Teröre çözüm: İmam Hatipler!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Mar 15, 2010 11:40

“AKP’nin Valileri”ne bir örnek daha: Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, “teröre bulaşan gençler”in bunu yapma sebebinin, devletin bu gençlere “Allah inancı verememesi” olduğunu söyledi.

ÖNDER İHL Mezunları ve Mensupları Derneği ile Adıyaman İHL Mezunları ve Mensupları Derneği (ADİMDER), Adıyaman’da ortak bir toplantı düzenleyerek imam hatip lisesi mezunlarının Güneydoğu’da örgütlenmeleriyle ilgili konuları tartıştı. Toplantıda Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da bir konuşma yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marş’nın ardından Kuran okunmasıyla başlanan toplantıda Vali Sodan, İmam Hatip Liseleri'nin zaman içerisinde bazı engellerle karşılaştığını belirterek, "İmam hatiplilerin teröre bulaştığını, devlete taş attığını görmedik. Kat sayı getirilerek engel konuldu yine de isyan etmediler. Herhangi bir olumsuzluk içerisinde olmadılar. Teröre bulaşan gençlere bakalım, devlete taş atan gençlere bakalım. Bunlara Allah inancı verebilseydik bu gençler olumsuzlukla karşılaşmazdı. Halkımızın okulları bunlar. Ben bu olumsuzlukların geçeceğine inanıyorum. Bu olumsuzlukların düzeleceğini sanıyorum" dedi.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut ise, Adıyaman'da olmaktan ve buradaki imam hatiplilerin sorunlarını dinlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, "İmam Hatip Liseliler bu toprakların kıymetini çok iyi bilir. Devletinin, milletinin refahını düşünür ve en iyisi için hep dua edip, gayret sarf eder. İmam Hatipliler olarak sıkıntılı bir dönemi geride bıraktık. Hala katsayı sorunu yaşansa da, bu sıkıntının da yıl sonuna kadar ortadan kalkacağını umuyoruz. ÖNDER ve 200'e yakın kardeş derneği ile bu sorunun çözümü için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Bu yolda olumlu sonuçlar alacağımıza inancımız tam" şeklinde konuştu.

Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x