belgeleri buldum.

Gereğini yaptım; yüksek rantlar yaratabilecek potansiyele sahip bu şehir arsasının; uzansan Marmara’nın “Prens Adaları”nı (Büyükada, Heybeliada, Burgaz, Kınalı…) tutacakmışsın gibi durduğunu, gittim çıplak gözle de gördüm.

Üzgünüm!

Yine aynı zamanlama.

Yine aynı model.

Yine “kamu yararı” edebiyatı!

Yine aynı hibe!

Yine aynı tahsis!

Tekel’in Unkapanı’ndaki altın değerinde 3 bin metrekare arazi üzerinde 2 bin 500 metrekarelik 5 katlı binasından sonra TEKEL’in Kartal Cevizli’deki sigara fabrikasının 29 bin dönümlük (292 bin metrekare) pırlanta arsası da iktidara yakın bir vakfa “üzerinde üniversite kursun” diye tahsis edildi.

TEKEL devletindi.

TEKEL yabancıya satıldı.

Arsa elde kaldı.

Arsa milletin malıdır.

TEKEL işçileri Ankara’nın ayazında, kışında ve karında, benzin buharı sinmiş ağır havasında “fabrikalarımızı sattınız, bizim de işimizi aşımızı elimizden almayınız” diyerek ölüm oruçlarına yatmadan önce milletin malı olan arsa ihalesiz, habersiz, iktidara yakın bir vakfa aktarılınca insan doğal olarak merak ediyor.

Nerede bu arsa?

Bu arsa değil!

Bu bir pırlanta!

İstanbul’un Anadolu yakasındaki pırlanta arsası; TEKEL’in Kartal Cevizli’deki sigara fabrikasının, ambalaj fabrikasının, puro fabrikasının, lojmanlarının, kreşlerinin, futbol, basketbol sahaları, yüzme havuzlarının, konukevinin, Araştırma Enstitüsü’nün içinde yer aldığı toplamı 46 bin dönüm (460 bin metrekare) arazinin 29 bin dönümlük (296 bin metrekare) bölümü, üzerinde sadece 4 bin 100 ağaç fakat hiçbir yapı olmayan boş yemyeşil şehir toprağıdır.

Toplam alan:

460 bin metrekare.

Pırlanta alan:

296 bin metrekare.

Bu pırlantayı; Özelleştirme Yüksek Kurulu, (Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Ai Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz) 28 Kasım 2008 tarihinde Özelleştirme İdaresi’nden alıp Maliye Bakanlığı’na “hibe etme” kararı verdi. Pırlanta mülk bir kararla, bir gecede Özelleştirme’nin sahipliğinden çıktı, Maliye’nin mülkiyetine geçti. Maliye Bakanlığı da kendisine hibe edilen bu pırlantayı; 9 Şubat 2009 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi adına “irtifak hakkı” tahsisi yoluyla yıllığı 1 milyon 600 bin TL bedelle 49 yıllığına kiralayıverdi.

Kimindir bu üniversite?

Aslında ortada üniversite yok.

Kuracak olanın adı var.

Şanı, şöhreti, yakınlığı var.

Kuracak olan, Bilim ve Sanat Vakfı’nın (BİSAV) internet sitesinde yer alan yazılardan anlıyoruz ki; vakfın şimdiki Başkanı, iktidar yanlısı Yeni Şafak Gazetesi yazarı Prof. Dr. Mustafa Özel’dir ve vakfın Mustafa Özel’den önceki başkanı ise Başbakan Tayyip Erdoğan’a önce dış politika danışmanlığı yapan şimdi de Dışişleri Bakanı olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’dur.

Önce hibeleme!

Sonra tahsisleme!

Sonra binaları yapmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’inden imar izni isteme…

Ne dersiniz?

Hep tutan tahmininiz nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi oy çoğunluğu ile bu pırlanta araziye “080 emsalle toplam 240 bin metrekare bina yapmaya” imar izni vermiş midir? TEKEL’in Cevizli’de elde kalan ve her yapısı üniversite binası olmaya çok uygun; sigara fabrikası, ambalaj fabrikası, puro fabrikası, lojmanlar, konukevleri, spor tesisleri, araştırma enstitüsü binaları hazır varken ve boşa çıkmış duruyorken iktidara yakın Bilim ve Sanat Vakfı, niçin o binaları istemedi de güzelim ağaçlarla kaplı pırlanta araziye göz dikti ve onu aldı?

Takibini yapacağım.

Bunu yazmazsak ne yazacağız?

Necati Doğru 26 Şubat 2010
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Comte » Cum Şub 26, 2010 14:25

Iktidarimizin politikasi "verme" üzerine kurulu oldugunu biliyorduk. Bu sefer bina "vermisler". Hayirli olsun.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Şub 27, 2010 12:20

Söz konusu TEKEL’in arsası olunca gerisi geliyor!

Cümleyi eksik değil tam kurmalı. Türkçenin de hakkını vermeli. Ve “Söz konusu TEKEL’in Kartal Cevizli’deki pırlanta değerinde arsasının iktidara yakın Bilim ve Sanat Vakfı’na tahsisi olunca, gerisi hızla geliyor” demeli.

Başlamak önemlidir.

Fakat yeterli değil.

İşi bitireceksin.

Kilitlendiğin hedefe, yaptığın plana, ürettiğin projeye doğru yürüyeceksin. Yürümek için sağlam bir arka (torpil) bulacaksın, seni anlayan ve yüreği seninle birlikte çarpan bir iktidarın olacak.

TEKEL işçileri örnektir.

Arka (torpil) bulamadılar.

Kendilerini anlayacak iktidarları olmayan TEKEL işçileri, ölüm oruçlarına yatıp “Bizi işsiz ve aşsız bırakmayın” diyebilmek için polis dayağından geçmeye, tazyikli soğuk su altında debelenmeye, Ankara’nın ayazında çadırlarda bekleşmeye mecbur kaldılar.

Oysa Vakıf mecbur değil.

Onun arkası var.

İktidara yakınlığı tam.

İktidara yakınlığı tam olduğundan “TEKEL’in ismi bile yabancı şirketlere satıldığı” için İstanbul’un Kartal İlçesi Cevizli’de elde kalan pırlanta arsası, “irtifak hakkı tahsisi” yoluyla Bilim ve Sanat Vakfı’nın (BİSAV) kuracağı İstanbul Şehir Üniversitesi’ne verilir.

Burası Türkiye abiciğim!

Burada demokrasi var!

Eşitlik var. Adalet var.

Hep böyle derler; fakat Milletin malı olan TEKEL’in pırlanta arsasını bir gecede “hibelerler” ve bir gecede de dost-arkadaş-tanıdık-bildik ve yandaş vakfa “tahsisleme” yaparlar.

Burası Türkiye abiciğim!

Burada işler böyle biter.

Özelleştirme Yüksek Kurulu; Başbakan Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’dan kuruludur. Bu yüksek kurul, TEKEL’in toplam 460 bin metrekare (460 dönüm, yani 46 hektar) arazisini 28 Kasım 2008 tarihinde Özelleştirme İdaresi’nden alıp Maliye Bakanlığı’na “hibe etme” kararı verdi. Mülk, bir kararla, bir gecede Özelleştirme’nin sahipliğinden çıktı, Maliye’nin mülkiyetine geçti. Maliye Bakanlığı da kendisine hibe edilen bu 460 dönüm yani 46 hektar genişliğindeki şehir arazisinin içinde bir pırlanta gibi yemyeşil olarak durmakta olan toplam 296 bin metrekarelik (296 dönüm yani 29 hektar) bölümü; 9 Şubat 2009 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi adına “irtifak hakkı” tahsisi yoluyla 49 yıllığına Bilim Ve Sanat Vakfı’na kiralayıverdi. Söz konusu TEKEL’in yani milletin arsası olunca iş böyle süper hızla bitti.

Dün size tahmininizi sormuştum.

Tahmininiz doğrudur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi de 18 Eylül 2009 tarihinde 1/5000 planı kabul ederek bu pırlanta arazi üzerinde 080 emsalle toplam 240 bin metrekare bina yapma imar izni verdi.

Bu normal mi?

Ben araştırdım.

Tarafsız kişilere sordum.

“Normaldir” dediler.

Böyle bir arazin varsa, şehrin neresinde olursa olsun; Büyükşehir Belediyesi, 080 emsalli ve hatta daha yüksek emsalli imar izinleri veriyor. Bunda bir kayırma yok ancak ne hikmetse, aslında yerel belediyenin hakkı olan 1/1000’lik planı da Büyükşehir’in yapması şartını getirdi. Yerel belediyeyi devreden çıkardı.

Bunu niçin yaptı?

Çünkü son yerel seçimde Kartal’ın halkı, AKP’li olan Kartal Belediye Başkanı’nı indirdi, yerine Dr. Altınok Öz adlı CHP’liyi Kartal Belediye Başkan’ı seçti.

Şimdi size yeni bir soru:

TEKEL’in Kartal Cevizli’deki bu 296 dönüm yani 29 hektar (296 bin metrekare) arsasını iktidara yakın olmayan birisi isteseydi, ona verirler miydi?

Yarını bekleyin.

Yarın cevabı yazacağım.

Necati Doğru 27 Şubat 2010
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x