Halka ve Olaylara Tercüman gazetesi "Ergenekon"un kara kalemlerini yazdı. Yeni Şafak, Star ve Taraf'ın Atatürkçüler'i yalan Ergenekon manşetleriyle çeteci ilan ederek karaladığına dikkat çeken Tercüman, Cumhuriyet, ve Cumhuriyetçileri hedef alan Ahmet altan, Şamil Tayyar, Fehmi Koru ve Ergun Babahan'ın kim olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
"Yeni Şafak, Star, Taraf, Atatürkçüler'i yalan Ergenekon manşetleriyle çeteci ilan ediyor karalıyor, Cumhuriyetçileri hedef gösteriyor. Şimdi halk soruyor: Bunlar kimin talimatı? Gazeteciyiz diye geçinen bir kısım yazar tayfası, Türkiye'yi zora sokmak için harekete geçti. Cumhuriyetçi isimler yayın yasağına rağmen Ergenekon'la karalanıyor, infaz ediliyor." Bu sözler bugünkü Tercüman gazetesinden... 8 sütundan verilen haberde "Ergenekon" tertibi ile Ahmet Altan, Şamil Tayyar, Fehmi Koru ve Ergün Babahan'ın Cumhuriyetçi aydınlara çamur kara kalemleri yazdı.
İDDİANEME YALANI
Taraf gazetesi, AKP hakkında 14 Mart 2008de açılan kapatma davasından iki gün önce, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan bir kişinin bilgisayarında Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AKPnin kapatılmasına ilişkin hazırladığı iddianamenin nüshası bulundu" şeklinde bir haber yayınladı ve dikkatleri bu yöne çekti. Oysa teknik olarak dava açıldıktan 2 gün sonra da bilgisayara indirilmiş olabilirdi. Çünkü, bilgisayardaki tarihin doğru olup olmadığı meçhul. Ama maksat zihinler bulansın. Aynı gazete, Ergenekon için ilk tutuklamalar yapıldığında, keyifle Kızıl Elma hoşaf oldu manşetini atmakla tıynetini belli etmişti. PKKlı hainlere terörist dememeyi ilke edinenler, söz konusu ulusalcılar olunca ağızlarına geleni söylemekten çekinmiyorlar.
YARGITAY KROKİSİ YALANI
Taraf'ın yayınladığı, kenarından köşesinden Yeni Şafak ve Star gazetelerinin de yer verdiği İşçi Partisinde kuşkulu yargıtay krokisi başlıklı haberde, sözde sis perdesi aralanırken, zihinler biraz daha örtülüyor. Söz konusu haberde İşçi Partisi Genel Merkezinde bulunan CDlerin birinden Yargıtayın ayrıntılı krokisinin çıktığı iddia edildi. Krokinin okunabilmesi için hazırlanan kroki açılımı ise krokinin bir suikast için hazırlandığı kuşkusu uyandırdı. Oysa, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçekin eşi Şule Perinçek, haber üzerine yaptığı araştırmada, Yargıtay krokisinin, eşi gözaltına alınmadan önce Alkım Kitabevinin Ankaradaki ofisinden partiye fakslandığını saptadı. Kroki haberi ise Alkımın çıkardığı Taraf Gazetesinde yer almıştı.
YARGITAY'DA FİŞLEME YALANI
İki gün üst üste habere konu edilen CDde, Yargıtay üyeleri hakkında özel bilgiler bulunduğu ve Yargıtay üyelerinin Fethullahçılar, Nakşiler, MHPliler, Kürtler ve Tunceliler başlığı altında not edildiği, Yargıtay Başsavcısının babasıyla ilgili bilgiler bulunduğu iddia ediliyor. Yine aynı gazete, Yargıtay Başsavcısının AKP hakkında kapatma davası açması üzerine, Yalçınkaya hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve okurlarını da bu yönde kampanyaya katılmaya teşvik etmişti. Amaç AKPyi korumak değil, DTP hakkındaki davanın öcünü almaktı.
SABAH'IN GAYRETKEŞLİĞİ
Ergenekon Operasyonu kapsamında ilk tutuklamalar başladığında, 27 Ocak 2008 günü Sabah gazetesi, "1 numaranın talimatı var" başlıklı haberinde, Ergenekon'un üst düzey asker olarak Veli Küçükün adı bugüne kadar 1 numara olarak sanılırken, bunun böyle olmadığı öne sürüldü. İddiaya göre lider, Veli Küçükün 1965te mezun olduğu Kara Harp Okulundan devre arkadaşı iddiasında bulunmuştu. Haberde, tutuklanan Kuvayı Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Görüm de 1 numaranın Korgeneral Hasan Kundakçı olduğunu öne sürmüştü. Habere göre, 2009da darbe planladıkları ortaya çıkan Ergenekon örgütündeki 1 numaranın ise Türkiyedeki tüm çete oluşumlarının başında olduğu saptandı. Ergun Babahan yönetimindeki Sabah, emekli olan Veli Küçükün sivil resmi yerine, Tuğgeneral resmi giysili fotoğrafını yayınlayarak oluşumun ordunun üst katmanlarına uzandığı izlenimini vermek gayretkeşliği içinde göründü.
SATIR ARALARINDAKİ HEDEFLER
Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, Taha Kıvanç müstearıyla yazdığı yazılarında önce İlhan Selçukun adını üstü kapalı verdikten sonra cepheyi genişletti ve Ergenekonun uzanabileceği isimlere yer verdi: "Biliyorsunuz, geçmişte Milli Güvenlik Kurulunda görev yapmış kuvvet komutanı düzeyindeki bazı subaylar emeklilik sonrası Cumhuriyet Gazetesi Vakfı yönetimine girdiler. Bunlardan biri Aytaç Yalman, diğeri Şener Eruygur... Eruygur aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneğinin de başkanı. Bu arada yine eski komutanlardan Doğu Silahçıoğlu da Cumhuriyete yazılarıyla sürekli katkıda bulunuyor."
ALTAN'IN KEHANETLERİ
TarafIn Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, yayın yasağı olmasına rağmen Ergenekonla ilgili haberleri bir taraftan gazetesinde en ince ayrıntılarına kadar verirken, kendi köşesinde de ilginç saptamalarda bulunuyor. Altan, 17 Mart 2008deki Darbeci Kemalizm, Devletten Kazınacak başlıklı yazısında Bir iki hafta içinde korkunç bir olayla karşılaşacağız diyordu. Bu yazıdan birkaç gün sonra Perinçek, Alemdaroğlu ve Selçuk gözaltına alınmıştı. Altan, Demokrasi yanlıları derhal Ergenekon çetesinin dışarıda kalanlarını tutuklayacaktır diyerek AKP karşıtlarını hedef göstermişti.
TAYYAR'IN KEHANETLERİ
Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Ergenekon hakkında en fazla yazıyı yazan ve konuşan gazeteci. Tayyar, Selçuk, Perinçek, Alemdaroğlunun gözaltına alınmasının ardından medyadan çok ünlü isimlerin gözaltına alınabileceğini de açıkladı. Tayyar, Starda yazdığı bir başka yazısında adeta Ergenekonun darbe planını deşifre etti. Tayyar, daha önce zamanın Genelkurmay Başkanı Özkök ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıttan istediği desteği bulamayan örgütün 2009 yılında göreve gelecek Genelkurmay başkanını beklediğini yazdı.
Kaynak:
27 MART 2008 tarihli Halka ve Olaylara TERCÜMAN gazetesinden,ULUSAL KANAL internet sitesinin alıntıladığı yazı.
http://ulusalkanal.com.tr/index.php?opt ... 6&Itemid=4