Teröristleri affedip üste para verecekler

Genel & Güncel Konular

Teröristleri affedip üste para verecekler

İletigönderen teşkilat » Pzt Eki 05, 2009 0:07

AYLARDIR ‘açılım’ deyip içeriği devlet sırrı gibi saklayan AKP, sonunda ’teröristlere kısmi af’ olarak nitelendirilebilecek somut bir adım attı. Adalet Bakanlığı, bölücüleri yeniden yargılamak ve itirafçı teröristi ödüllendirme için çalışma başlattı.

‘Etkin pişmanlık’a makyaj
AİHM’in Türkiye’ye verdiği cezaları gerekçe gösteren bakanlık, CMK’nın 311. maddesiyle TCK’nın 221. maddesini değiştirecek. Bilgi verme koşulunu hafifleten yeni düzenlemeyle dağdan inen terörist sayısının artırılması hedefleniyor.


Dağdan in, parayı kap!
NİTELİKLİ bilgi veren terörist, tanık koruma programından yararlanacak. Bu maddeden yararlanan teröristlere ‘bilginin niteliğine göre’ mali destekten yeni bir yaşam kurmaya kadar pek çok farklı imkan sağlanacak.

Bölücüleri affedip maaş bağlayacaklar
AKP, teröristlere kısmi af diye nitelendirilebilecek bir düzenlemeye gidiyor

İktidar, Kürt açılım çalışmalarına ilişkin ilk somut adımı adıyor. Adalet Bakanlığı, bölücülerin yeniden yargılanmasının önünü açmak ve dağdan inen itirafçı teröristleri ödüllendirmek için düzenleme yapıyor. Hükümet ilk adımı büyük çoğunluğunu DHKP-C ve PKK’lıların oluşturduğu Türkiye’de yeniden yargılanmalarının yolunu açan ve geçen hafta Bakanlar Kurulu’nda imzaya açtırdığı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 311’inci maddesinin 2’nci fıkrasının değiştirilmesini öngören tasarı ile atıyor. Adalet Bakanlığı da bu çerçevede hem AİHM kararları doğrultusunda hem de “demokratik açılım” çerçevesinde başlattığı çalışmayla; AİHM’in Türkiye’ye gönderdiği yaklaşık 207 dosya da ya yeniden yargılanmaya gidilecek, ya da dosyalar incelenecek.


Etkin pişmanlık revize ediliyor
Öte yandan, Türk Ceza Kanunu’nun terör suçlularına yönelik etkin pişmanlık maddesini düzenleyen 221. madde de yeniden düzenlemeye gidilmesi planlanıyor. Edinilen bilgilere göre, taslak metin haline gelmeyen ancak yapılan çalışmalar çerçevesinde, TCK‘nın 221. maddesinde esnekliğe gidilecek. Öngörülen düzenlemeyle; suça karışmış veya karışmamış olan ancak kendi isteğiyle teslim olan PKK‘lıları kapsıyor. Yeni düzenlemeyle maddedeki bilgi verme koşulu daraltılarak kendiliğinden teslim olan teröristin “itirafçı” damgasından kurtarılması, böylece dağdan inen terörist sayısının artırılması hedefleniyor. Yeni düzenleme, nitelikli bilgi veren teröristin tanık koruma programından yararlanmasını öngörüyor. Bu maddeden yararlanan kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik hükümlerinde de değişikliğe gidilerek bilginin niteliğine göre mali destekten yeni bir yaşam kurmaya kadar pek çok farklı imkan sağlanacak.

Örgüt yöneticileri de yararlanabilecek
İtirafçı Tanık koruma programından yararlanabilecek. TCK’nın 221. maddesinin dördüncü fıkrasında düzenlenen örgüt kurucu ve yöneticisinin bilgi vermesi halinde ceza almayacağı hükmü genişletiliyor. Aynı fıkrada örgüt kurucu ve yöneticisinin yakalanmasından sonra bilgi vermesi halinde cezasının hafifletilmesi de öngörülüyor.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber ... ?hit=24055


Dünyada her millet, icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye
 
İletiler: 121
Kayıt: Çrş May 06, 2009 19:48

Re: Teröristleri affedip üste para verecekler

İletigönderen Yargan Kam » Pzt Eki 05, 2009 8:41

Yanlış bilmiyorsam, geçen ki belediye seçimlerinde ki yardımların (rüşvetlerin) maliyeti emeklilerden kesilmişti.

Eh bu ülkede en az üç çocuk yap diyen bir yönetici kadrosu var. Hem de üstüne para veren!

Teröristlere de para saçıyoruz....

Eh biz boşuna kızıyoruz bu adamlara canım, kriz bunları hakikaten 'teğet' geçmiş.

'Hamdolsun' demelerine şaşırmamalı!
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye
 
İletiler: 199
Kayıt: Prş Şub 12, 2009 15:28
Konum: Türkiye Cumhuriyeti/Akdeniz Bölgesi


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x