Teneşire bakar gibi / Necdet SEVİNÇ

Teneşire bakar gibi / Necdet SEVİNÇ

İletigönderen Balasagun » Çrş Ağu 07, 2013 12:53

Teneşire bakar gibi


Gerisayım başladı ya, suçluluk telâşından mıdır, suçüstü oluşlarından mıdır, yoksa artık teselliyi kendi seslerinde arayışlarından mıdır bilinmez, sanki iftiraya uğramış gibi bir hâlleri var.

Efendim, “memleket satılıyor havası yaratılıyormuş...”

Ben böyle pişkinlik görmedim.

Satılmıyor mu?

Memleketin ağır sanayi fabrikalarını, bankalarını, limanlarını, hava meydanlarını, havayolları, petrol rafineleri, haberleşme tesisleri, sahilleri, sınır boyları, dağlarını - ovalarını satmıyor musunuz?

Ülkenin tüm yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin Türk Milleti’nin refah ve saadeti için değerlendirilmesi gerekirken, Türk’ün millî kaynaklarını elin ecnebisine tapulamakla övünenler siz değil misiniz?

Kime ne söz verdiyseniz “zarar ettiğini” ileri sürüp kapılarına “satılık” tabelası astığınız dev sanayi tesisleri Türkiye’nin en fazla kâr eden işletmeleri oldular be...

Geçenlerde Çin petrol şirketi Cnooc, Amerikan Unocal firmasını satın almak isteyince kıyamet koptu, kıyamet!

Televizyonlar İBM’in PC bölümünün de Çin şirketi Lenovo’ya satıldığını hatırlatarak “Çinliler ülkemizi parça parça satın alıyor! Korkuyoruz!” diye feryat ettiler! Kalifornia’nın Cumhuriyetçi senatörleri stratejik sektörlerdeki şirketlerin yabancıların eline geçmesinin millî güvenlik için sakıncalı olacağına dair açıklamalar yaptılar. Temsilciler Meclisi, millî güvenliği zaafa uğratacağı gerekçesiyle Unocal şirketinin Çinlilere satışının önlenmesini isteyen bir tasarıyı kabul etti. Arkasından Demokrat Parti senatörü Byron Drgan, sözünü ettiğimiz şirketin satışının yasaklanması için kanun teklifini verdi.

Amerikan Pepsi, Danone’yi satın almaya kalkınca fransızlar da aynı hassasiyeti gösterdi. Medya, siyasî partiler ve asla bizim ülkelere benzemeyen aydınlar ayaklandılar.

Recep Tayyip “bu çağda stratejik tesisler olamayacağına, dolayısıyla yabancı sermayenin engellenmemesi gerektiğine” ilişkin enternasyonel açıklamalar yaparken, Fransız Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu’nu toplayıp ne dedi biliyor musunuz?

“- Geçen hafta bir fransız isletmesinin bir yabana grubun eline geçmesi sebebiyle derin kaygı yaşadık. Stratejik işletmelerimizi korumak için tedbir almak zorundayız. Bu, sanayi gücümüzün zayıflamaması için hayatî önem taşıyor” dedi. Başbakan Villepin de “ekonomik yurtseverliği güçlendirmek için paket hazırlayacağını” söyledi.

Türk evlâdı lütfen dikkat buyursun ki; Fransız Cumhurbaşkanı’nın satışından kaygı duyduğu şirket süt - yoğurt şirketidir!

Bizimkiler Türk sanayiinin amiral gemisini satışa çıkarmakla iftihar ediyorlar!

Eeee, mezarlık gasilhânesindeki münhal imam kadrosuna atanmak için hayâl kuranlar, devletin yönetim kademelerine yerleşirlerse, teneşire bakar gibi bakarlar Türkiye’ye.


Necdet SEVİNÇ, Yeniçağ, 11 Ağustos 2005
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Necdet SEVİNÇ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x