Terhise günler kala şehit düştüler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Terhise günler kala şehit düştüler

İletigönderen Türk-Kan » Pzr May 06, 2007 18:38

Şırnak'ta 2 er şehit oldu, Hatay'da 2 terörist öldürüldü

ŞIRNAK'ın kırsal kesimnde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyon sırasında, PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 2 asker şehit oldu.
Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerince, Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında dün bir grup terör örgütü mensubu tarafından güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi. Teröristlerin açtığı ilk ateşle Jandarma Komando Er Servet Yıldırım ve Jandarma Komdo Er Ayhan Demirci şehit oldu. Kaçan PKK’lıların yakalanması için hava destekli geniş çaplı oparasyon başlatıldı.

SERVET'İN TERHİSİNE 5, AYHAN'IN TERHİSİNE 10 GÜN KALMIŞTI

Şehit düşen Jandarma Komando Er Servet Yıldırım’ın (21) Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çukurayva Köyü’ndeki evinde gözyaşı sel oldu. Adana’da askerliğini yapan kardeşi Mehmet ile 86/1 tertip olan Servet Yıldırım'ın, 5 gün sonra kardeşiyle birlikte tezkere alıp evine döneceği belirtildi.
Şehit Jandarma Komando Er Servet Yıldırım’ın Kağızman ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Çukurayva Köyü’ne gözyaşı hakim oldu. İki asker oğullarının gelişini dört gözle bekleyen 10 çocuklu Yıldırım ailesi, önceki gün kendilerine verilen haberle yıkıldı. Şırnakta askerlik görevini yapan oğlu Servet’in şehit düştüğü haberini alan anne Pakize Yıldırım, gözyaşlarına boğuldu. İki oğlunun eve döneceği günü beklediğini gözyaşları içinde anlatan anne Yıldırım, “Servet’imi döndüğünde evlendirecektim'' diyerek Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehit erin kız kardeşleri ise, gözyaşlarına boğuldu. Baba Fahrettin Yıldırım da oğlunun cenazesini karşılamak üzere Kağızman ilçesine gitti.
Şehit er Servet Yıldırım’ın cenazesi dün akşam karayoluyla Kağızman’a getirilerek Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Yarın saat 09.00’da Kağızman Kaymakamlığı önünde düzenlenecek törenin ardından şehit erin cenazesi doğduğu köy olan Çukurayva’da toprağa verilecek.

'ÖLDÜRDÜLER YEŞİL GÖZLÜ OĞLUMU'

Şırnak'ta operasyon sırasında bölücü terör örgütü PKK’nın açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren jandarma komando er 21 yaşındaki Ayhan Demirci’nin baba ocağına ateş düştü. Terhisine 10 gün kalan oğlunun şehit olduğu haberi ile sinir krizleri geçiren anne Makbule Demirci, “Aç köpekler, in köpekleri, mağarada yaşayan aç köpekler, leş kargaları öldürdüler yeşil gözlü oğlumu'' diyerek ağıt yaktı.
Şehit Ayhan Demirci’nin acı haberiyle Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Bağlık Mahallesi Tekel Sokak Azmi Apartmanı’nda oturan ailesini yasa boğuldu. Şehit haberinin gelmesi ile birlikte Demirci ailesinin evi taziye ziyaretine gelenlerle dolmaya başladı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.
Pasta imalathanesi sahibi 2 çocuk babası 46 yaşındaki baba Kamil Demirci, oğlunun şehit olduğu haberini dün saat 22.30 sıralarında Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan öğrendiğini belirterek, “Ayhan benim tek oğlumdu, herşeyimdi. Yapacak birşey yok. Terhisine 10 gün kalmıştı. Ben devlete emanet ettim ama devlet sağ olarak teslim edemedi. Canım ciğerim gitti. Devlet koruyamadı emaneti'' dedi.
Oğlunun şehit olduğunu duyduktan sürekli gözyaşı döken ve sinir krizleri geçiren anne 44 yaşındaki Makbule Demirci ise, “Yavrum bir tanem çok dürüsttü. Bir tane oğlum vardı, başka oğlum yok benim. Eşi benzeri yoktu. ‘Canım annneciğim’ diyerek resimler gönderirdi bana. Aç köpekler, in köpekleri, mağarada yaşayan aç köpekler, leş kargaları öldürdü yeşil gözlü oğlumu, fidan boylu bir tanecik oğlumu. 10 gün sonra bayram yapacaktık. Ben daha oğlumu evlendirecektim. Kaç aydır yolunu bekliyordum'' diyerek feryat etti.
Şehit Ayhan Demirci’nin cenazesi, yarın öğle vakti düzenlenecek askeri törenle ilçe mezarlığında toprağa verilecek.


Hatay Amanos'ta 2 terörist daha öldürüldü

HATAY'ın Hassa İlçesi'nde 23 Nisan’da Jandarma Komanda Er 21 yaşındaki Salih Bolamanlı'nın şehit edildiği bölgede güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı 2 terörist daha öldürüldü. Böylece operasyonda öldürülen terörist sayısı 3’e yükseldi.
Amanos Dağları’ndan bir grup teröristin 2 hafta önce Hassa İlçesi Hacılar Köyü kırsalına geçiş yapacağı ihbarı alan güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı. Teröristlerle girilen sıcak çatışmada Bolamanlı er Bolamanlı şehit olurken, operasyonlarda 1'i kadın 2 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. Operasyonları Hacılar Kırsalı’nda yoğunluşturan güvenlik güçleri, 2 teröristin Hacılar Köyü yakınlarındaki boş bir evde olduğu ihbarını aldı. Eve yapılan ve bu sabaha kadar süren operasyonda çıkan çatışmada grup elebaşı olduğu belirlenen ‘Şiyar’ kod adlı terörist ile adı henüz belirlenemeyen bir terörist daha silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Bölgede operasyonların devam ettiği açıklandı.

1 terörist yakalandı

Hatay’ın Hassa İlçesi'ne bağlı Hacılar Köyü yakınlarında düzenlenen operasyonlarda terör örgütü PKK üyesi bir terörist çatışmada yakalandı. Teröristin kimlik araştırmasının devam ettiği belirtilirken, yanında 4 dolu şarjör ve 3 el bombasının ele geçirildi.
Hacılar Köyü sakinleri, operasyon düzenlenen alanın yakınlarında toplanarak ‘En büyük asker bizim asker’ diye slogan atıp sevgi gösterisinde bulundu. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x